İstanbul
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Atalay’lı Otokar Kent, Esnafın Yeniden Tercihi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atalay’lı Otokar Kent, Esnafın Yeniden Tercihi
Abone ol
Otobüsün her sınıfında ürünü bulunan OTOKAR, Kent aracıyla da hem kamu hem de özel taşımacının tercihi oluyor. Kent’in yeni bayisi ATALAY, teslimatlar ile rekora koşuyor. Otokar’ın tüm sınıflarında yüksek satış başarısı gösteren Atalay, artık Kent’i de hak ettiği başarılara taşıyor.

2010 yılında şehiriçi otobüs pazarında yer edinen Otokar Kent 12 metre otobüsü yeniden Atalay Otomotiv güvencesi ile taşıma esnafı ile buluşuyor. Piyasaya sunulduğu zaman Atalay ile başladığı macerasına yine Atalay ile devam eden Kent, satışları ile 2022 ve 2023’te önemli bir pazar payına ulaştı. 2024 yılına da hızlı giriş yapan Kent, ilk etapta 12 otobüsün teslimini İstanbul Halk Ulaşım ortaklarına gerçekleştirdi. Şuan için 23’e tamamlanacağı belirtilen siparişlerin ilk etabı artık İstanbul yollarında hizmete başladı.

Bakırköy Botanik tesislerinde Atalay Otomotiv tarafından düzenlenen teslimat törenine; İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İETT Genel Müdür Yardımcıları, İETT Daire Başkanları, Otokar firmasından Murat Tokatlı, Murat Torun ve Sebahattin Yılmaz, İstanbul Halk Ulaşım Başkanı Naci Yağız, Yeni İstanbul Halk Otobüsleri Başkanı Yalçın Beşir, Mavi Marmara Ulaşım Başkanı Ramazan Gürler, İstanbul Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, şirket ve kooperatif yönetimleri ile çok sayıda davetli ve tercihini Atalay Otomotiv’den yana kullanarak değişim yapan esnaflar katıldı.

İftar öncesi düzenlenen tören ile yeni otobüsler sahiplerine teslim edildi. İETT Genel Müdürü İrfan Demet’te düzenlenen teslimat töreninde bu yatırımı yapan esnafları tebrik etti. Değişim için İETT’nin daima destekçi olduğunu ifade eden Demet, bu yıl da değişim yapan esnaflara 10 bin bilet desteklerinin devam ettiğini söyledi. Otobüs esnafına uygun ödeme imkanları ile değişimi cazip hale getiren Atalay Otomotiv sahiplerini de tebrik eden Demet, otobüs filosunun yenilenmesini önemsediklerini ifade etti.

Esnafız, Esnafın Halini Biliriz

Sadece İstanbul’da değil yurdun her şehrinde önemli satışlara imza atan Atalay Otomotiv otobüste değişimin adresi oldu. Kent’e de kısa zamanda önemli bir Pazar payı kazandıran Atalay Otomotiv’in sahibi İsmet Atalay yaptığı açıklamada “yıllardır bu sektörün mensubuyuz, gayemiz ticaretten öte sektöre faydamızı olması. Ekonomik koşullar ve finansal sıkıntıların biz de farkındayız. Bu sebeple otobüs esnafına ona en uygun imkanlar ile değişim fırsatı kazandırma gayesindeyiz. Biz burada bir aileyiz, birlikte bu değişimi hızlandıracağız ve İstanbul halkına kalite ve konforu sunacağız” dedi.

Birçok ürün grubunda faaliyet gösterdiklerini ifade eden Ali Rıza Atalay ise “Kent otobüsümüz bayimize yeniden katıldı. Kent ile yeni bir heyecan duyduk. İstanbul’da kısa zamanda önemli teslimatlar yaptık. Şuan 12 adetini İstanbul Halk Ulaşım esnafları ile buluşturduk. Ama sayı 23’e tamamlanacak çok kısa zaman içerisinde. Hedeflerimiz çok daha büyük. Çünkü İstanbul’da otobüs filosu gerçekten yaşlandı ve biz en uygun koşullar ile otobüs esnafına çözümler sunarak bu değişim bir parçası olma amacındayız” dedi.

Ortaklarımızı Tebrik Ederim

İstanbul Halk Ulaşım Başkanı Naci Yağız teslimat töreninde yaptığı konuşmada “bu yatırımı yapan tüm ortaklarımızı tebrik ederim. Çok büyük bir fedakarlık. Çünkü ülke olarak büyük bir enflasyon ile karşı karşıyayız ve kredi imkanları çok zorlu. Tüm bu sorunlara rağmen esnaflarımız önemli bir özveri gösterdi. İstanbul’a gerçekten yakışır otobüsler ile değişim sağladılar. Bu yıl Atalay Otomotiv’in de katkıları ile iyi bir değişim süreci başlatmak istiyoruz. Atalay Otomotiv, esnafımıza en uygun koşullar ile değişim imkanı sunuyor. Bu vesile ile 12 otobüsümüz bugün İstanbul’da hizmete başlıyor. Esnafıma sundukları bu destekler için şirketim adına kendilerine teşekkür ederim” dedi.

Hükümet ve Yerel yönetimden de beklentileri olduğunu ifade eden Yağız, “değişimin yükü sadece esnafa yüklenmemeli. Burada hem yerel yönetim hem de hükümetin atması gereken adımlar var. Özellikle yerel yönetimden beklentimiz ödemelerin bir düzen dahilinde sağlanmasıdır. Hükümetten ise hem vergiler hem de faizler konusunda artık acil bir dönüş bekliyoruz” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni eSprinter ve Sprinter, 2024’ün ikinci yarısında Türkiye’deÖnceki Haber

Yeni eSprinter ve Sprinter, 2024’ün ikin...

Maxion İnci Jant Grubu’na TAYSAD Başarı ÖdülüSonraki Haber

Maxion İnci Jant Grubu’na TAYSAD Başarı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar