İstanbul
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
NACİ YAĞIZ

NACİ YAĞIZ

Mail: nyagiz@halkulasim.com

CUHMURBAŞKANIMIZDAN ESNAFA BAYRAM MÜJDESİ

“Durmak yok yola devam” diyen Cumhurbaşkanımız, esnafın tekeri dönsün diye büyük müjdeler ile Ramazanımızı bayrama çevirdi. Yıllardır süregelen taleplerimize hayat sunan Cumhurbaşkanımıza tüm esnaflarımız adına teşekkürü bir borç bilirim. Devlet bizi unutmadı ve unutmayacağını da en güzel şekilde hissettirdi. Devletimiz varolsun milletimiz sağolsun!

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de ki tüm halk otobüsleri son dönemde büyük sıkıntılar ile uğraşmaktaydı. Düşen gelirler ve artan giderler karşısında esnafımız büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı. Özellikle artan ücretsiz karlar ile yetersiz kalan bilet zamları gelirlerimizde yeteri kadar artış sağlayamadı. Akabinde yaşanan akaryakıt fiyat artışları da aylık bazda çok büyük bir gider artışına sebep oldu. araçların bakım, amortisman ve personel giderleri göz önüne alındığında esnafımız tekerini döndüremez noktaya doğru sürükleniyordu. İstanbul’da ki şirketlerimiz esnaf odamız ve TÖHOB olarak son yıllarda büyük girişimlerde bulunduk. İstanbul ve Ankara’da önemli temaslar sağlandı. Taleplerimizin muhataplarına esnaf sorunları ve istekleri aktarıldı. Yapılan bu görüşmeler sayesinde devletin her kademesi sorunlarımıza en doğru şekilde vakıf oldu.

İşte sabır bunun için vardır. Esnafımız da sabrederek bizlere bu zamanı kazandırdı. Kazanmak zaman ve sabır gerektirir. Dünyanın en güzel varlığı olan bir bebek dahi 9 aylık cefa sonucu kazanılıyor. Bizlerin de devletimizden böylesi radikal adımlar için defalarca anlatmamız, talepte bulunmamız, tüm kapıları zorlamamız gerekiyordu. Ve gururluyuz yaptık, oldu. emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

Hızır Gibi Geldi Sektöre Can Verdi

Bizler devletimizin ardında pazarlıksız durduk her daim. Çünkü bize önce devlet gerek. İçerde ve dışarıda onca çileye ve mücadeleye rağmen devlette bizi unutmadı. Milyonluk seçim meydanlarından çıkarak bizlere zaman ayırdı. Cumhurun başı bizle aşımızı paylaştı. Misafir 10 rızıkla gelir derler ya işte öyle oldu. Sorunlarıma bizden de hakim bir Cumhurbaşkanı gördük kürsüde. Öyle güzel bir nida ile kucakladı ki bizleri artık geleceğimizde yeniden umutla bakıyoruz.

KDV konusunda %1,5 seviyesi bir hayaldi. “Yaparsa AkParti Yapar” diyerek istedik. Ramazan’ın bereketi ile bu kazanımı esnafımıza sunduk. Artık araçlarımız hasılat üzerinden sadece %1,5 oranında KDV ödemesi yapacak. Yine gelir vergisinde de benzer bir çalışma yapılacak. Muhasebe, defter gibi dertlerden kurtulacağız.

2015 yılında ücretsiz binişler için aldığımız 1000 TL devlet katkısı da yine Cumhurbaşkanımızın talimatı ile %33 zamlanarak 1330 TL oldu. bu para sadece 65 yaş ve üzeri yolcularımız ile şehit yakınları, gazi ve engelliler içindir. Tabi ki talebimiz yolcu başı ücrettir. Fakat kısa zaman da bu da önemli bir adım oldu. Ayrıca diğer ücretsizleri bu rakamın kapsamadığını unutmamak gerekir. Diğer ücretsizler için de meclisten belediyelerin de ödeme yapabilmesi için bir yasa çıktı. Diğer ücretsizlerle ilgili de Büyükşehir Belediyesi ile görüşmelerimiz olacak.

Yine keza Şehiriçi Yolcu Taşıma Yasası ile ilgili de taleplerimiz Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu görüldü. Seçim sonrası ilgili kurumlarca bu çalışmalara da başlayacağız. Açıkçası Cumhurbaşkanımız sadece iftar vesilesi ile sektörümüze Hızır gibi gelmiştir. Esnafımız artık sabrın mükafatını gördü. Geleceğine umutla yeniden bakabiliyor.

Daha Çok Yolumuz Var

Fakat her şey bitmedi. Bu esnafın alması gereken daha çok hak var. Alınanları rakamsal bazda kimileri küçük görebilir. Bu da onların gözlerinde ki açı darlığıdır. Cumhurbaşkanımız sektörümüze öyle bir değer sunuyor ki böylesi seçime kısa bir zaman kalmasına karşın belki de tek bizlere böyle özel bir an ayırdı. Şehirden şehre meydanlara çıkan Cumhurbaşkanımız, böylesi yoğun programında esnafımızın iftar sofrasını paylaştı. Aynı ezanla, aynı su ile aynı masada orucunu açtı. Sabah direksiyon başında olan şoförlerimiz Cumhurbaşkanımızla aynı sofrada iftar yaptı.

Artık daha inançlıyız ve gelecekten umutluyuz. Taleplerimiz sabır ve mücadele ile adım adım gerçekleşecektir. Her bir adım yeni kazanımlar için bize basamak oluyor. Yılmayacağız ve bu mücadeleye devam edeceğiz. Bizler millet olarak devletimizin ardında durarak çok daha güçlü kılacağız. O güçlü devletin kanatlarında ki gölge bizleri her zorluktan korumaya yeter. Devletimiz bugün nice zorluklarla mücadele ederken Halk Otobüs Esnafını unutmadıysa bize de gelecekten umutlu olmak düşer.

Bundan sonraki taleplerimiz için de ilgili Bakanlarımız ile görüşmeye devam edeceğiz. Ayrıca yerel bazda ki talepler için de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal ile de görüşeceğiz. Bu konuda da önemli taleplerimiz var. Özellikle alınmamış bir zam ve tarife düzenleme taleplerimiz mevcut. Çalışma koşulları ve ücretsizlerle ilgili taleplerimiz de mevcut. Bunlarla ilgili de alınacak olumlu dönüşler sonrası esnafımız gerçekten mutlu olacaktır.

Esnafımıza bayram 1 Haziran’la geldi. Ne mutlu ki çabalarımız sonuç verdi. Bu Ramazan Bayramı artık esnafımız için ayrı bir özel oldu. Rabbim bizlere bu mutluluğu sunanlardan ve en başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Bu vesile ile tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlarım. Esnafımıza hayırlı bol kazançlar dilerim.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar