darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3392
EURO35.1154
ALTIN2235.1

SEGER’DEN 37. YILDA YENİ ÜRETİM BANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SEGER’DEN 37. YILDA YENİ ÜRETİM BANDI
Abone ol
1981 yılında Bursa’da bobin teli üretimiyle yola çıkan Seger, bugün ulaştığı yıllık 11 milyon adet üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor. 37. Yıldönümünü kutlayan firma, yeni montaj hattı yatırımıyla üretim kapasitesini yüzde 50 artırmayı hedefliyor.

1981 yılında bobin teli üretimiyle yola çıkan Seger, bugün Bursa’da  bulunan fabrikasında yılda toplam 11 milyon adet korna üretiyor. Türkiye’nin lider, dünyanın ise ilk beş büyük korna üreticisi arasında olan firma 2017 yılı sonu itibariyle Bursa fabrikasında mevcut üretim hatlarına yüksek otomasyon destekli bir hat daha ilave etti. Bu sayede kapasitesini yüzde 50 artırmayı hedefliyor.

 

Her 4 saniyede 1 korna üreten Seger, iç pazarın yanı sıra Romanya, Fransa, Amerika, İspanya, Almanya ağırlıklı olmak üzere Japonya’dan Filistin’e, Rusya’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne, Polonya’dan Almanya’ya, Ürdün’den Romanya’ya kadar 70 ülkeye korna ihraç ediyor. Çin’in Dongguan bölgesinde de fabrikası bulunan Seger’in ayrıca öncelikli hedef pazarları arasında yer alan Rusya’da da satış ofisi var.

 

İki ayrı markası ve 200 civarında ürün gamıyla sektör lideri olan Seger, Renault’nun global tedarikçisi olmakla beraber Audi, Volkswagen, Nissan, Honda, Tesla ve ağır segmentte MAN, Mercedes Benz, Isuzu, DAF, Otokar, Karsan, Temsa, Türk Traktör gibi markalara korna üretiyor.

 

Son 5 yılda 5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren firma, yaptığı özel üretimlerle her yıl portföyüne yeni pazarlar ekliyor. Seger, global pazarda ülkelerin kendi kültürleri, yaşam şartları ve yaşayış biçimlerinin yanı sıra araç markalarının da isteğine göre özel üretimler yapıyor.

 

Fortune Türkiye\'nin ‘40 Yaş Altı 40 Yönetici” listesine giren ve “En İnovatif İş Fikri Ödülü”nü alan Seger Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Baykal, 37. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, şunları söyledi: “Seger kurulduğu günden bu yana kurumsallaşma ve dünya devleri arasına girme misyonu ile hareket etti. Bursa’da küçük bir bobin teli atölyesiyken bugün geldiğimiz noktada dünya üreticileri arasında adımızın sayılması bir tesadüf değil. Seger AR-GE’ye her yıl cirosunun belli bir oranını ayırıyor.  Yeni üretim bandımızla yine dünya otomotiv devlerine ve Türkiye ile dünya yenileme pazarına yeni ürünler üretmeye devam edeceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BABAR BADAT İSTANBUL’A GELDİÖnceki Haber

BABAR BADAT İSTANBUL’A GELDİ

MERCEDES-BENZ TÜRK STARTUP YARIŞMASININ KAZANANLARI AÇIKLANDISonraki Haber

MERCEDES-BENZ TÜRK STARTUP YARIŞMASININ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar