İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde Şirket İçine ve Şirket Dışına Verdiği Eğitimlerle İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mercedes-Benz Türk, Teknik Eğitim Merkezlerinde Şirket İçine ve Şirket Dışına Verdiği Eğitimlerle İşgücünün Donanımlı Yetişmesine Katkı Sağlıyor
Abone ol
Mercedes-Benz Türk, Hoşdere ve Aksaray’daki Teknik Eğitim Merkezleri ile hem şirket içerisinde isteyen çalışanların katılabileceği, hem de farklı şirketlerin talepleri doğrultusunda özel olarak tasarlanan eğitim programlarıyla, Türkiye'deki teknik yetkinliklerin sürdürülebilir gelişimine ve otomotiv endüstrisinde çalışanların yetiştirilmesine katkıda bulunuyor. Teknoloji fakültesi mezunu ve pedagojik formasyona sahip deneyimli eğitmenlerle hizmet veren Mercedes-Benz Türk Teknik Eğitim Merkezlerinde, aralarında Araç Mekatroniği, Motor Mekatroniği, Montaj, Teknik Resim, Ölçme Tekniği, Yeni Nesil Temel Motor, Robotik, Temel Hidrolik, Boya Bilgisi ve Uygulamaları, Araçlarda Tahrik Sistemleri ve Lastik Tekniği gibi konuların yer aldığı 30’dan fazla konuda teknik eğitim imkânı sunuyor.

Teknik eğitim alanında sunduğu yenilikçi ve çeşitlendirilmiş eğitim programlarıyla sektöründe fark yaratan Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ve Aksaray Kamyon Fabrikası’nda kurduğu Teknik Eğitim Merkezleri ile sektörünün istihdam ihtiyaçlarına yönelik işgücünün donanımlı yetiştirilmesine katkıda bulunuyor. Teknik Eğitim Merkezleri, Mercedes-Benz Türk’ün şirket içerisinden ve şirket dışından kendini geliştirmek isteyen çalışanlara teknik becerilerini ve bilgisini artırma fırsatı sunuyor.

Mercedes-Benz Türk, Köklü Geçmişine Dayanan Engin Bilgi Birikimini ve Deneyimini Şirketlerle Paylaşıyor

1998 yılında Aksaray Kamyon Fabrikası ve 2000 yılında da Hoşdere Otobüs Fabrikası bünyesinde kurulan ve 2.000 metrekarenin üzerinde bir alana yayılan Teknik Eğitim Merkezleri, sektörel gerekliliklere uygun atölyeleri, laboratuvarları ve uzman eğitmen kadrolarıyla, herkesin katılımına açık eğitim programları sunarak keyifli ve verimli bir öğrenme deneyimi sağlıyor. "On-Site Trainer" olarak adlandırılan ve şirketlerin isteği doğrultusunda belirlenen mekân ve zamanda gerçekleştirilen, içeriği şirketlerin talepleri doğrultusunda özel olarak tasarlanan eğitim programlarıyla, katılımcılara esneklik ve kişiselleştirilmiş içeriklerle donatılmış bir eğitim fırsatı sunuyor. Her iki merkezde de teknik eğitimlerin yanı sıra pratik uygulamalara da yer veriliyor.

İhtiyaca Yönelik Özelleştirilen Geniş Teknik Eğitim İçerikleri

14 atölye ve laboratuvarın bulunduğu Hoşdere Teknik Eğitim Merkezi, içinde Teknik Resim, Tolerans ve Tolerans Sembolleri, Ölçme Tekniği, Yeni Nesil Temel Motor, Robotik, PLC, Temel Hidrolik gibi konuların yer aldığı 20'den fazla farklı konuda teknik eğitim imkânı sunuyor.

İç Anadolu Bölgesi’nin yıldızı Aksaray Kamyon Fabrikası’nda yer alan Teknik Eğitim Merkezi de 6 atölye ve 4 laboratuvarı ile içinde Temel ve İleri seviye Elektrik- Elektronik, Oto Elektronik, Kamyonlarda Pnomatik ve Elektropnomatik Sistemler, Araç Mekatroniği, Motor Mekatroniği gibi konuların yer aldığı 30’dan fazla eğitim imkânı sağlıyor.

Uzman Eğitmen Kadrosuyla Mercedes-Benz Türk Standartlarında Eğitim Fırsatı

Teknoloji fakültesi mezunu ve pedagojik formasyona sahip deneyimli eğitmenlerle hizmet veren Teknik Eğitim Merkezlerinde yılda yaklaşık 110.000 saatlik eğitim sunuluyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile üniversitelerden gelen stajyerlere, Mercedes-Benz Türk’ün saha çalışanlarına ve mühendislere ürüne yönelik detaylı eğitimlerin yanı sıra temel teknik eğitimler de veriliyor.Teknik açıdan gelişimlerini sağlayarak ilgili imalat birimlerine yönlendirilen stajyerler, Mercedes-Benz Türk’te çalışma fırsatı bulabiliyor.Teknik Eğitim Merkezlerinde aynı zamanda yeni teknolojilere odaklanarak hazırlanan eğitim içerikleriyle, Mercedes-Benz Türk’ün Ar-Ge mühendisleri başta olmak üzere tüm mühendislerinin teknik gelişimlerine destek sağlanıyor.

Teknik Eğitim Merkezleri’ne başvuru teknikegitim@daimlertruck.com adresinden yapılabiliyor. Detaylı bilgilere https://www.mercedes-benz-bus.com/tr_TR/brand/technical-training-program.html adresinden ulaşabilirsiniz.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Chery TIGGO 4 PRO Üst Seviye Performansıyla Gençlerin Yeni Favorisi OlacakÖnceki Haber

Chery TIGGO 4 PRO Üst Seviye Performansı...

Otokoç Ve TET Global Lojistik’ten İş BirliğiSonraki Haber

Otokoç Ve TET Global Lojistik’ten İş Bir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar