darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3411
EURO35.2089
ALTIN2248.4

DOĞUŞ KIZLARA ÖNEM VERİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DOĞUŞ KIZLARA ÖNEM VERİYOR
Abone ol
Doğuş Oto’nun Meslek Liseleri’nde eğitim gören kız öğrencilere yönelik staj programının ilk ayağı Ankara’da başladı. Güvercinlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Otomotiv Elektromekanik bölümünde eğitim gören 3 kız öğrenci Doğuş Oto Etimesgut’ta iş başı yaptı.

Doğuş Otomotiv’in perakende yetkili satıcı kuruluşu Doğuş Oto bünyesinde Satış Sonrası Hizmetler Departmanı’nda çalışan kadın sayısını artırmak amacıyla yeni bir staj programı geliştirildi. Meslek liselerinde eğitim gören kız öğrencilere yönelik geliştirilen staj programı ilk olarak Doğuş Otomotiv Ankara Yetkili Satıcısı Doğuş Oto Etimesgut’ta hayata geçirildi.

 

Ankara Güvercinlik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektromekanik Bölümü’nde eğitim gören 3 kız öğrenci, eğitim projesi kapsamında Doğuş Oto Etimesgut’ta stajlarına başladı. 3’üncü ve 4’üncü sınıfta eğitim gören veya yeni mezun olan kız öğrenciler, 5 ay veya 1 eğitim-öğretim yılı boyunca Doğuş Oto’nun satış ve servis hizmeti verdiği farklı markaların mekanik atölyelerinde stajyer olarak görev yapıyor. Öğrenciler, teknisyen yardımcısı görevi ile aktif olarak da bakım ve onarım işlerinde çalışıyor. Kız öğrenciler, ayrıca satış sonrası tüm etaplarına uyum kapsamında orijinal parça ve raporlama elemanlığı pozisyonlarında da çalışıyor.

 

Hedef kadın teknisyen sayısını artırmak

Doğuş Oto’nun Türkiye genelindeki 3 ilde 7 hizmet noktasında hizmet satış pozisyonunda görev yapanların yüzde 42’sini kadınlar oluştururken, Satış Sonrası Hizmetlerde bu oran, sadece yüzde 7. Meslek liselerinde eğitim gören kız öğrencilere yönelik staj programı ile staj döneminde başarılı olan kız öğrencilere yönelik pozitif ayırımcılık yapılarak, onların da teknik servislerde istihdam edilmesi ve özellikle teknik pozisyonlarda görev alan kadın sayısının artırılması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GOODYEAR BÜYÜKLERE ORTAK OLDUÖnceki Haber

GOODYEAR BÜYÜKLERE ORTAK OLDU

ALİ OSMAN ULUSOY SEYAHAT MERCEDES’İ TERCİH ETTİSonraki Haber

ALİ OSMAN ULUSOY SEYAHAT MERCEDES’İ TERC...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar