İstanbul
DOLAR32.2344
EURO34.7694
ALTIN2390.9

Starpet'ten İlköğretim Öğrencilerine "Verimli Tüketim Eğitimi"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Starpet'ten İlköğretim Öğrencilerine "Verimli Tüketim Eğitimi"
Abone ol
Doğal kaynakların tahribatını engellemek amacıyla Starpet tarafından başlatılan, sosyal sorumluluk...

Doğal kaynakların tahribatını engellemek amacıyla Starpet tarafından başlatılan, sosyal sorumluluk projesi "Verimli Tüketim Hareketi"ne, şirket çalışanları, bayiler ve duyarlı vatandaşlardan sonra ilköğretim öğrencileri de katıldı. Mersin Özel Tarsus Koleji öğrencilerine 16 Aralık tarihinde Starpet tarafından verilen çevre bilinci eğitiminde; doğal kaynakların nasıl korunacağı, çöp ayrıştırma yöntemleri ve enerji verimliliği konuları anlatıldı.

Çevreye duyarlı çalışmaları ile dikkat çeken yüzde 100 Türk sermayeli akaryakıt şirketi Starpet, doğal kaynakların tahribatına "dur" diyor.Kaliteli ve yenilikçi hizmet anlayışını benimseyerek topluma yararı dokunan projeler üreten Starpet, "Verimli Tüketim Hareketi" ile doğal kaynakların doğru kullanımı konusundaki mücadelesine devam ediyor.

"Tükenmemek için verimli tüket!" anlayışı ile yola çıkan marka, bayileri ve çalışanlarıyla başlattığı projeyi bir adım ileri götürerek ilköğretim okullarına taşıdı. 16 Aralık Cuma günü Mersin'deki Özel Tarsus Koleji öğrencileri ile buluşan Starpet yetkilileri, genç çevre gönüllülerine doğal kaynakların nasıl korunacağı konusunda bilgiler verdi. Öğrenciler tarafından büyük ilgi ile karşılanan, bir buçuk saatlik eğitim programı interaktif oyunlarla da desteklendi. Program kapsamında öğrencilere çöpleri nasıl ayrıştırmaları gerektiğini uygulamalı olarak gösteren Starpet yetkilileri, enerji kaynaklarının kullanımı konusunda da çevreci minikleri bilgilendirdi. Eğitim sonrasında Özel Tarsus Koleji Müdürü Erdinç Gültepe, Starpet yetkililerine teşekkür plaketi verdi.

Uygulamaya başladıkları "Verimli Tüketim Hareketi"nin gelecek nesiller için yapılan bir yatırım olduğuna değinen Starpet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Okalin, "Starpet olarak tüm insanlığın bugününü ve geleceğini ilgilendiren bu konuda, üzerimize düşeni yerine getirmeyi sosyal sorumluluğumuz olarak kabul ediyoruz. Biz enerji sektöründe faaliyet gösteren bir firmayız, bu nedenle başta enerjinin verimli kullanımı olmak üzere, tüm doğal kaynakların tasarrufu konusunda farkındalık yaratmanın gerekli olduğunu düşünüyoruz. Starpet çatısı altında bayilerimize verdiğimiz eğitimleri bir adım ileri götürerek ilköğretim okullarına taşıdık. Özel Tarsus Koleji'nde başlayan bu uygulamanın zamanla diğer okullarda da uygulanacağına olan inancım tam" dedi.

 

Çevreye duyarlı herkes Starpet istasyonlarına

 "Verimli Tüketim Hareketi" projesiyle gelecek nesillere bırakılacak doğa mirasını korumaya çalıştıklarının altını çizen Okalin, "Bayilerimiz, bilgilendirici posterlerimizi istasyonlarda sergiliyor. Ayrıca web sitemiz www.verimlituketim.com  adresinde çevre hasiyeti konusundaki tüm bilgiler mevcut. Projemizin, kaynakların verimli tüketimi konusunda somut faydalar sağlayan faaliyetleri ve alt uygulamaları devam edecek" dedi.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sivas'a 5 adet Mercedes-Benz ConectoÖnceki Haber

Sivas'a 5 adet Mercedes-Benz Conecto

Bakan Binali Yıldırım: "Metrobüs, Avrupa'da Örnek Gösterilen Bir Projedir"Sonraki Haber

Bakan Binali Yıldırım: "Metrobüs, Avrupa...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar