İstanbul
DOLAR32.2116
EURO35.0254
ALTIN2507.5

Güvenli Seyahat İçin Eğitim Şart

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Güvenli Seyahat İçin Eğitim Şart
Abone ol
TOFED'in öncülüğünde tüm otobüs firmalarının çalışanlarına yönelik meslek içi eğitimleri tam gaz devam ediyor

ŞİMDİ EĞİTİM ZAMANI

Tüm ulaşım hizmetlerinin en düşük seviyede seyrettiği kış aylarında, TOFED başta olmak üzere, otobüs ve otogar işletmecileri, üreticiler ve özel güvenlik şirketleri, genel ve meslek içi eğitimlere ağırlık verdi.

Her şey güvenli seyahat için

TOFED Akademi’nin kurulacağının açıklanmasının yanı sıra, hemen tüm otobüs firmalarının çalışanlarına yönelik meslek içi eğitimleri de tam gaz devam ediyor. Mercedes Benz-Türk’ün kaptanlar için verdiği ‘Ekonomik ve Emniyetli Sürüş Teknikleri’ ve Anadolu Isuzu’nun Çorlu Belediyesi’nde başlattığı ‘Verimli Sürüş’ eğitimleri devam ederken, Metro Turizm de kaptanlarına, ‘Defansif sürüş ve yorgunlukla mücadele’ eğitimi veriyor. Hem üreticilerin, hem de firmaların eğitimlerinde kaptan şoför eğitimleri ağırlık kazanıyor.

Eğtimle sağlanan dinamizm

TOFED Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, üreticilerden otobüs işletmelerine ve hatta otogar işletmelerinden özel güvenlik şirketlerine kadar, tüm kurumların yoğun bir eğitim süreci içerisinde olduklarına dikkat çekerek, “Sektörümüz günün şartlarına hızla uyum sağlama kabiliyetine sahip, dinamik bir sektördür. Ulaşımda en büyük paya sahip olan karayolu yolcu taşımacılığı sektörü, bu yapısına uygun olarak kış sezonunda eğitim çalışmalarına ağırlık veriyor. Her şey yolcularımızın güvenliği, güler yüzle hizmet alabilmeleri ve huzuru için. Bu noktada TOFED Akademi’nin kurulmasıyla birlikte, bazı eğitim hizmetlerinin tek merkezden verilebilmesi mümkün olacak” dedi.

Üretici firmaların da taşımacının da önceliği eğitim

Sektör içi eğitim hem üretici firmaların, hem de firmaların araçlarını kullanan taşımacı firmaların gündemindeki birinci madde haline geldi. Araçlarının doğru, güvenli ve ekonomik şekilde kullanılmasını isteyen firmalar, kaptanlara verdikleri eğitimlerle verimliliği en üst seviyeye çıkarma yolunda adımlar atıyor. Anadolu Isuzu Çorlu Belediyesi’nin hizmetindeki halk otobüsü filosunda görevli 200’e yakım sürücüye “Verimli Sürüş Eğitimi” verirken, Mercedes-Benz Türk’ün kaptanlar için verdiği Ekonomik ve Emniyetli Sürüş Teknikleri eğitimleri de devam ediyor. Metro Turizm ise diğer personeline verdiği eğitimlerin yanı sıra kaptanlarına defansif sürüş ve yorgunlukla mücadele eğitimi veriyor.

Metro Turizm’de sertifikalı kaptan dönemi

Demir Bükey Akademi’den iki ay süre ile ‘defansif sürüş ve yorgunlukla mücadele eğitimi’ alan Metro Turizm kaptanlarına sertifika ve yaka rozetleri takıldı. 2 ay süren programda yaklaşık 400 otobüs kaptanı defansif araç kullanımı ve yorgunluk ile mücadele eğitimi aldı. Metro Turizm’de kaptan eğitimleri 2013 yılında devam edecek. 2 bin kaptanın bu eğitimleri alması planlanıyor. Dünyanın en üstün teknoloji ürünü otobüslerle yolculara hizmet verdiklerini söyleyen Metro Turizm Teknik Müdürü Barbaros Boğaz, “2013 yılında tüm kaptanlarımızın eğitim almasını hedefliyoruz. Şirketimizde halen çalışmakta olan ve işe yeni başlayan tüm kaptanlar mutlaka sertifikalı olacaklar. Bu eğitimlerin sonunda kaptanlarımıza başarı ödülü verilecek. Eğitim standardı yükselen kaptanlarımızla birlikte firmamızın hizmet kalitesi artacak, daha güvenli seyahatler gerçekleşecek. Metro Turizm taşıdığı yolcuya en iyi, en kaliteli ve en güvenli hizmeti vermek zorundadır. Türkiye’de ilklerin peşinde olan firmamız, bunu ekip olarak başaracak güce ve yapılanmaya sahiptir. Firmamızın verdiği bu eğitimlerin organize edilmesini sağlayan, bizlere destek vererek yanımızda olan Metro Holding CEO’su Ertan Çakır’a ve Genel Müdürümüz Talat Erden’e kaptanlarımız ve yolcularımız adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Mercedes’ten kaptanlara emniyetli sürüş teknikleri eğitimi

 

Mercedes-Benz Türk’ün kaptanlar için verdiği EKO (Ekonomik ve Emniyetli Sürüş Teknikleri) eğitimleri 2013 yılında da devam ediyor. 5 Ocak Salı günü Mengerler Otogar Servisi’nde gerçekleşen EKO eğitimlerine kaptanların ilgisi yoğun oldu. Mercedes-Benz Türk Eğitim Uzmanı İlkay Binay, Bülent Aylanç ile MBT Büyük Müşteri Satış Yöneticisi Tamer Celkan, Mengerler Otogar Servisinde kaptanlarla bir araya geldi. Eğitmenler fren sistemi, retarder, araç tanıma, ekran okuma, arıza tespit, ekonomik sürüş, güvenli araç kullanımı, acil durum konularında kaptanları bilgilendirdi. Mengerler Otogar servisinde 3 gün süren eğitimlere kaptanların gerekli ilgiyi gösterdiklerini söyleyen Servis Müdürü Yaşar Altuntaş, “Mercedes otobüslerinin teknolojisi en üst noktada. Kaptanlarımızın gelişen bu teknolojiyi öğrenmesi ve kullandıkları otobüsün teknik özelliklerini bilerek sürüş yapmaları gerekir. EKO eğitimleriyle kaptanlarımız araçlarını daha ekonomik ve güvenli kullanabileceğini görecek. Servisimizde 100 adet kaptanımız verilen EKO eğitimlerine katıldı. Eğitimlerin en sonunda kaptanlarımıza araç üzerinde uygulamalı eğitimler verildi. Kaptanlarımız da sormak ve öğrenmek istediği her konuyu sorarak, en yetkili kişilerden bilgi aldı” diye konuştu. Mercedes–Benz Türk 2013 yılında kaptan eğitimlerini 18 değişik noktada verecek.

Isuzu’dan Çorlu’da verimli sürüş eğitimi

Anadolu Isuzu, Çorlu Belediyesi Halk otobüsü filosunda görevli 200’e yakın sürücüyü “Verimli Sürüş Eğitimi”ne tabi tuttu. Belediye kültür merkezindeki eğitimde verimli sürüşle ilgili bilgi alan halk otobüsü sürücüleri, daha sonra 10’arlı gruplar halinde Bülent Ecevit Caddesi’nde direksiyon eğitimi üzerinde çalıştı. Yoğun trafikte araçların hangi hızda sürülmesi gerektiği konusunda bilgilerin de verildiği uygulamada; otobüslerin yakıt sarfiyatı da bilgisayar ortamında ölçülerek sürücülere raporlandırıldı. Otomatik şanzımanlı Citibus otobüste direksiyon başında test sürüşüne katılan 20 sürücü, daha sonra deneyimlerini diğer sürücülerle paylaştı. Eğitime Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci de katıldı.

Özel güvenlikçiler de eğitimde

Üreticilerin ve işletmecilerin yanı sıra Büyük İstanbul Otogarı’nda hizmet veren JOY SECURITY de eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Genel Müdür Yardımcısı Uğur Atalay, “Personel eğitimlerine önem veriyoruz. Eğitim ve kaliteli personel ile hizmet kalitemizi artırıp, şikayet ve sorunun en az olduğu bir kompleks için çalışıyoruz” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sakarya'da Araç ve Sefer Sayıları ArtıyorÖnceki Haber

Sakarya'da Araç ve Sefer Sayıları Artıyo...

Akyüz Güven TazelediSonraki Haber

Akyüz Güven Tazeledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar