İstanbul
DOLAR32.5209
EURO34.7637
ALTIN2490.8
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

TRANSİST TEĞET GEÇİLDİ

Toplu ulaşım camiası yıllardır sektör içi dayanışmasını sağlayamadı. Her bir otorite başına buyruk haller içerisinde, çıkar çatışmaları ile diğerinin kuyusunu kazma amacında oldu. ne şehiriçi ne de diğer taşıma birimleri kendi aralarında doğru bir birlikteli inşa edemedi. Günlük hesaplar ve anlık çıkarlar sebebi ile büyük kazanımlar göz ardı edildi.

İETT’nin 2010 yılında başlattığı “Toplu Ulaşım Haftası” adıyla duyurduğu “Transist” kongre ve fuarları ise bugün gelinen noktada İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenilmiş durumda. 2010 yılında Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen bu fuar, sektör birliği adına bir umut olmuştu. Yerli ve yabancı birçok simanın katıldığı gala gecesi gerçekten muazzam bir başlangıçtı. Peki ya sonra!

Her oluşum zamanla gelişir ve büyür. İlk günü her daim hatırlanır lakin nostalji olarak. Transist’in ise başarı olarak sadece o ilk günü hatırlanıyor. Her geçen yıl daha da geriye giden ve talep görmeyen bir etkinliğe doğru sürükleniyor. İlk yıl İstanbul’un en güzel mekanlarından biri Haliç’te düzenlenen bu fuar şuan ise bir kongre merkezinin -5 katında yapılıyor. Yoğun bir katılımcıya sahip fuara bu yıl sadece 3 üretici otobüs firması katıldı. Ziyaretçi sayısı da ortadadır. Ziyaretçilerin yüzde kaçı sektör mensubu olduğu ise ayrı bir konudur. “Toplu Ulaşım Haftası” adıyla başlanılan bu etkinlik her yıl farklı tarihlerde düzenlenmesi de ayrı bir tezattır.

Transist’in böylesi yok oluşu sektör için büyük bir kayıptır. Transist’i bu sektöre kazandıranların artık acilen konuya el atmaları lazım. Özellikle fuar organizasyonu ile ilgili katılımcı ve ziyaretçilerin ilk etkinlikten bu yana şikayetleri artık ele alınmalıdır. İş ehline verilirse yücelir. Şikayetler birer yol göstericidir. Eleştiriler ufuk açar. Tabi ki görmesini bilene, anlamak isteyene…

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar