İstanbul
DOLAR32.5041
EURO34.8173
ALTIN2486.7

Dassault Systèmes ve Verkor Yeni Nesil Düşük Karbonlu Batarya Üretecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dassault Systèmes ve Verkor Yeni Nesil Düşük Karbonlu Batarya Üretecek
Abone ol
Dassault Systèmes, yeni nesil lityum iyon bataryaların ve bunları üretecek ilk gigafabrikanın gelişimini hızlandırmak için, elektrikli araç ve sabit bataryalar alanında Avrupa’nın önde gelen şirketlerinden Verkor ile mutakabat anlaşması imzaladı. İki şirket birlikte, Avrupa'nın 2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşma çabalarını destekleyen bir Avrupa batarya ekosistemini desteklemeyi hedefliyor.

Mutabakat Anlaşması kapsamında, iki şirket birlikte çalışarak inovasyonu ve verimliliği artıran ürün ve üretim süreçlerinin uçtan uca geliştirilmesi, ürün yaşam döngüsü boyunca teknik risklerin azaltılması ve sanal uygulamalar için en iyi çözüm yollarını saptayacak. Dassault Systèmes'in 3DEXPERIENCE platformu, ulaşım, mobilite, enerji ve malzeme endüstrileri gibi yüksek teknolojilerdeki dönüştürücü bilgileri ve know-how’ı bir katalizör görevi görecek. Böylece ürün, süreç ve akış simülasyonu, tedarikçi iş birliği ve toplam kalite yönetimi gibi alanlarda sürdürülebilir inovasyon için yeni metodolojiler ve yollar oluşturmak kolaylaşacak.

Verkor, Fransa'nın Dunkirk kentindeki ilk gigafabrikasını kurarken eşi benzeri görülmemiş bir sanallaştırma seviyesine ulaşmak üzere 3DEXPERIENCE platformundaki uzmanlığını geliştirecek. Bunun için Dassault Systèmes'in teknik ekiplerinden uzun vadeli destek alacak. Verkor 3DEXPERIENCE platformunu, bataryaların ve gigafabrikanın operasyonları da dahil olmak üzere tüm üretim sürecinin sanal ikizini oluşturmak için kullanacak.

Verkor Dijitalleşme Başkanı Christober Raj konuyla ilgili olarak, "Dassault Systèmes ile iş birliğimiz, uçtan uca ürün yaşam döngüsü sürecini 3DEXPERIENCE platformu üzerinden ele almamızı sağlayacak" dedi.

Verkor'un ilk gigafabrikası inşa edildikten sonra, Avrupa'nın üretilen sera gazı miktarı ile atmosferden temizlenen miktar arasındaki denge (net-zero) hedeflerini desteklemek için tasarlanmış düşük karbonlu batarya hücreleri üretilecek. Aynı zamanda Avrupa’nın batarya değer zinciri yaratılarak, bu zincirin tüm unsurları ve çözümleri belirlenecek. Bu doğrultuda Verkor, tek bir sanal ortamda sorunsuz iş birliği, modelleme ve simülasyon için 3DEXPERIENCE platformuna dayalı “Yüksek Performanslı Batarya” ve “Yüksek Teknolojili Akıllı Fabrika” endüstri çözümlerini kullanacak.

Dassault Systèmes Yüksek Teknoloji Sanayi Başkan Yardımcısı Stéphane Sireau konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bataryalar daha sürdürülebilir bir Avrupa’nın temeli konumunda. Bataryalara yönelik inovasyonlar, 3DEXPERIENCE platformumuz ve batarya sektörü çözümlerimiz ile güç kazanıyor. Kimya alanından en gelişmiş gigafabrikanın tasarımına ve mühendisliğine kadar pek çok farklı destek sağlayacağız. Verkor, tutkuyla üzerinde çalıştığı gigafabrika projesiyle sektöre öncülük ederken, sürdürülebilir ve yüksek performanslı batarya hücrelerinin geliştirilmesi ve üretiminde inovasyonu hızlandırmak için sanal ikiz deneyimlerinden yararlanmalarına yardımcı olacağız’’ dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şiddetli Baş Ağrısının Nedeni ‘Anevrizma’ OlabilirÖnceki Haber

Şiddetli Baş Ağrısının Nedeni ‘Anevrizma...

Kış Lastiğine Geçmek İçin Kar Yağmasını BeklemeyinSonraki Haber

Kış Lastiğine Geçmek İçin Kar Yağmasını...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar