İstanbul
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.9
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

Kamusal Hizmette Vergiler Düzenlenmeli

Toplu ulaşım hizmetleri şehirlerin olmazsa olmaz ihtiyacıdır. Şehir içerisinde yaşayan bireylerin; eve, okula, işe ve birçok aktivitesini sağlaması için devletin belediyeler vasıtası ile sunmakla yükümlü olduğu bir hizmettir. Hatta şehirlerin kalkınmasında ki öncelikli gerekliliktir ulaşım hizmetleri.

Bu konuda son yıllarda özellikle Bursa’da büyük ataklar gözlendi. Bursa’ya ulaşımı kolaylaştırmak için; hızlı feribotlar, helikopter taksiler ve deniz uçakları ile Bursa’yı İstanbul’a bağladı. Şehirçi tramvay ve otobüs hizmetleri ile kısa zamanda göz doldurdu. Bir anda Bursa’nın değerine değer katan bu çalışmalar, şehirde yeni konferanslar, fuarlar, seminerler ve yatırımlar bulmaya başladı.

Şehre gelen turistler ilk olarak toplu ulaşım araçları ile karşılaşmakta. Bu kimi zaman otobüs, minibüs, taksi olur kimi zaman, metro, metrobüs, tramvay olur. Ama ilk karşılayan hep toplu ulaşım araçları ve şoförleridir. O ilk intiba için bu sektöre hak ettiği destek de devlet tarafından sunulmalıdır. Özellikle en önemli gider kalemleri olan akaryakıtta toplu ulaşım araçları için bir düzenleme şarttır. Toplu ulaşım esnafı ucuza taşıyabilmeli ki vatandaş özel araçlarını kullanmaya yönelmesin. Ucuza hizmet için de devletin sektör giderlerine böylesi destekler sunması gerekmektedir.

Adı ÖZEL TÜKETİM olan bir vergi zorunlu hizmet için nasıl alınabilir? Sebebi akılla açıklanamayan vergiler toplu ulaşım esnafına yüklenilmemelidir. Hem kamusal hizmet sunup hem de böylesi insafsız vergilere maruz kalınmamalı. Aksi halde ne esnaf kazanır ne  de toplu ulaşım olması gereken kadar vatandaş tarafından talep görür. Trafikte oluşan egzos gazı markette verilen poşetten daha çok çevreyi kirletiyor. Bilginize…

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar