İstanbul
DOLAR32.4685
EURO34.7379
ALTIN2434.9

İstanbul Halk Ulaşım A.ş.'nin Fas Seferi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Halk Ulaşım A.ş.'nin Fas Seferi
Abone ol
İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Atlas Okyanusu'na Uzanıyor. Fas'ın Kenitra Şehrinden...

İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Atlas Okyanusu'na Uzanıyor. Fas'ın Kenitra Şehrinden Davet Alan Şirket Yöneticileri İstanbul Ulaşımına Kattıkları Kaliteyi Fas'a İhraç Etmeye Hazırlanıyor.

Türkiye şehiriçi ulaşımının önde gelen firmalarından İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. yurt dışına açılmaya hazırlanıyor. Ünü sınırları aşan şirkete Fas'ın Kenitra şehrinden davet geldi. Atlas Okyanusu kıyısında 400 bin nüfuslu turistik bir şehir olan Kenitra'da yöneticiler şehiriçi toplu ulaşıma kalite getirmek ve vatandaşlarına daha iyi hizmet verebilmek için yeni bir yapılanmaya girdiler. Dünya çapında yaptıkları araştırmalar sonucunda Türkiye'den İstanbul Halk Ulaşım A.Ş.'nin standartlara uygun olduğunu gören şehir yöneticileri Kenitra'nın ulaşımını üstlenmeleri için firmaya davette bulundular.

İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altuntaş, Başkan Vekili Hüseyin Kaya, Denetim Kurulu Başkanı Naci Yağız ve Belbim A.Ş. eski Genel Müdürü Hasan Haki'den oluşan heyet 10 Nisan'da Kenitra'ya giderek Belediye Başkanı Aziz Rabbah ile görüşecekler. Heyet Fas'ta görevli bürokratlarla da görüşüp bir taraftan ihale şartlarını inceleyecek bir taraftan da işin ticari boyutu hakkında araştırmalar yaptıktan sonra 14 Nisan'da tekliflerini sunacaklar.

Fas'ın Kenitra şehrinde ilk aşamada 60 aracın çalıştığı 12 hat ihaleye çıkacak. 2013 yılında 5, 2015 yılında ise yine 12 hattın ihalesinin yapılacağını belirten Halk Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altuntaş "İhaleye belli kriterler isteniyor. Kriterlere uygun olan şirketimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen davet edildi. Heyetimizle birlikte Kenitra Belediye yetkilileriyle görüşmeler yapacağız. İstanbul'da ki taşımacılık hizmetlerimizi anlatıp ihaleye talip olacağız. Şartlar uygun olursa İstanbul'da uyguladığımız taşımacılığı o ülkede de uygulamaya sokacağız ve İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. böylece bir ilke imza atmış olacak" diyor.

İstanbul'da uyguladıkları toplu taşımacılığın uluslararası arenada da dikkat çekmesi sonucunda böyle bir teklifin kendilerine geldiğini söyleyen İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. Başkan Vekili İbrahim Kala "Şartlar uygun olurda ihaleyi alırsak ülkemizde üretilen araçlarımızla, kadromuzla, eğitilmiş personelimizle Kenitra'da da hizmet vermeye başlayacağız. Şirketimizin bir kolu orada olacak. Türkiye şehiriçi taşımacılığına da yeni bir yön vermiş olacağız" diyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rize'de Hizmet İçin VarızÖnceki Haber

Rize'de Hizmet İçin Varız

Starpet İstanbul’a Merhaba DediSonraki Haber

Starpet İstanbul’a Merhaba Dedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar