İstanbul
DOLAR32.3173
EURO34.8648
ALTIN2392.3

Listeler Değil, İsimler Yarıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Listeler Değil, İsimler Yarıştı
Abone ol
ÖzTuzla-Topkapı Otobüsçüler Derneği Seçimli Genel Kurulu, çarşaf liste tercihi ile yeni yönetimini belirledi. 26 adayın yarıştığı seçimde tüm dilekler esnafın kazanması oldu. En çok oyu alan mevcut Başkan Mehmet Tekin yeni yönetimi ile 2 yıllığına göreve başladı.

ÖzTuzla Topkapı Otobüsçüler Derneği 24 Mart 2021 tarihinde Tuzla Belediyesi Kültür Merkezi’nde Seçimli Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Pandemi önlemlerine riayet edilerek yapılan genel kurulun Divan Başkanlığı’nı İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık yaptı.

Yeni Yönetim Kurulu

Mehmet Tekin

Ali CANDERE

İsmail ERTİK

Bayram BAŞAL

Fehmi ULUBAY

Mehmet TATLI

Kamil AKBABA

Demokratik ortam ve sükunet içinde ortakların karşısına geçen 26 adayın söz aldığı, verilen süreye riayeti bütün konuşmacıların uymaları dikkat çekti. Başkanlığa yeniden aday olduğunu açıklayan ve geçmiş icraatlarının ibrasına dönük faaliyetleriyle ilgili söz alan Mehmet Tekin; “Genel Kurulumuzda demokrasi şöleni yaşatmak için 30 yılık seçim uygulamamızı bu kongrede yöntem değişikliği yaptığımızı duyurmuş, ortaklar ile ‘En iyi hizmete layık görülen adayları gönül rahatlığıyla esnafa seçme ve seçilme şansı vermeyi öne aldığımızı duyurmuştuk. Uygulama için 26 kişi önce başkanlık için yarışıyor. En yüksek oy alanı başkan olup, hizmet flamasını teslim alacak. Aynı zamanda en çok oy alan ilk 6 kişi de yönetim kurulunda görev alacak’ demiştik. Bu bütün ortaklarımızın onayladığı bir karar olmuştu. Pandemi nedeniyle de sağlığı düşünerek, mesafe, maske ve kapalı alan uygulamasında riskleri azaltma adına da kurum, kuruluş, siyaset, bürokrat, eş, dost, arkadaş ve akrabamıza davetiye vermedik bunun yerine onlara  ‘Lütfen sizleri davet etmiş gibi kabul buyurun. Aynı şekilde şahsım ve aday arkadaşlarım adına sizleri genel kurulumuza zahmette bulunup teşrif etmiş gibi bizleri onurlandıran en kıymetli konuğumuz olduğunuzu kabul ediyorum. Her birinize ayrı ayrı teşekkür eder saygılarımı sunarım’ diyerek bilgilendirme yapmıştım. Bugün, açıklamama uygun ve gerçekten güzel bir genel kurul icra edeceğimizden eminim. Kritik bir eşikte ve kırılma noktasının yaşandığı dönemde ortaklarımın destekleriyle göreve devam etmemi istemelerine duyarsız kalmadım. Demokratik bir yaklaşımla çarşaf liste sistemiyle de tamamen ortaklarımızın istediklerine uygun ortak görev verilişini sağlayarak bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Tekin Teşekkür Etti

Mehmet Tekin doğrudan ortakların oy kullanarak belirlenen aday çarşaf listesinden yaptıkları seçimle belirlenen sonuçlara göre en çok oyu alarak tekrar başkanlığa getirilmesi şerefine bir teşekkür konuşması yaparak; “Öz Tuzla Topkapı Otobüsçüler Derneği Genel kurulu tam bir demokrasi havasın da geçti. 5 yıllık görevim sonun da 3. Dönem Başkanlık adaylığıma ortaklarımız bir kez daha güvenoyu vererek, 125 oyla devam kararı verdi. Bu ağır güveni ve sorumluğu omuzlarıma bir kez daha yüklendim. 175 üyeli C5 bölgemiz sandığa büyük katılım sağladı çarşaf sistemiyle 26 Başkan adayı arkadaşlarımız yarıştı. Sandıktan çıkan resmî sonuca göre yönetimde bayrak değişikliği yapan arkadaşlarıma hizmetlerinden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Hizmet bayrağı devir alan Ali Candere, Bayram Başal, Mehmet Tatlı ve Fehmi Ulubay arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Şahsım ve görev alacak ekibim 175 oy almış olarak kabul ediyorum, seçim gündemi kapanmıştır. C-5 bölgelerimizde seçilen Öztaş’a başkan olarak seçilmektedir. Dolayısıyla 425 aracımızın tamamı bizim için aynadır. Şahsıma oy veren vermeyen genel kurulumuza katılan konuklarımıza, telgraf ve çelenk gönderen tüm kurum kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Yeni döneminde camiamıza hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro Hattının Temeli AtıldıÖnceki Haber

Bursa Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Metro...

Klasik Land Rover Defender, Goodyear İle YenidenSonraki Haber

Klasik Land Rover Defender, Goodyear İle...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar