İstanbul
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

TAŞIMACILAR TAHDİDE YOĞUNLAŞTI

Şehiriçi yolcu taşıma sektörü yaşadığı birçok sıkıntıyı kökten çözme yoluna başvurdu. Şehirlerin ulaşım planlaması UKAME’lerde planlanıyor. Lakin şehirlerin yükünü omuzlayan kimi sektörler ise UKAME’de temsil hakkına sahip değil. Mahkemeye alınmayan sanık gibi sonuca razı bırakılmanın sonu geldi gibi…

Öncelikle servis sektörünün birlik ve beraberlik içerisinde tahdit arayışını tebrik etmek gerek. Taşeronu – patronu bir olup yılların küskünlüğüne son vererek aynı amaç uğruna büyük mücadele verdiler. Bu çaba devletin en üst makamından alınan sözle karşılığını önemli ölçüde buldu. Artık servis esnafı tahdit konusunda daha da kararlı ilerliyor. Kendi hakkında alınan kararlarda söz sahibi olabilme adına UKAME’nin kapısını araladı diyebiliriz. Yıllarını bu sektöre adamış emekçilere bu saatten sonra devletin tahdidi çok görmesini kimse beklemez. Verilen sözler yakında karşılığını bulacaktır.

Halk otobüsleri de TÖHOB çatısında birleşerek seçim öncesinde büyük mücadeleler verdiler. Özellikle ücretsiz binişler ile alakalı ödemeler konusunda geri dönülmez sözler aldılar. Hükümetin kurulmasıyla beraber bu sözlerin yerine geleceği kanaatindeyim. Lakin halk otobüs esnafı da aslı sorunun tahdidin olmamasından kaynaklandığını artık gördü.

UKAME toplantılarında halk otobüs esnaflarının haberi dahi olmadan alınan kararlar tüm illerde aynı sıkıntıların yaşanmasına sebep oluyor. Bu yüzden yaşanan sıkıntılara çözümler bulmak yerine artık tahdit hakkı alınarak yeni sıkıntıların doğmasına fırsat verilmemelidir. Tahdit olmadığı müddetçe esnaf sıkıntılar oluştuktan sonra tamiri ile boğuşmaktan öteye geçemez.

Hem servis sektörü hem de halk otobüs sektörü bu tahdidi fazlasıyla hak etmektedir. Yıllardır şehirlerin yükünü sırtlanan bu sektörlerin emekçilerine ufacık bir kazanımı kimse çok görmemelidir.

Murat UZUN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar