Ford İlan
İstanbul
DOLAR32.2268
EURO34.8411
ALTIN2413.4

Kentin Projeleri İçin Gerekli İzinler Bir An Önce Çıkmalı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kentin Projeleri İçin Gerekli İzinler Bir An Önce Çıkmalı
Abone ol
İzmir'in EXPO 2020 adaylık logosunun tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir...

İzmir'in EXPO 2020 adaylık logosunun tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin 2020 yılı stratejik planını hayata geçirecek projelere ilişkin Bakanlar Kurulu ve yetkili kamu kurumlarından beklenen izinlerin bir an önce çıkması gerektiğini söyledi. Başkan Kocaoğlu, çevre, ulaşım ve kent dönüşümü projelerinin bir bölümünün 2013 yılındaki oylamaya kadar tamamlanması halinde İzmir'in elinin güçleneceğini belirtti.

EXPO 2020 Yürütme Komitesi tarafından hazırlanan İzmir EXPO 2020 adaylık logosu düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Sağlık temasını ön plana çıkarması hedeflenen logoda güneş ve insan figürlerine yer verildi.

Düzenlenen tanıtım toplantısına İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Üyesi Aziz Kocaoğlu, EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ile Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve EXPO 2020 Yürütme Komitesi Üyesi Ender Yorgancılar katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Cahit Kıraç, İzmir’in EXPO yarışının en tecrübeli takımı olduğunu ve galip gelmek için sahaya çıktığını belirterek, "İzmir’de gencinden, yaşlısına, çocuğundan kadınına herkes bu işe sahip çıkıyor. Bu duygumuzu pekiştirerek ilgili kesimleri hareket ettirecek şekilde kamuoyu baskısını artırmamız lazım” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu: Projeler bir an önce onaylanmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'in 2020 yılı stratejik planının hazırlanması gerektiğine dikkat çekerek, bu hazırlanırken kendilerinin, bakanlıkların ve diğer kurumların yapacağı yatırımların stratejisinin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.
Ulaşımdan, çevre ve sağlığa kadar yapılacak yatırımların çok büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:
”Kenti nereye götürmemiz gerektiğini, hangi yatırımları yapmamız gerektiğini bugünden projelendirmeliyiz. Eğer 2020 yılında kenti arzuladığımız noktaya getirebilirsek o zaman EXPO, İzmir'e Türkiye'ye fayda getirir. Beni işin bu tarafı çok ilgilendiriyor. 2015 yolculuğunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin stratejik planı, İzmir'i çevre açısından bir yere taşımayı hedeflemektedir. Yüzülebilir bir körfez, Kordon'un, kıyıların ve terasların tasarlanması, kent dönüşüm alanları, yeni yolların, metronun, tramvayın yapılması, kente yeşil alanların kazandırılması, çöp dönüşüm tesisi ve çamur kurutma tesislerinin, arıtma tesislerin kurulması, yeni arterler ve yollar, yeni fuar alanı, kongre merkezi gibi kenti EXPO 2020'ye hazırlayan bir dizi projeler yapıyoruz. Bugün bizim kent dönüşümü gibi Bakanlar Kurulu’nda bekleyen işlerimiz var. Konak tramvayı, Karşıyaka tramvayı gibi DLH ve DPT’de bekleyen projelerimiz var. Bunların bir an evvel yaşama geçmesi önemli. 2020′ye kadar bunlar zaten bitecek ancak 2013 sürecinde oylamaya giderken belli bir kısmını, en azından 2015 için taahhüt ettiklerimizi gerçekleştirebilirsek, delegeler geldiğinde gösterebilir, biz de İzmir’in ne kadar mesafe aldığını gösterebiliriz. Bu konuda herkesin kentin projeleri konusunda belli izinlerin alınması için çaba göstermesi gerekiyor.”

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in tecrübesiyle EXPO’yu almayı başaracağını, bunun İzmir’in hakkı olduğuna inanan vatandaşlara, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve yerel idarecilere sahip olduğunu belirterek, ”Bundan büyük güç de olmaz” dedi.

Başkan Kocaoğlu İnciraltı için yasa önerisi sundu
EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ise dünyaya Türkiye’nin pozitif gücünü, iyimserliğini ve konukseverliğini anlatacak bir logo oluşturduklarını belirtti. Özgener, EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı ile ilgili sorunun da çözüleceğini söyledi. Mahmut Özgener, ”Bu konuda Başkan Kocaoğlu bugün görüşlerini valimize takdim etti. Özel bir kanun çıkararak kısa bir sürede çözme gayreti içindeyiz. Bakanlarımızın da bu konuda desteği var. Bu Bakanlar Kurulu'nun takdiridir” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çevreci Kentler Sakarya'da BuluştuÖnceki Haber

Çevreci Kentler Sakarya'da Buluştu

Büyüme Rekoru Kıran DHL Express Türkiye Artık AvrupalıSonraki Haber

Büyüme Rekoru Kıran DHL Express Türkiye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar