İstanbul
DOLAR32.5727
EURO34.9957
ALTIN2461.1

Otobüs Duraklarına Dikkat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Otobüs Duraklarına Dikkat
Abone ol
Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, hizmet kalitesini artırmak için otobüs duraklarında yeni bir çalışma başlattı. Seyahat süresini kısaltıp trafik güvenliğini artırmak amacıyla otobüs duraklarında boyama çalışması başlatılırken, vatandaşlardan bu alanlara araçlarını park etmemesi istendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, toplu taşıma faaliyetinde verilen hizmet kalitesinin artırılması amacı ile yapılan çalışmalar kapsamında, otobüs duraklarının bulunduğu yol şeritlerinde otobüs durak yeri boyama çalışması başlattı. Bu çalışma ile toplu taşıma faaliyetinde verilen hizmet kalitesi ve konforunun artırılmasının yanında seyahat sürelerinin kısaltılması,trafik güvenliğini ve trafik akışının sürekliliğinin sağlanması hedeflenirken,vatandaşların araçlarını park ederken söz konusu alanlara dikkat edilmesi istendi. Çalışmalarda sarı renkli "Z tipi" tarama yapılmakta olup bu taramalarda yüksek dayanımlı,çift kompenantlı, gece görünürlüğü arttırıcı reflektif cam kürecikli boyaların kullanıldığına işaret edildi. Boyama çalışmalarının, trafiği aksatmamak ve vatandaşlara rahatsızlık verilmemesi için geceleri yürütüldüğüne işaret edildi. Bu kapsamda vatandaşların geceleri çalışma yapan ekiplere yardımcı olmaları için araçlarını boyama yapılacak alanlara bırakmamaları gerektiği ifade edildi.

Trafik akışı engellenmeyecek

Ulaşım Daire Başkanı Niyazi Türlü, vatandaşlardan boyama çalışmalarının bitirildiği otobüs duraklarında, araçlarını park yapmaması konusunda daha duyarlı olmalarını beklediklerini kaydetti. Türlü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızın otobüslerimizin yollarda durarak trafiği aksatmalarından dolayı iletmiş oldukları şikayetlerden yola çıkarak durak alanlarında otobüslerin duracakları alanları boyamaya karar verdik. Vatandaşlardan isteğimiz bu boyalı alanlara araçlarını park etmemeleri. Bu şekilde otobüsler de duraklara rahatça yaklaşıp trafik akışını engellemeyecek. Boyama çalışmalarımız sürecek" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fayton KeyfiÖnceki Haber

Fayton Keyfi

Tramvay Hattına Konser Ve Havai Fişekli Açılış ŞöleniSonraki Haber

Tramvay Hattına Konser Ve Havai Fişekli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar