İstanbul
DOLAR32.5032
EURO34.9746
ALTIN2438.7
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

Esnafımızla İkinci Yıl

Halk Ulaşım Dergisi kurulduğu günden bu yana sektörü ve esnafı için yayınlarını sürdürdü ve sürdürmeye de devam edecek. Bazı kesimler hoşlanmasa da dergimiz ilk günden bu yana şeffaflığı ilke edinerek gerçekleri yazmaya özen gösterdi. Esnafının ve çalışanlarının yanında durduğu bu süre içerisinde bazıları rahatsız olsa da gerçekler acıdır ilkesini bildiğimiz için yazmaktan vazgeçmedik.

Yeniydik belki sektörde ancak esnafın içindendik. Yıllarca Halk Otobüslerinde çalışmış biri olarak ve aynı zamanda gazeteci de olarak ele aldım konuları. Bir tarafım gazeteci olsa da bende Halk Otobüsçüsüyüm. Ben okurken çalıştım, ekmek yedim bu sektörden. Yediğim ekmeğin sahipleri daima benim büyüğüm ağabeylerim olmuştur. Duraklarda gezerken beni kardeşleri gibi dostları gibi bu yüzden görürler. Muavinlikse yaptım şoför koltuğuna mı evet oturdum. O sıkıntıları bende çektim...

Sıkıntıları ve sorunları bilen bir dergi olarak kaleme aldık yazılarımızı. Ve bu sayı ile 1 yılı geride bıraktık. İkinci yılımıza girerken umudumuz sektörümüz için daha güzel bir gelecek. Bunun için esnafımıza büyük sorumluluk düşüyor. Ne olur kendilerini temsilen atadıklarını iyi seçsinler.

5216 sayılı yasa değişikliğindeki acizliği hepimiz gördük. İlk olarak Göksel Ovacık'ın dergimizdeki açıklamaları ile sektörümüz tehlikeyi gördü. Oysa asıl yetkililer bihaber geziler düzenlemekteydiler. Hiçbir çaba göstermeyenler olayı bizler gündeme taşıyınca göstermelik çabalara büründüler. Oysa artık ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇMİŞTİ.

www.halkulasim.com sitemizde artık anket çalışması yapmaktayız. Bazı şeyleri daha iyi görebilmek için ve yöneticilere de yardımcı olabilmesi için. Havuz sistemini esnaf ister mi diye bir soru sorduk. Çıkan sonuç çok çarpıcı. Bu yazıyı yazarken baktığımda ki son sonuç şöyle;

İstanbul’da Dar Bölge Havuz Sistemiyle Çalışmak İster misiniz?

  • Evet (100%, 858 Oy)
  • Hayır (0%, 2 Oy)

Toplam Oy veren: 860

Yetkililer için önemli bir veri olsa gerek. Biz üstümüze düşeni yaptık artık görev sizlerin.

 

Murat UZUN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar