İstanbul
DOLAR32.5793
EURO34.986
ALTIN2456.9

‘Oraya Nasıl Giderim?’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Oraya Nasıl Giderim?’
Abone ol
İETT, harita tabanlı ‘Oraya Nasıl Giderim?’ uygulamasını yeniden geliştirerek mobile taşıdı. İstanbul’daki tüm otobüs duraklarını akıllı durak haline getiren MOBİET adlı mobil uygulamanın ardından ‘Oraya Nasıl Giderim?’ uygulaması da mobile taşındı

Yolculara bulundukları yerden gitmek istedikleri noktaya hangi toplu ulaşım araçlarını kullanarak gidilebileceklerini farklı seçenekler ile sunan ‘MobİETT Nasıl Giderim?’ beta sürümü şimdilik web ve android marketten ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulama kısa bir süre sonra IOS’tan da indirilebilecek.

Günümüzdeki teknolojik gelişmeler ile birlikte yolcu bilgilendirmelerini cebe taşımayı hedefleyen İETT, 2009 yılında başlattığı ‘Akıllı Ulaşım’ uygulamalarına bir yenisini daha ekleyerek, geçen yıl Ağustos ayında MobİETT Akıllı Durak uygulamasını başlatmıştı. Uygulamanın kısa sürede 400 bin kişi tarafından indirilmesi ve yolcuların farklı ulaşım sonuçlarını görmek istemeleri üzerine uygulamanın kapsamı genişletildi ve ‘MobİETT Nasıl Giderim?’in hayata geçirilmesinde etkili oldu.

Mobiett Nasıl Giderim uygulaması bulunulan konumdan gidilmek istenilen noktaya hangi toplu taşıma araçları kullanılarak gidilebileceği konusunda rota önerileri sunan yeni bir uygulama olmasıyla dikkat çekiyor. MobİETT Nasıl Giderim? uygulamasının özgün chat arayüzü sayesinde istenilen noktaya toplu ulaşım ile nasıl gidileceği ya da alternatifler arasından en uygun seçeneğin ne olduğu görülebiliyor. Ayrıca ev, işyeri, spor merkezi gibi favori noktalar belirleyerek, bulunulan noktadan ulaşılmak istenen konuma toplu ulaşım ile nasıl gidilmesi gerektiğini yazılı ya da harita üzerinde işaretlenmiş şekilde görebilmek de mümkün.

Baraçlı: “Teknoloji ile iç içe bir İETT var”

Sürdürülebilir büyüme içinde akıllı teknolojilerin çok önemli olduğuna vurgu yapan İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İstanbulluların ulaşım hayatını kolaylaştıracak yeni bir akıllı uygulamaya daha imza attıklarını dile getirdi. Baraçlı; “Yolcularımızın hayatını kolaylaştıracak her türlü imkandan yararlanmaya çabalıyoruz. O nedenle artık teknolojiyi her geçen gün daha aktif kullanan, teknoloji ile iç içe bir İETT var. MobİETT’den sonra ‘MobİETT Nasıl Giderim?’ uygulamasını hayata geçirerek yolcularımız için İstanbul’daki tüm ulaşım modlarının bilgisini cep telefonlarına taşımış olduk. İstanbullular artık sadece İETT otobüslerinin bilgisine değil, tüm ulaşım araçlarının bilgisine cep telefonlarından kolayca erişebilecek.” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Denizciliğimizin Dalgalı ve Fırtınalı Günleri Artık Geride”Önceki Haber

“Denizciliğimizin Dalgalı ve Fırtınalı G...

Boeing İkinci Barış Kartalı Uçağını Türkiye’ye Teslim EttiSonraki Haber

Boeing İkinci Barış Kartalı Uçağını Türk...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar