İstanbul
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Yunuseli’de Ulaşım Rahatlayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yunuseli’de Ulaşım Rahatlayacak
Abone ol
BURSA - Bursa'ya yol genişletme ve yeni yol açma çalışmaları...

BURSA - Bursa'ya yol genişletme ve yeni yol açma çalışmaları ile son iki yılda 240 kilometre yeni yol kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Yunuseli'ye ulaşımda en önemli arter olan Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'nin genişletilmesi çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında yıkımları başlattıklarını belirterek, yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğundaki caddenin 17 metre genişliğe ulaşacağını söyledi.

Bursa'nın daha sağlıklı ve ulaşılabilir bir kent olması için bütçenin yüzde 70'ini ulaşım yatırımlarına ayıran Büyükşehir Belediyesi, raylı sistem yatırımları devam ederken, mevcut yolları sağlıklı hale getirme çalışmalarını da hızla sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Yunuseli'ye ulaşımda en önemli arter olan ve havaalanı yanından mahalle içine uzanan Fuat Kuşçuoğlu Caddesi'nde de yol genişletme çalışmalarının startını verdi.

Modern bir cadde olacak
Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Altepe, Kurşunlu ve Mudanya bağlantısının sağlanması nedeniyle cadde üzerinde trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığını söyledi. Yunuseli Havaalanı'nın da devreye girmesiyle bölgede yoğunluğun daha da artacağını hatırlatan Başkan Altepe, "Daha önce Yunuseli'ye bir meydan kazandırmıştık. Bu yolun yapılması da programımızdaydı. Çalışmaları başlatıyoruz. Yol sınırlarında kalan 73 vatandaşımızın yeri var. Bunların 50'si ile anlaşma sağladık. Yol sınırda kalan bahçeler, bina çıkmaları kaldırılacak. Yaklaşık 2,5 kilometre uzunluğundaki yol 17 metreye kadar genişletilecek. Tretuvarları ve bisiklet yolları ile modern bir cadde ortaya çıkacak" diye konuştu.

Alman Kanalı vizyon katacak
Havaalanı faaliyete geçmeden önce bölgede gerekli altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlanacağını dile getiren Başkan Altepe, havaalanı karşısından geçen Alman Kanalı'nın çevresinin de düzenleneceğini belirtti. Kanalın iki yanından geçen yolların da düzenleneceğini kaydeden Başkan Altepe, kanal çevresinin de rekreasyon alanı haline getirileceğini sözlerine ekledi.
Başkan Altepe, daha sonra beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten ile birlikte mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.
Yunuseli Mahallesi Muhtarı İbrahim Bahar da mahalleye yapılan hizmetler nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İETT, Kart Şubelerine Yenisi EklendiÖnceki Haber

İETT, Kart Şubelerine Yenisi Eklendi

İzmir’in 31 Yıllık Hayali GerçekleştiSonraki Haber

İzmir’in 31 Yıllık Hayali Gerçekle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar