İstanbul
DOLAR32.5848
EURO35.0608
ALTIN2458.5

TCDD Berlin Innotrans Fuarı’ında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TCDD Berlin Innotrans Fuarı’ında
Abone ol
TCDD’nin de yer aldığı InnoTrans Fuarı (Uluslararası Demiryolu Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları), 55 ülkeden 2 bin 758 firmanın katılımıyla 23 Eylül 2014 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’de başladı.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen ve TCDD’nin yanı sıra 55 ülkeden 2 bin 758 firmanın katıldığı InnoTrans Fuarı’na katılan firmalar, demiryolu taşımacılığındaki yenilikleri, donanım ve sistemler ile araçları sergiliyor.

Fuar’ın Türk standının açılışını yapan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman yaptığı açıklamada, iki yılda bir düzenlenen İnnoTrans Fuarı’nda demir yolları ile ilgili sanayi kuruluşlarının maharetlerini sergilediklerini belirtti.

“MİLLİ TREN İÇİN KOLLARI SIVADIK”

Bu yılki Fuar’a Türkiye’den de fazla katılım olduğunu ifade ederek, TCDD’nin Bağlı Ortaklıklarıyla birlikte bu sefer  demir yolları ile ilgili bir çıkartma yaptıklarının altını çizen ve “Demiryolları olarak, geçen 50 yıllık ihmalin ardından artık bizde varız dediklerini anlatan Karaman Milli tren çalışmalarında da değindi. Karaman  “Milli tren çalışmalarına başladık. Türkiye’de hem yerli hem milli tren için kolları sıvadık. Alt yapıyı geliştirirken tren teknolojisini de geliştirmek istiyoruz. Onun için bu fuarlar bilginin geliştiği, oluştuğu yerler. Bu fuarlarda Arkadaşlarım çalıştıkları konularda işbirliği yapıyorlar. Ve biz de bunu Türkiye’de uygulamaya çalışıyoruz." dedi.

Türkiye’de demir yollarında öneminin arttığına dikkati çeken Karaman şöyle devam etti:  "En önemli konu biz artık dünyadan geride değiliz. Biraz daha çalışarak ileriye geçmeyi de hedefliyoruz. Dolaysıyla bu fuarlar bizim dünyanın neresinde olduğumuzu da gösteren fuarlardır. Katıldığımız toplantılarda yabancı heyetler, Marmaray’ı ve tüp geçidi sordukları gibi demir yollarındaki gelişmeleri yakından izlediklerini belirtiyorlar. Yabancı ülkeler Türkiye’ye yatırım yapmak istiyor.”

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, “Bu konuda alt yapıyı hazırladık. Bunun için daha iyi bir oluşum olsun diye de üniversitelerle birlikte çalışıyoruz. Yerli üretim yapmak için de çaba sarf ediyoruz. " diye sözlerini tamamladı.

İlk kez 1996 yılında düzenlenmeye başlayan Fuar’a, TCDD ile birlikte Bağlı Ortaklıkları TÜLOMSAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜVASAŞ’ın yanı sıra 25 Türk şirketi iştirak ediyor. Açık alan ve fuar için özel hazırlanan raylı alanda çeşitli şirketlere ait 145 aracın tanıtılacağı InnoTrans Fuarı’na katılımında iki yıl öncesine göre yüzde 10, fuara katılan yabancı şirketlerin oranında da yüzde 61 artış  gerçekleşti.  Arjantin, Fas, Belarus ve Litvanya Fuar’a bu yıl ilk kez katılan ülkeler arasında bulunuyor. Fuar’da, 21 ülkeden 35 sanayi birliği ve araştırma kurumları ile sektörün küresel oyuncuları ve çok sayıda tedarikçi şirket yer aldı.

26 Eylül'e kadar sektör temsilcilerine, 27-28 Eylül'de de herkese açık olacak InnoTrans Fuarı’nı 130 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Körfez'de Rekabetin Adı VOLKICARÖnceki Haber

Körfez'de Rekabetin Adı VOLKICAR

İnsansız Hava Aracında Önemli Bir Noktaya GeldikSonraki Haber

İnsansız Hava Aracında Önemli Bir Noktay...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar