darussafaka
İstanbul
DOLAR32.334
EURO35.0886
ALTIN2296.2

Geely Ve Renault Group, Lider Bir Güç Aktarma Teknolojisi Şirketi Kurmak İçin Anlaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geely Ve Renault Group, Lider Bir Güç Aktarma Teknolojisi Şirketi Kurmak İçin Anlaştı
Abone ol
Geely ile Renault Group, sınıfının en iyi hibrit güç aktarma organları ve yüksek verimli ICE aktarma organları geliştirmek, üretmek ve tedarik etmek üzere yeni bir küresel lider oluşturmak için bağlayıcı olmayan bir çerçeve anlaşması imzaladı.

Çerçeve anlaşmasına göre, Geely ve Renault Group, yeni şirkette %50’şer hisseye sahip olacak. Beş küresel Ar-Ge merkezinden yeni nesil hibrit tahrik sistemleri üreterek, karbonsuz ve düşük emisyonlu teknolojiler geliştirecek olan şirket, bağımsız bir küresel tedarikçi olacak. Yeni şirketin Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton ve ayrıca Nissan ve Mitsubishi Motors Company dahil olmak üzere çok sayıda endüstriyel müşteriye tedarik sağlaması bekleniyor. Gelecekte, ortaklık üçüncü taraf otomobil markalarına da güç aktarma teknolojileri sunacak.

Yeni şirketin 3 kıtada toplamda yaklaşık 19.000 kişiye istihdam sağlayan, 17 güç aktarma tesisi işletmesi planlanıyor. Yılda 5 milyonun üzerinde içten yanmalı, hibrit, plug-in hibrit motor ve şanzıman kapasitesine sahip olacak. Şirket 130'dan fazla ülke ve bölgeye tedarik sağlayarak küresel ICE pazarının %80'i için çözümler sunacak.

Bu anlaşmanın haberi, Renault Group’un dönüşümünü hızlandırmak için bir dizi inisiyatifin ana hatlarını çizdiği ve orta vadeli finansal görünümünü paylaştığı Capital Market Day etkinliğiyle aynı günde gerçekleşti.

Renault Group CEO'su Luca de Meo, konuyla ilgili şunları aktardı: “Renault Group, otomotiv değer zincirinde Renaulution dönüşümüyle hızlanırken, önümüzdeki yıllarda otomotiv tedarik zincirinin önemli bir parçası olmaya devam edecek olan ICE ve hibrit motor teknolojilerini geliştirmek amacıyla Geely ile iddialı bir ortaklık kurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Dünya çapında birden fazla OEM markasına sınıfının en iyi güç aktarma organları ve elektrikli çözümleri sunacak bu düşük emisyon teknolojisi için yeni pazar potansiyelini açığa çıkarabileceğiz.”

Geely Holding Grup Başkanı Eric Li ise şunları söyledi: “Renault Group ile bugün yaptığımız anlaşma, dünyanın dört bir yanındaki otomotiv üreticilerine yüksek verimli gelişmiş çözümler sağlamak için hibrit teknolojilerde küresel bir liderin ortaya çıkmasını sağlayacak. Bu ortaklığı gerçeğe dönüştürmek için Luca de Meo ve Renault ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Bu anlaşma, sürdürülebilirlik ve artan tüketici beklentilerini en üst seviyede karşılama konusunda öncülük etmek için teknolojik uzmanlığımızdan ve marka portföyümüzden yararlanma taahhüdümüze dayanıyor.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolu Isuzu Gürcistan’daki ihalelerine bir yenisini daha eklediÖnceki Haber

Anadolu Isuzu Gürcistan’daki ihalelerine...

Renaulution, şimdi artık RevolutionSonraki Haber

Renaulution, şimdi artık Revolution

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar