İstanbul
DOLAR32.1851
EURO35.193
ALTIN2474.8

Emulsa Yeniden Allison Dedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Emulsa Yeniden Allison Dedi
Abone ol
İspanya Gijón şehri belediyesi, beş adet Renault Trucks çöp aracı...

İspanya Gijón şehri belediyesi, beş adet Renault Trucks çöp aracı ile filosunu güçlendirdi. Emulsa'nın iki adet arka ve üç adet Premium yan yükleme ekipmanlı yeni Access araçlarının hepsi Allison’ın 3000 Serisi tam otomatik şanzıman ve tork konvertörü ile donatıldı.

 

Renault Access yelpazesinin Gijon'da gelişmiş çöp araçları özelliklerini de sunduğu lansmanı sırasında Renault Trucks, Allison tam otomatik şanzıman ile donatılmış yeni alçak girişli kamyonlarını İspanya pazarına ilk defa tanıttı.

Renault Trucks, Access modellerini tanıtmak için İspanya'da bu yeni araçları kullanacak ilk şirket olarak Emulsa'nın tesislerini seçti. Lansmana katılan sektörün önde gelen yetkilileri, Access'in özelliklerini ve atık toplamaya yönelik olarak arka yükleme ekipmanlarına sahip araçlarını tanıma şansını buldular. Bu araçlarda panoramik görüşlü alçak girişli kabin, geleneksel arka basamağın kaldırılması ve rahat alçak giriş Renault Trucks tarafından daha fazla güvenlik ve geliştirilmiş ergonomi elde etmek için sunulan yenilikçi özellikler arasında yer alıyor.

Ani dur-kalk hareketi gerektiren görevlerde Allison’ın 3000 Serisi tam otomatik şanzımanları, Access ile muhteşem uyum sağlıyor. Tam otomatik şanzımanın aktarma organlarındaki istenmeyen titreşimleri ortadan kaldırması sonucunda, şehir içi atık toplama görevinde dur-kalk sırasında güvenilirliği arttırıyor. Allison tork konvertörü ve kesintisiz vites geçişleri, üretkenliği arttırırken yakıt verimliliğini en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyor. Ayrıca Allison elektronik kontroller, atık toplama görevi için özel geliştirilmiş çeşitli işlevleri sunuyor. Örneğin otomatik boş vites özelliği, kamyon hareketsiz ve el freni aktif iken otomatik olarak boş vitesi seçiyor ve bu böylece sürücü her kalkışta bunu manüel yapmak durumunda kalmıyor. Yol boyunca daha fazla esneklik için sürücü iki ayrı vites değiştirme programını seçebiliyor; ECO, yakıt ekonomisi ön planda tutarken, PERFORMANS maksimum güç gerektiren durumlar için tercih ediliyor.

Renault ve Allison, İspanyol belediye hizmetleri için mükemmel bir kombinasyon

Emulsa, bu yeni araçları teslim alarak özellikle kırsal alanlarda atık toplama hizmetinin daha da geliştirilmesi için yatırım yapıyor. Aynı zamanda mümkün olan en yüksek verimlilik ve üretkenliği sağlayabilmek için sürücü koşullarını iyileştirmeye çalışıyor. Bu nedenle Emulsa, daha önceki deneyimleri itibariyle yine Allison tam otomatik şanzımanlarla donatılan Renault kamyonları kullanmayı tercih ediyor. Halihazırda filosunda yer alan 60 Renault kamyonun 17 adedi Allison ile donatılmış bulunuyor. Filoda 33 çöp toplama kamyonu ve altı konteyner temizleme aracı görev yapıyor. Geri kalan araçlar cadde temizleme araçları, vinçler, açık kamyonlar ve diğer destek araçlarını kapsıyor.

EMULSA MSW Hizmetleri Başkanı Fernando Zapico, “Biz ilk tam otomatik şanzıman ile donatılmış araçları sipariş ettiğimizde sürücü ve teknisyenlerimiz için iyi bir seçim yaptığımızı fark ettik. Bu durum daha sonra sonuçlarla da ispatlandı. Şimdi ise ihalelerimizde her zaman tam otomatik şanzıman tercih ediyoruz. Gijón çevresindeki alan çok düz ve sürücüler üçüncü vites ile aracı çalıştırıyorlardı. Bu ve benzeri bazı yanlış kullanımlar, debriyajın aşırı ısınmasına ve yıpranmasına neden oluyor, arıza ile araç çalışamaz konuma geliyordu. Buna karşılık, Allison ile donatılmış filomuzda çok daha az araç arızaları yaşadık. Kuru debriyaj olmadığı için debriyaj onarımı ile ilgili maliyetler tamamen ortadan kaldırılmış oldu” dedi.

Şehir içinde trafik ışıklarının çok yoğun bulunması sebebi ile sık dur kalk yapan kamyonlar bu ağır şartlarda yılda 40.000km yol yapıyorlar. Access ve Allison şanzımanlardan memnuniyetini belirten Emulsa Atölye Müdürü José Antonio Crego konuyla ilgili olarak; “Son üç yıl içinde, Allison şanzımanlar ile ilgili tek bir tamir olmadı. 20.000 Km sonra, yağ değişti. Biz TransSynd tam sentetik yağ kullanıyoruz ve araçlar mükemmel çalışıyor" diyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hem Katlı Otopark Hem Pazar YeriÖnceki Haber

Hem Katlı Otopark Hem Pazar Yeri

Shell Avcılar Firuzköy İstasyonu Hizmete AçıldıSonraki Haber

Shell Avcılar Firuzköy İstasyonu Hizmete...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar