İstanbul
DOLAR32.2033
EURO35.1175
ALTIN2466.2

3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu'nda Shell Standına Yoğun İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu'nda Shell Standına Yoğun İlgi
Abone ol
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Shell tasarruf simülatörünü...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Shell tasarruf simülatörünü kullandı ve Shell Eco-Marathon aracını inceledi.

Enerji Tasarrufu bilincinin gelişmesine destek olmak amacıyla 3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'na katılan Shell & Turcas'ın standını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ziyaret etti. Bakan Yıldız, geleceğin enerji alternatiflerine zemin hazırlayan Shell Eco-marathon'da Türkiye'yi temsil eden Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi – Terakki Takımı'nın tasarladığı araç ile birlikte Shell yakıt ekonomisi simülatör aracını kullandı.

WOW Convention Center'da 12-13 Ocak 2012 tarihlerinde düzenlenen 3.Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın açılışını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Shell & Turcas standını ziyaret etti. Yıldız, Shell FuelSave tasarruf yakıtları ile Shell yakıt ekonomisi simülatör aracını kullandı ve Shell Eco-marathon yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi – Terakki Takımı'nın tasarladığı yarış aracını inceledi.

Ziyaretçiler tasarruf teknolojisini sevdi

Etkinlikte ziyaretçiler, Shell'in üstün Ar-Ge teknolojisinin ürünü olan Shell FuelSave tasarruf yakıtlarının sağladığı faydaları detaylı olarak öğrenme imkânı buldu. Shell yakıt ekonomisisimülatörü ise, ziyaretçilere renkli bir deneyim yaşattı. Büyük ekranı, direksiyonu, pedalları, sürücü koltuğu ve tüm teknik ekipmanıyla gerçek bir otomobil şeklinde tasarlanan simülatör, şehir içi yollardan, otobana kadar farklı alternatifler içeriyor. Ziyaretçilere, simülatördeki 3 farklı senaryo ile yakıt ekonomisi formülleri hakkında bilgi verildi.

Gençleri geleceğin enerji kaynaklarıyla çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için düzenlenen Shell Eco-marathon yarışmasına Türkiye'den katılan başarı ekiplerden Özel Şişli Terakki Lisesi – Terakki Takımı'nın tasarladığı araç da fuarda büyük ilgi gördü. Takım geçen yıl yapılan Shell Eco-marathon'da 1 litre yakıtla 492 kilometre yol kat ederek, prototip araçlar kategorisinde çarpıcı bir sonuç elde etmişti. Terakki Team'in bu başarısı, 1 litre yakıtla İstanbul ile Kastamonu arasındaki mesafeyi kat edebilmek anlamına geliyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Siemens'ten Enerji Verimliliği İçin Yenilikçi ÇözümlerÖnceki Haber

Siemens'ten Enerji Verimliliği İçin Yeni...

Ankaralı Söğüt İnşaat 10 Ford Cargo 3232 SD AldıSonraki Haber

Ankaralı Söğüt İnşaat 10 Ford Cargo 3232...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar