darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3348
EURO35.0921
ALTIN2308.8

Anadolu Isuzu, Çevreci Biyokompozit Malzemeleri Kullanmayı Hedefliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu Isuzu, Çevreci Biyokompozit Malzemeleri Kullanmayı Hedefliyor
Abone ol
Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, sürdürülebilirlik, Ar-Ge ve inovasyon hedefleri doğrultusunda Komporize girişimi ile yaptığı iş birliğinde araç üretiminde doğaya zarar vermeyen geri dönüştürülebilir biyokompozit malzeme kullanımı çabalarına destek veriyor. Rize’de faaliyet gösteren Komporize’nin bölgedeki çay hasat ve işleme süreçlerinde ortaya çıkan çay liflerinden geliştirdiği biyokompozit malzeme, birçok alanda plastik yerine kullanılabilecek çevreci, sağlam ve güvenilir bir alternatif sunuyor.

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, sürdürülebilirlik, Ar-Ge ve inovasyon alanındaki öncü nitelikteki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Anadolu Isuzu, Çayırova’daki modern tesislerinde üretimini yaptığı araçlarda, doğaya zarar vermeyen biyokompozit malzemelerin kullanımına ilişkin denemelerini başarıyla tamamladı. Bir start-up girişimi olan Komporize ile iş birliğine giden Anadolu Isuzu, çay liflerinden elde edilen geri dönüştürülebilir biyokompozit malzemeyi araçlarında kullanmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Karadeniz bölgesinde her yıl çay hasat sezonu boyunca çay işleme tesislerinde üretim süreçlerinde ortaya çıkan onbinlerce ton çay lifi, ekonomiye herhangi bir katkısı olmadan atık olarak bertaraf ediliyor. Anadolu Isuzu, atık çay liflerinden elde edilen bu malzeme ile geliştirilen parçayı, öncelikle otobüs sektörünün en prestijli yarışma organizasyonu olan Sustainable Bus Award (Sürdürülebilir Otobüs Ödülü) 2022’de ‘Yılın Otobüsü’ unvanını alan Kendo otobüslerin hava kanalında denemeye başladı.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

 “Anadolu Isuzu olarak sürdürülebilirlik bizim en temel önceliklerimizden biri. İnovasyonu ve sürdürülebilirliği odağımıza alarak öncü nitelikte uygulamalara imza atıyoruz. Hem üretimini yaptığımız araçların, hem de tüm üretim ve faaliyet süreçlerimizin çevreye etkilerini en aza indirmek üzere yenilikçi çözümlere odaklanıyoruz. Genç ve yetenekli bir girişimci ekibin kurduğu Komporize ile başlattığımız işbirliği ile geliştirdiğimiz biyokompozit malzemelerin çevreci ve sağlam bir alternatif olabileceğini gördük. Önümüzdeki dönemde bu çevreci biyokompozit malzemelerin kullanılabileceği alanların çeşitliliğini artırmayı ve bu alanda sektörümüze öncülük ederken çevreye katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

Anadolu Isuzu, bir süre önce iklim değişikliği ve küresel ısınmanın olumsuz etkilerine karşı çabaları destekleyen uluslararası Bilim Temelli Hedefler Girişimi’ne (SBTi) ve ticari araç sektöründe 2040 yılına kadar yeni kamyon ve otobüs satışlarında yüzde 100 sıfır emisyon hedefini destekleyen “Drive to Zero” inisiyatifine katılmıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mercedes-Benz Türk, Esenlik Programı MBFit’i Wellbees Uygulaması İle Akıllı telefonlara TaşıdıÖnceki Haber

Mercedes-Benz Türk, Esenlik Programı MBF...

Aras Kargo’nun Uçtan Uca Teknoloji Dönüşümü Avrupa’ya Örnek OlacakSonraki Haber

Aras Kargo’nun Uçtan Uca Teknoloji Dönüş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar