İstanbul
DOLAR32.34
EURO34.879
ALTIN2393.5

Akıllı Duraklar Kocaeli’ni Düzenledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akıllı Duraklar Kocaeli’ni Düzenledi
Abone ol
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki otobüsleri durağına dijital tabelalar yapıyor....

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki otobüsleri durağına dijital tabelalar yapıyor. Dijital duraklar sayesinde vatandaş LCD ekranlardan, Belediye otobüslerinin nerede olduğunu takip edebilecek. Durakta bekleme derdine son verecek olan uygulama sayesinde, zamandan tasarruf yapılabilecek. Büyükşehir, Kocaeli genelinde 15 durakta eski tabelaları kaldırıp yerlerine dijital akıllı duraklar monte etti.

Ulaşım Kolaylaşacak

Vatandaşların gidecekleri güzergâhlara en kısa sürede ulaşmaları için duraklara akıllı LCD ekranlar yerleştiren Kocaeli Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı, uygulamanın giderek artacağını belirtti. Kocaeli Kent Merkezindeki halk otobüsleri durağına toplam 15 adet dijital tabela monte eden Büyükşehir, ileride bu sistemi sesli hale getirebileceklerini açıkladı. Büyükşehir yetkilileri, insanlara faydalı olan, hayatlarını kolaylaştıran teknolojilerden faydalanmanın artık günümüzde zaruri duruma geldiğini belirterek yeni teknolojilerin Kocaeli halkı yararı için kullanılacağını ifade etti.

Durakta Durmak Yok

Büyükşehir belediyesi geçtiğimiz yıllarda kent kart uygulaması ile büyük bir projeye imza atmıştı. Bu çalışmanın bir ürünü olan akıllı durak sistemleri, araçlarında kent kart olan tüm halk otobüsleri ve belde otobüsleri için geçerli oluyor. Belediye otobüslerinin yanı sıra özel halk otobüslerinde takip edildiği sistem, kent kart cihazından verdiği sinyali, duraklara iletiyor. Otobüslerdeki ve duraklardaki alıcı-vericiler sayesinde, otobüs durağa yaklaştığında duraktaki LCD ekranlardan A semtinden hareket eden B semtine giden 123 sefer nolu otobüs durağa yaklaştığında duraktaki LCD ekranda yazılı uyarı olarak gösteriyor. Yolcuların takip ettiği bu uygulama sayesinde durakta durmak zorunda kalmayacak.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bağdat Caddesi YenilendiÖnceki Haber

Bağdat Caddesi Yenilendi

İstanbul’a TekneparkSonraki Haber

İstanbul’a Teknepark

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar