İstanbul
DOLAR32.4708
EURO34.7099
ALTIN2437.0

Sertifikalı İşletme Sayısı 13’e Yükseldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sertifikalı İşletme Sayısı 13’e Yükseldi
Abone ol
Engelsiz Havaalanı Projesi` kapsamında Gaziantep Havalimanı da sertifika almaya hak kazandı. Gaziantep ile birlikte sertifika almaya hak kazanan işletmelerin sayısı 13`e yükseldi

Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla geliştirilen projede; Antalya, Atatürk, Sabiha Gökçen, Erzincan, Kocaeli Cengiz Topel, Zafer, Çanakkale, Dalaman, Hatay ve Sivas Nuri Demirağ havalimanlarının ardından Gaziantep Havalimanı da `Engelsiz Havaalanı` sertifikası almaya hak kazandı.

DİĞER HAVALİMANLARI İÇİN İNCELEME SÜRÜYOR

DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları tamamlanarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)`ye başvuruda bulunulan diğer havaalanları ile ilgili inceleme ve değerlendirme çalışmaları da sürdürülüyor. Isparta Süleyman Demirel, Bursa-Yenişehir, Denizli-Çardak, Kahramanmaraş, Tekirdağ-Çorlu, Trabzon, Uşak, Ankara-Esenboğa ve İzmir-Adnan Menderes havalimanları da Engelsiz Havaalanı Belgesi almak üzere proje dosyalarını tamamlayarak SHGM`ye başvurusunu yaptı.

BİRDAL: ENGELLİLERİN RAHAT BİR ŞEKİLDE SEYAHATİNİ SAĞLAMAK,

ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDA

Engelli vatandaşlarımız için, havalimanlarımızda birçok alternatif hizmet alanı oluşturduklarını söyleyen DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, diğer havalimanları ile ilgili incelemelerin sürdüğünü belirtti. Birdal,  Engellilerin rahat bir şekilde seyahatini sağlamaya önem verdiklerini belirterek şöyle dedi:

“Havalimanlarımızın yüzde doksanı engellilere en iyi hizmeti verebilecek duruma getirildi.  Gerekli bütün fiziki şartlar sağlandı. Projenin tamamlandığı Havalimanlarımıza gelen engelliler; rahat, huzurlu, konforlu bir yolculuk yapabilecek her türlü imkânı bulabiliyor. İsteyen refakatçi de talep edebiliyor. Geçiş önceliğini engelli ve gazilerimize ayırdık. Engelli vatandaşımızın havalimanında gitmek istediği yere kendi istedikleri, kendi bildikleri alfabe ile yer tarifi yapılıyor. Onların rahat bir şekilde seyahat etmesini sağlamak bizim görevimiz. Biz de bu görevi en iyi şekilde yerine getiriyoruz. “


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engelleri KaldıralımÖnceki Haber

Engelleri Kaldıralım

Yeni Leon Full LED Farlarıyla Sınıfında Fark Yaratıyor!Sonraki Haber

Yeni Leon Full LED Farlarıyla Sınıfında...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar