İstanbul
DOLAR32.4591
EURO34.6698
ALTIN2389.0

Amerika'nın Tercihi de ZF

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Amerika'nın Tercihi de ZF
Abone ol
New York'ta kullanılacak 328 adet körüklü otobüs için, ZF Ecolife...

New York'ta kullanılacak 328 adet körüklü otobüs için, ZF Ecolife otomatik şanzıman ve ZF alçak taban portal akslar ZF'ye sipariş edildi.

New York CityTransit (NYCT)'nin 231 Milyon Dolar tutarında bir yatırımı söz konusu.

New York'ta şehir içi toplu taşıma işlerini yürüten ulaşım otoritesi New York City Transit (NYCT), otobüs üreticisi Nova Bus firmasından 300'ün üzerinde alçak tabanlı, körüklü otobüs sipariş etti. Ağustos 2011 ve Nisan 2013 tarihleri arasında teslim edilecek. Teslimatı yapılacak otobüsler, emektar otobüslerin yerini alacaklar. Tüm otobüslerin aktarma organlarında ZF Friedrichshafen'in teknolojileri kullanılacak. Bu sayede otobüsler hem verimli hem de konforlu olacaklar.

New Yorkşehrinde toplu taşımayı yöneten NYCT , günlük 7 milyon ve yıllık yaklaşık 2,3 milyar'a yaklaşan yolcu sayısıyla Kuzey Amerika'nın en büyük toplu taşıma kurumu olma özelliğine sahip bulunuyor. Mevcut 4.600 adetlik otobüs filosuyla günlük 730.000km seyahat imkanı sağlanıyor. Şimdi ise, sürekli bu ağır operasyon şartlarında kullanılan otobüslerin düzenli olarak yenilenmesi sağlanacak. Geçen yıl 90 adetlik ilk otobüs siparişi ile yapılan testler sonucunda NYCT, bir Volvo Bus kuruluşu olan Nova Bus'a 328 adet yeni körüklü otobüs siparişi vermişti.  

Verimli Aktarma Organları Teknolojisi

19 Metreuzunluğundaki otobüsler düşük işletme maliyeti ve yüksek yolcu konforu için ZF Ecolife 6 Vitesli Otomatik Şanzıman ile donatıldı. 2000 Nm'ye varan tork kapasitesi ile standart  otomatik şanzımanlara oranla kayda değer miktarda daha fazla tork aktarımı sağlanıyor. Ecolife şanzıman düşük yakıt tüketimi ve uzun servis ömrü dikkate alınarak tasarlanması en büyük farklılığı olarak öne çıkıyor. Ecolife şanzımanlar topografiye bağlı vites kontrolü programı, TopoDyn Life ile standart olarak sevk ediliyor. TopoDyn Life programı tarafından kontrol edilen vites değişimleri sayesinde motor sürekli optimum devirde çalışır ve bu da yakıt tüketimini, gürültü kirliliğini ve motor aşınmalarını hissedilir ölçüde azaltır.  Tüm bunlara ek olarak yumuşak vites geçişleri sayesinde yolcularına yüksek konfor sunar.

Yolcular için yeterli geçiş alanı

Otobüs üreticisi Nova Bus her üç aks için de ZF Grubu'nun Know-How'una başvurmaktadır: RL85 Aön aks neredeyse zemin seviyesinde, düzayak bir giriş sağlanıyor ve özellikle bakımı çok kolaydır. Otobüsler AV 132 T alçak taban arka akslar ile kullanılacaktır. Tahriksiz orta aks  için yerden yüksekliği sadece355 milimetreolanAVN132  aks tercih ediliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nissan'ın Sıfır Faiz Ve Kdv İndirim Fırsatı Eylül DevamÖnceki Haber

Nissan'ın Sıfır Faiz Ve Kdv İndirim Fırs...

Goodyear Alan, Navigasyon Cihazı KazanıyorSonraki Haber

Goodyear Alan, Navigasyon Cihazı Kazanıy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar