darussafaka
İstanbul
DOLAR32.367
EURO35.1344
ALTIN2324.4

Alstom, Türkiye'de Yeni Bir Sinyalizasyon Projesine İmza Attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alstom, Türkiye'de Yeni Bir Sinyalizasyon Projesine İmza Attı
Abone ol
Alstom, İstanbul’un Anadolu yakası için büyük bir öneme sahip olan Ümraniye-Ataşehir-Göztepe (ÜAG) Metro Hattı’nda tamamen sürücüsüz sinyalizasyon sistemi ve elektromekanik altyapı kurmak üzere yeni bir sözleşmeye imza attı. Bu sözleşme sadece mevcut altyapı kalitesini artırmakla kalmayacak, aynı zamanda demiryolu güvenliği ve seyahat konforunu da ileri seviyeye çıkaracak.

Alstom, Gülermak-Nurol Ortak Girişimi ile beraber 13 kilometre uzunluğundaki ÜAG Metro hattının tam otomatik ve sürücüsüz olarak işletilmesini sağlayacak. Marmaray, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe ve Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro hatlarını birbirine bağlayacak olan hat, en yüksek güvenlik önlemlerine sahip sistemlerden oluşacak olup, toplamda 11 istasyon ile inşaa edilecek.

Ayrıca, CityFlo650 çözümünün kurulumu bakım maliyetini azaltacak ve hattın Dudullu-Bostancı Metro Hattı sinyalizasyon sistemi ile tam uyumlu ve ortak işlerlik özelliğine sahip olmasını sağlayacak.

Alstom Türkiye Genel Müdürü, Volkan Karakılınç, "İstanbul'da son 3 ay içerisinde 2. büyük sinyalizasyon projemize imza atmaktan çok mutluyuz. Sürdürülebilir ve yenilikçi mobilitenin öncüsü olarak, son teknoloji çözümlerimiz ile İstanbul'un raylı sistem ağını ileri seviyeye taşımaya devam etmeyi taahhüt ediyoruz” dedi.

Bu sözleşme ile Alstom'un Türkiye'de son 3 ay içerisinde üstlendiği sinyalizasyon proje sayısı üçe yükselmiş oldu. Alstom halen, İstanbul Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli (ÇSS) hattı ve Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli (BBYO) hattının sinyalizasyon çalışmalarına devam ediyor.

Alstom, 60 yılı aşkın bir süredir Türkiye'de raylı araçlar, metrolar ve tramvaylar için anahtar teslim geçiş sistemleri sağlamak üzere sinyalizasyon ve tren kontrol teknolojisi alanında lider sağlayıcı olarak faaliyet gösteriyor. İstanbul ofisi, Alstom'un Dijital ve Entegre Sistemler uzmanlığı için bölgesel merkez görevi görmenin yanı sıra tüm bölgeye proje yönetimi, mühendislik, satın alma, eğitim ve bakım hizmetleri sağlıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AKIA Metrobüsler, İstanbul’da Toplu Taşımanın Yükünü HafifletecekÖnceki Haber

AKIA Metrobüsler, İstanbul’da Toplu Taşı...

CEVA Asya, Orta Doğu Ve Avrupa’yı Birbirine Bağlayan Kara Hizmetleri Yelpazesini GenişlettiSonraki Haber

CEVA Asya, Orta Doğu Ve Avrupa’yı Birbir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar