İstanbul
DOLAR32.3612
EURO34.6432
ALTIN2381.0

İzmit’te Gelir Havuzuyla Herkese Eşit Kazanç

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmit’te Gelir Havuzuyla Herkese Eşit Kazanç
Abone ol
İzmit 5 Nolu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hakkı Yıldırım şehiriçi ulaşımdaki gelişmeleri değerlendirdi: “İzmit’te birleşmelerle kooperatif sayısı her geçen gün azalıyor. Gelir havuzuyla toplanan para eşit paylaşılıyor. Sıra gider havuzunda.”

İzmit Şehiriçi 5 Nolu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hakkı Yıldırım: “İzmit’te 1 Ocak 2012 tarihinde itibaren SS13 Nolu İzmit Kooperatifi ile beraber havuz sistemine geçtik. Biz burada birinci bölge konumundayız. Karamürsel, Gölcük, Değirmendere gibi ilçelerde de tamamen olmasa da birleşmeler var. Kooperatiflerin sayısı azalıyor. Şuan için gelir havuzu yaptık. Toplanan parayı eşit şeklide paylaşıyoruz. İlerleyen dönemde gider havuzu da yapmayı düşünüyoruz.”

 

ARAÇLARIMIZ YER DEĞİŞTİREREK ÇALIŞIYOR

Kent genelinde 24 farklı güzergâhımızda araçlarımız belli bir sıraya göre haftalık olarak yer değiştirerek çalışıyor. Bu sistemde İyisiyle, kötüyse kazançlarımızı topluyor ve esnafımıza eşit olarak dağıtılıyoruz.

 

KART SİSTEMİNE GEÇTİK

Toplu taşımada kart sistemine tamamen geçtik. Artık araçlara para geçmiyor. İzmit’e günü birlik ya da tatil için gelenler için 2 binimlik kullan-at kartlar yapmayı düşünüyoruz. Vatandaş araçlarda her zaman kart temin edemiyor.  İnsanları mağdur etmemek için uğraşıyoruz. Fiyatlara uzun zamandır zam yapılmıyor.

 

J PLAKA UYGULAMASI

Bizim 342 aracımız SS 13 Nolu Kooperatifin de 178 aracı vardı. Filolarımızı birleştirdik ve şimdi 520 araçla hizmet veriyoruz. İzmit’te “J Plaka” plaka uygulamasına da başladık. Gelirlerin ortak bir havuzda toplanması herkese eşit kazanç olanağı sağladı

 

SÜRECİ TAKİP EDİYORUZ

Araçların alçak tabana ve engelli yolcu taşımacılığına uygun hale getirilmesi ile ilgili kanunun sürecini çok dikkatli takip ediyoruz. Esnafımız bu konuda biraz tedirgin. Biz bu süreçte esnafımızın mağdur olmaması için diğer kooperatiflerle ortak iş birliği yaparak uygulamaya bir alt yapı oluşturup, geçişten en kârlı nasıl çıkabileceğimizi değerlendiriyoruz. Araç değişimine zaman içinde bir şekilde geçilecek ama şartların da bize biraz eğimsel olması, bu büyük yatırım için devletin de bize yardım etmesi gerekiyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Afyon'da 100. Araç Naturelgaz ile CNG'ye DönüştüÖnceki Haber

Afyon'da 100. Araç Naturelgaz ile CNG'ye...

Aksaray Esnafı Korsan Taşımacılardan ŞikâyetçiSonraki Haber

Aksaray Esnafı Korsan Taşımacılardan Şik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar