darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

GERÇEKLERİ SÖYLEYEBİLMEK

Gerçekleri söyleyebilmek, buna cesareti olabilmek, böyle bir imkana sahip olabilmek... Hakikaten herkese nasip olmuyor. Bazen öyle şansızlıklar diye gördüğünüz olaylar dürüstlüğünüz ve gayretinizle işte bu kapıları açmakta. Gerçeklerin dile gelebilmesi adına yaşamamız gereken sıkıntılara artık sevinmekteyiz. Sektörün özgür ve bağımsız tek yayını olarak anılan Halk Ulaşım Türkiye'nin 7 bölgesinde esnafın sesi olmaya başarılarıyla devam ediyor.

 

Bu sayfalar her esnafa açıktır prensibi ile yola çıkan Halk Ulaşım Dergisi boy boy yönetici fotoğrafları yayınlamak yerine esnafına ve sorunlarına yer vermiştir. Izlediği bu politika ile esnafın sorunları, istek ve arzularını hayata geçirme amacına hizmet etti. Tabi ki esnafımız bu farkı ne mutlu ki hep farketti. Dergisine gereğinden fazla sahip çıktı ve her türlü desteği gösterdi.

 

Halk Ulaşım Dergisi olarak yeni yaşımıza gireceğimiz önümüzde ki sayıda ve daha sonra ki tüm sayılarımızda da gerçekleri dile getirmekten geri adım atmayacağız. Gazeteci demek öncelikle "Münafık" olmaktır. Yani sorun ne olursa olsun küçücük bile olsa görmezden gelmemek demektir. Tüm esnaf evet dese de içinden bir kişi mutsuz olduğunda yahut şikayeti bulunduğunda o bir kişiyi görmek demektir. Işte bu yüzden dergimizde herkes yazabilir. Herkes ile röportaj yaparız. Yeter ki sorunu olan dile getirmek istesin. Hiçbir şekilde hayır cevabı almayacaktır.

 

Gazetecilerin bir hipokrat yemini vardır. Malesef setörel ve yerel yayıncıların değil iletişim mezunu olması beklemek, çoğu ilköğretim mezunu bile değil. Kimi tornacılıktan, kimi kahyalıktan bulduğu kalem ile çektiği iki fotoğrafı haber sanarak ve yaptıkları "Yalakalıklar" ile gazetecilik kisvesine bürünerek nemalanmaktadırlar.

Gazetecilik İlkeleri: Madde 16. Gazeteci sıfatını taşımayı hak eden herkes meslek ilkelerine en yüksek seviyede uymayı taahhüt eder. Ülkesindeki yasalara saygılı olmakla birlikte, kurumların müdahalelerine kapalıdır. Mesleki olarak yalnızca meslektaşlarının ve kamuoyunun değerlendirmeleri ile bağımsız yargı organlarının kararlarını dikkate alır.

 

 

Halk Ulaşım Türkiye şehiriçi yolcu taşımacılarının dergisidir.

 

MURAT UZUN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar