İstanbul
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

ULAŞIM OTORİTELERİ İSTANBUL\'DA TOPLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ULAŞIM OTORİTELERİ İSTANBUL\'DA TOPLANDI
Abone ol
Uluslararası Otobüs Kıyaslama Grubu (IBBG)’nun 2015 Aralık ayı toplantısı, İETT’nin ev sahipliğinde İstanbul’da yapıldı. Toplantıda üye ülkelerin, son 6 ayda gerçekleştirdiği projeler, teknik değişiklikler, iyileştirmeler ve güncel konular ele alındı.

İETT’nin 2012’den beri üye olduğu, Uluslararası Otobüs Kıyaslama Grubu’nun 2015 Aralık ayı toplantısı 12 ülke temsilcisinin katılımıyla yapıldı. Bu ülkelerden New York, Brüksel, Barcelona, Paris gibi şehirlerin toplu ulaşım şirketi temsilcileri de toplantıda hazır bulundu. Uluslararası Kıyaslama Grubu, üye ülkelerin kıyaslama tablolarını, grafiklerini inceledi ve son yarıyılda gerçekleştirdiği iyileştirmeler ele alındı. Ayrıca duraklarda oluşan kalabalıkları azaltmak için uygulanabilecek önlemler tartışıldı.

12 Ülke Toplu Ulaşım Raporlarını Paylaştı

Toplantıda, dünyadaki toplu ulaşımla ilgili olarak IBBG tarafından 2015-2016 döneminde kaydedilen ilerleme hakkında bilgilendirme yapıldı. Tüm ülkelerin kendi ülkeleri ile ilgili toplu ulaşım raporlarını paylaştığı toplantıda ayrıca sosyal medya kullanımı, teknik arızaları karşılaştırma anketi, İETT’nin kendi otobüsleri ve genel performans durumu konuşuldu.

İETT’nin ev sahipliği yaptığı 2 günlük IBBG toplantısında ülkeler toplantılar ve ziyaretlerle birlikle edindikleri kazanımlarını açıkladılar. Toplantı sonucunda üretkenlik, tecrübelerin paylaşımı, hızlı bilgi alışverişi, müşteri memnuniyeti için gerekli aksiyonlar, güçlü ve zayıf yönlerin fark edilmesi gibi noktalarda ciddi bir gelişim olduğu kaydedildi.

2004 yılında Londra Imperial College bünyesinde faaliyet gösteren araştırma merkezi RTSC (Railway and Transport Strategy Centre – Demiryolu ve Ulaşım Strateji Merkezi) tarafından kurulan IBBG’nin üyeleri yılda 30 binden fazla otobüsle toplam 6 milyar yolcu taşıyor.

RTSC, ulaşım endüstrisine stratejik, teknolojik, ekonomik ve politik destek vermek ve Ulaşım Çalışmaları Merkezi’nde araştırma ve öğretim hizmeti sağlamak üzere 1992 yılında kurulmuş bir mükemmellik merkezi olarak faaliyet gösteriyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNDEN ADLİ SİCİL KAYDI İSTENECEKÖnceki Haber

TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNDEN ADLİ SİCİL KA...

DURAKLARA KİTAPLIKSonraki Haber

DURAKLARA KİTAPLIK

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar