İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Ulaştırma Bakanı Soluk, İlk Seferle Sivas’a Gitti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ulaştırma Bakanı Soluk, İlk Seferle Sivas’a Gitti
Abone ol
Mehmet Habib Soluk, Anadolujet ve Borajet ortaklığıyla gerçekleştirilen Ankara-Sivas uçuşlarının...

Mehmet Habib Soluk, Anadolujet ve Borajet ortaklığıyla gerçekleştirilen Ankara-Sivas uçuşlarının ilkine katıldı.
İlk sefer dolayısıyla ilk tören Esenboğa Havalimanı’nda gerçekleştirildi.
Ulaştırma Bakanı Soluk, AK Parti’nin Sivas Milletvekilliğini kazanan İsmet Yılmaz ve Borajet ile Anadolujet yetkilileri pasta kesti.

Bakan Soluk ve beraberindeki heyet ilk seferle Sivas’a gitti.
İlk sefer dolayısıyla Sivas Nuri Demirağ Havaalanı’nda karşılama töreni düzenlendi. İtfaiye ekipleri, ilk seferi gerçekleştiren uçağa ”Hoşgeldiniz” anlamında tazyikli su sıktı. Bakan Soluk, buradaki konuşmasında Sivas’a sefer gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. ”Ulaşılamayan yerde ne kalkınma ne de turizm olur” diyen Soluk, Sivas’ın 3.5 milyon yolcu kapasitesine sahip olduğunu kaydetti. Havaalanının yolcu sayısında geçen yıldan bu yana artış yaşandığını belirten Soluk, Mayıs ayı itibariyle 72 bin yolcunun Sivas Havaalanını kullandığını ifade etti.
Sivas’ı komşu illerine bölünmüş yollarla bağlamayı hedeflediklerini ve bu yolda önemli ilerleme kaydettiklerini ifade eden Soluk, memleketinin göç veren değil, göç alan bir il olacağını söyledi. Hemşehrilerine uçak seferlerine ilgi göstermeleri önerisinde bulunan soluk, havayolu işletmelerinin kar amaçlı faaliyet gösterdiklerini anımsatarak, talep olmaması halinde sefer sayılarının azaltılacağını kaydetti.
Sivas’a Türkiye’nin dört bir yanına 59. ve 60. hükümetler döneminde önemli hizmetler getirildiğini belirten Soluk, Türkiye’nin ulaşım ve iletişim alanında çok büyük başarılara imza attığını söyledi.
Soluk, ”Türkiye’nin, Türkiye’nin her köşesinin ulaşım ve iletişim alt yapısını dantel gibi dokuyan ve ‘yüreğimin bir yarısı Erzincan’ın, bir yarısı Sivas’ın’ diyen, Anayasa’nın 114. maddesi gereği istifa etmek zorunda kalan Ulaştırma Bakanımız Binalı Yıldırım’a çalışmalarından ötürü şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Bakan Soluk ve beraberindekilerin kutlama pastasını kestiği törende halk oyunları ekibi gösteri sundu. Törenin ardından Soluk ve beraberindeki heyet Anadolujet-Borajet ortaklığında gerçekleştirilen Sivas-Ankara seferiyle Başkent’e döndü.  Soluk, tarifeli seferle gerçekleştirilen seyahat sırasında yolcularla tek tek sohbet etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İDO'nun Devri YapıldıÖnceki Haber

İDO'nun Devri Yapıldı

İstanbul Tünellerinde Hız SınırıSonraki Haber

İstanbul Tünellerinde Hız Sınırı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar