İstanbul
DOLAR32.5848
EURO35.0608
ALTIN2458.5

Yenii Corolla Tasarım Aşamasında Türk Tüketicisinin Görüşlerinin Alıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yenii Corolla Tasarım Aşamasında Türk Tüketicisinin Görüşlerinin Alıyor
Abone ol
Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, Toyota'nın yeni Corolla modelinin tasarım aşamasında Türk tüketicisinin görüşlerinin dikkate alındığını söyledi.

Okutur, Çanakale Toyota Plaza Aydoğan'ı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Toyota'nın son 2 yılda geçirdiği evrime tanıklık ettiklerini, görsel bir değişim içine girdiklerini bildirdi.

Toyota'nın bugüne kadar teknolojik donanımları, konforu, güvenlik ekipmanları ve yakıt tüketimiyle öne çıktığını, bugünden sonra ise tasarımlarıyla öne çıkacağını anlatan Okutur, "Bu yeni tasarım anlayışını şimdi de Türkiye'de üretilen yeni Corolla ile görme imkanı buluyoruz. Bizim için müşteri memnuniyeti satıştan daha önce gelmektedir. Bunun için üstün efor sarf ediyoruz. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki özellikle satış sonrası müşterilerin bize duyduğu güven markamızı zirveye taşımıştır" diye konuştu.

Okutur, Toyota Türkiye olarak 2013 yılını yenilenen modellerle geçiş yılı olarak gördüklerini ifade ederek, "Ama yılın ikinci yarısında piyasaya sunulan Corolla ile çok büyük bir başarı yakalayacağımıza ve yeni bir satış rekoru kıracağımıza inanıyoruz. 2014-2015 yıllarında ise bu satışlarımız daha da artacaktır. Uzun vadeli hedefimiz ise 2020 yılında Türkiye'de lider otomobil markası olmaktır" dedi.

Toyotanın, bütün modellerini yaparken dünyadaki çok çeşitli pazarların katkılarını ve müşteri beklentilerini aldığına değinen Okutur, şöyle konuştu:

"Fakat özellikle yeni Corolla'nın tasarım aşamasında Türk tüketicisinin görüşleri dikkate alındı. 2.5 yıl önceydi. Dünyada sadece 2-3 ülke davet edildi Japonya'ya, bunlardan birisi de Türkiye'ydi. Bize o zaman daha kilden yapılmış modelini gösterdiler. 'Böyle bir şey yapmayı düşünüyoruz' dediler. O zaman ilk görüşte bizim hoşumuza gitmişti. Daha sonra pazar araştırmaları yapıldı. Yeni Corolla, Türkiye'de pazara sunulmadan 1 yıl önce çok gizli müşteri kitlesine, diğer otomobillerle kıyaslamalı olarak gösterildi ve değerlendirmeleri istendi. Buradan elde edilen görüşlerin de tasarım oluşmasında çok büyük katkısı vardır."

Çanakkale Toyota Plaza'nın sahibi Sadık Aydoğan ise Corolla'nın bundan önce Türkiye'de üretilmediğini, bu yıl itibarıyla lokomotif segmentlerinden olan bu modelin dünyada en çok satan binek otomobil olarak Türkiye'de üretildiğini, bundan sonra yerli otomobil konumunda satılacağını ifade etti.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolujet Kocaeli Uçuşları BaşladıÖnceki Haber

Anadolujet Kocaeli Uçuşları Başladı

"Asrın Projesi" Marmaray'da Sona GelindiSonraki Haber

"Asrın Projesi" Marmaray'da Sona Gelindi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar