İstanbul
DOLAR32.5214
EURO34.8022
ALTIN2418.8
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

Anlayana! Dost Acı Söyler

Halk Ulaşım Dergisi’nin daima acı konuşmuştur. Daha amiyane tabirle ifade edeyim. Salata limonsuz ne kadar eksikse, dergimiz Halk Ulaşım’da gerçekleri yazmadıkça o kadar eksik kalır. O yüzden acı da olsa yazarız, gerçekleri saklayamayız.

Akıl sahipleri bu derginin satır aralarını doğru okumayı bilir. Kendisine dersler çıkartır. Bir rota çizer. Geleceğine yön verir ve hatalarını fark eder. Kimse kusura bakmasın herkesin hatası olabilir ve basının da görevi yanlışları yazmaktır. O insanlar istediği kadar büyük olsun, koca koca makamlar tahsis edilmiş olsun, ister müdür olsun, ister Karun olsun isterse Süleyman… Elbet hata yapar ve biz o hatayı yazarız.

İşte Karun olmakla Süleyman olmanın ince çizgisidir akıl! Akıl sahibi yapılan eleştiriyi okur ve düzelir olur bir Süleyman, Karun ise meczuptur ne laftan anlar ne de eleştiriden. Varsa yoksa küçük dünyasında yaşar dalkavuklarıyla…

Bazen meczuplara laf anlatmaya çalışıyoruz. Haklısınız hata yapıyoruz ne de olsa meczup nasıl anlasın ki! Lakin bize öğretilen düstur budur. Her ne olursa olsun anlatmaktan vazgeçemeyiz. Hatası anlatılan ya dinler yanlışlarını düzeltir öyle susarız. Yahut dinlemez daha üstleri görür onun yanlışlarını… Elbet o yanlışlar ya düzeltilir ya cezalandırılır.

İşte o yüzden Halk Ulaşım Dergisi kutup yıldızı gibidir. Takip edenler yolunu doğru çizer. Hatalarını daha iyi fark eder. Kaybetmekten kurtulur. İnat eden ise elbet kaybolur. Rotanın aksine gidip de hedefe ulaşan kim olabilir ki? Hayatın fıtratına ters. Yanlışta ısrar felakete kapı aralamaktır. Tüccar malını kaybeder, seçilmişler desteğini kaybeder, atanmışlarsa koltuğunu kaybeder. Mutlaka her insan hata yapar, lakin meczuplar inat eder.

 

Murat UZUN

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar