İstanbul
DOLAR32.219
EURO35.0624
ALTIN2494.6

Diyarbakır’da Yollar Asfaltla Rengarenk Olacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyarbakır’da Yollar Asfaltla Rengarenk Olacak
Abone ol
Ergani Yolu 20.kilometre üzerinde bulunan asfalt şantiye sahasında, saatte 160...

Ergani Yolu 20.kilometre üzerinde bulunan asfalt şantiye sahasında, saatte 160 ton üretim kapasiteli Asfalt Plenti'nin açılışı gerçekleşti. Açılışa BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Hani Belediye Başkanı Abdurrahman Zorlu, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Tesisle ilgili teknik bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, tesisin açılmasıyla birlikte daha çok yol çalışmaların yapılacağı ve ulaşımda çok ciddi yol kat edileceğini söyledi. Diyargaz A.Ş ile birlikte yaptıkları protokol sonucu tesisin açıldığını ifade eden Sevinç, tesisin asfalt döküm çalışmaları ile ilgili bazı iş makinaları ve ekibi de Diyargaz'dan temin ettiklerini söyledi. Saatte 160 ton kapasiteli yapıya sahip olan tesisin 70 dönümlük alan üzerinde kurulduğunu söyleyen Sevinç, "Bu alan üzerinde tesisimizin daha da büyüme şansı vardır. Biz yılda ortalama 100 bin ton asfalt döküyoruz. Tesisin kurulmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda bunu iki katına çıkartacağız" dedi.

Halka hizmet sevgiyle ilgilidir

 

"Halka hizmet, halka olan sevgiyle, aşkla ilgilidir" diyen BDP İl Başkanı Mehmet Ali Aydın da,  "Bu anlamda BDP Kürt siyasetinin belediyecilik deneyimi halka olan aşkını ispat etmiştir" dedi.  BDP'li belediye başkanlarının Diyarbakır halkının yüreğinde mazbatasını almış olduklarını söyleyen Aydın, "Bu hizmet mazbatasını YSK'nın da AKP'nin de iptal etme şansı yoktur. Kent halkı adına halka olan sevdanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Baydemir: Geleceği düşündük

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de tesiste emeği geçen ortaklığı bulunan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı. Diyargaz'la resmi olarak yüzde 10 ortaklıkları olduğunu anımsatan Baydemir, doğalgazın evlere ulaştırılması için zorunlu olarak sokakların kazıldığını ve asfaltların kırıldığını hatırlatarak şunları söyledi: "Bunun için iki yol vardı önümüzde. Ya bu asfaltın kırılma bedelini şirketten alacaktık ya da böyle bir tesisi kuracaktık. Sadece bugün için değil gelecek için olsun, çocuklarımız için olsun istedik. Bugünlük değil kalıcı olmasını istedik. Bunun için bu tesisi oluşturduk. Bir yıl içerisinde 100 bin ton asfalt dökeceğiz"

Kaynak tasarrufu yapmış olacağız

 

Kentteki tüm ana cadde ve bulvarların asfalt yapım, bakım-onarım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatan Baydemir, bundan sonra bu işlemleri ihaleye çıkartmadan kendi ekipleri, makinaları ve plentiyle yapacaklarını ifade etti. Baydemir, böylelikle neredeyse yüzde 50 kaynak tasarrufunda bulunmuş olacaklarını belirtti.

Asfalt döneminin yılda en fazla 5 ay süren kısa bir zaman olduğunu anımsatan Baydemir  "Bunun için ekibimiz hazırdır. Gelecekte bu tesisimiz daha büyücek ve bugünden çok daha iyi olacak" dedi. Göreve geldiklerinde altyapı, kanalizasyon ve su çalışmalarından dolayı kentin tüm sokaklarının çamur içinde olduğunu belirten Baydemir, "Şüphesiz ki hizmet çamuruydu. Şükürler olsun ki bugün asfalt yapılmamış yerimiz kalmadı"

Renkli caddeler

 

"Asfaltımız da tıpkı kara dut gibi" diyerek kalitesini ifade eden Baydemir, yakın bir gelecekte renkli asfaltlarla caddelerin ve kaldırımların rengarenk olacağı müjdesini verdi..


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalya’da Ücret DüzenlemesiÖnceki Haber

Antalya’da Ücret Düzenlemesi

Lojistiğin Yeni Açılımı E-Ticaret Sektörü OlacakSonraki Haber

Lojistiğin Yeni Açılımı E-Ticaret Sektör...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar