İstanbul
DOLAR32.4468
EURO34.825
ALTIN2440.3

Karsan Yeni Nesil Ürünlerini Sergiledi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karsan Yeni Nesil Ürünlerini Sergiledi!
Abone ol
Busworld Kortrijk’de Karsan markalı yeni toplu taşımacılık ürün ailesinin ilk üyesi JEST’i ve aynı ürün ailesine ait “CXL” ve “MPXL” proje kodlu prototiplerini görücüye çıkaran Karsan, 18m körüklü BredaMenarinibus marka otobüsünü de ziyaretçilerin beğenisine sundu.

18 – 23 Ekim 2013 tarihleri arasında Belçika’da gerçekleştirilen Busworld Kortrijk Fuarı’na bu yıl ilk kez katılan Karsan, yeni toplu taşımacılık araçlarını ve prototiplerini iki ayrı standta sergiliyor. “Sınırsız Ulaştırma Çözümleri” vizyonu doğrultusunda, 47 yıllık tecrübesi ile binek araçtan otobüse, minivandan ağır kamyona kadar geniş bir yelpazede ürün geliştirip üretmeyi hedefleyen Karsan, engelsiz erişime sahip JEST minibüsünün Batı Avrupa prömiyerini Busworld’de gerçekleştirdi. Ziyaretçilerin büyük beğenisini toplayan JEST’in yanısıra aynı ürün ailesinin 2014 yılının ilk çeyreğinde pazara çıkacak üyeleri; “CXL” ve “MPXL” proje kodlu prototiplerini tanıtan Karsan, Akçalar fabrikasında ürettiği BredaMenarinibus marka otobüslerinin de Avrupa normlarına uygun 18m körüklü versiyonunu ziyaretçilerin beğenisine sundu.

Karsan’ın Busworld Kortrijk’de Hall 8’de yer alan standında kendi markasına ait yeni ürün ailesinin üç üyesi sergileniyor. 8 Mayıs’ta Türkiye pazarına sunduğu engelsiz erişim özelliğine sahip, alçak tabanlı, yüksek tavanlı, ücretsiz Wi-Fi ile  6 metrelik JEST ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Karsan’ın kardeş kuruluşu Hexagon Studio tarafından tasarlanan, Sınıf A ve Sınıf B opsiyonu bulunan, azami 21 yolcu kapasiteli JEST, düşük yakıt ve bakım giderlerine sahip olan yeni motoru ile avantaj sağlarken, tüm gününü trafikte geçiren sürücüler için de konfor sunuyor. Büyük şehirlerin toplu taşımacılık sistemlerinde ana arterleri besleyen yan yollardaki güzergahlar için tasarlanan, Karsan’ın yeni ürün ailesinin en küçük üyesi JEST, İstanbul’da lansmanından bu yana 40 farklı hatta, toplamda 300’den fazla satış ile hatların en çok tercih edilen minibüsü oldu.

Sırada Euro VI Dizel ve CNG var

Karsan standında JEST’in yanısıra 8 metrelik “CXL” proje kodlu yeni şehiriçi midibüsü ve “MPXL” proje kodlu turizm/ servis taşımacılığı amacıyla kullanılacak olan midibüsün prototipleri de standa yer alıyor. Engelsiz erişim özelliğine sahip, alçak tabanlı CXL, bağımsız ön süspansiyon sistemi, 60 kişiye varan yolcu kapasitesi ve düşük işletim maliyeti ile kullanıcılara güven ve verimlilik sunuyor. Gelecek yılın ilk çeyreğinde Euro V – EEV Dizel olarak lansmanı yapılacak olan CXL’nin aynı yıl son çeyrekte Euro VI Dizel ve sonrasında da CNG versiyonunun lansmanı planlanıyor.

Turizm ve servis taşımacılığında faaliyet gösterecek olan MPXL, 8,1 metre uzunluğunda ve esnek koltuk yerleşimi ile maksimum 31 yolcu kapasitesi sunabilmekte. Sınıfının en geniş bagaj hacmine sahip olan MPXL, arkada yer alan motor yerleşimi ve ön bağımsız süspansiyon sistemi sayesinde yüksek yolcu konforu vaad ediyor.

İETT Teslimatları Gerçekleştirildi

Karsan, Hall 9’da yer alan diğer standında ise Akçalar Fabrikası’nda ürettiği 18m körüklü Euro 6 motora sahip BredaMenarinibus marka otobüsünü sergiliyor. Karsan üretimi BredaMenarinibus marka otobüsler tam alçak tabanlı, engelli erişimine uygun olmasıyla dikkat çekiyor. Sürücü ve tüm yolcular için erişim ve seyahat konforu ön planda tutularak tasarlanmış olan bu otobüsler sınıfının en geniş iç koridor alanına sahip olmalarıyla ferah ve konforlu bir ulaşım imkanı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl İETT’yle toplam 540 adet 12m doğalgazlı ve 18m körüklü dizel otobüs alımı için karşılıklı olarak imza atan Karsan, bu otobülerin teslimatını yılın ilk yarısında tamamlamıştı. Aynı anlaşma kapsamında, bu araçların beş yıl süreyle doğalgaz dolumu, bakım-onarım ve temizliğinden de sorumlu olan Karsan, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci en büyük doğalgaz dolum tesisinin kurulumunu İETT’nin Kağıthane Garajı’nda gerçekleştirdi.

Busworld Kortrijk’de Karsan standında yapılan Basın Toplantısı’nda konuşan Karsan CEO'su Murat Selek: "Karsan sürekli olarak dünya çapında değişen ulaşım sistemleri trendlerini inceliyor. Günümüzde şehirlerin toplu taşıma gereksinimleri değişim gösteriyor. Biz ideal toplu taşımacılık sistemine insan vücudunun dolaşım sistemine benzer bir yapıyla ulaşabileceğine inanıyoruz. Bu inançla, Karsan yeni bir toplu taşımacılık ürün ailesi yarattı. 5 metreden 18 metre ve ötesine kadar uzanan ürün gamımız ile ihtiyaca uygun araçlar sunmayı amaçlıyoruz. Busworld Kortrijk’de geliştirdiğimiz bu yeni ürün ailesine ait -bazısı prototip olan- ürünleri, 18 metrelik körüklü otobüsümüz ile birlikte sergilemekten gurur duyuyoruz” dedi. Selek Karsan’ın ihracat performansına da dikkat çekti; "Karsan, bugün Türk otomotiv sektörünün önemli bir oyuncusu olarak Türk ekonomisine büyük katkılar sağlamakta. 2012 yılında, toplam 15.500 araç üreten Karsan, bu araçlardan 11.000 adedini 34 ülkeye ihraç etti. Aynı yıl, Karsan’ın konsolide cirosu 250 Milyon Euro’ya ulaşmış ve bu cironun 85 milyon Euro’su ihracattan elde edilmiştir”.

Bu yıl Busworld Kortrijk’e ilk kez katılan Karsan, 23 Ekim tarihine kadar Hall 8 ve 9’da yer alan standlarında ziyaretçilerini ağırlıyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ford Cargo Yeni Pazarlara AçılıyorÖnceki Haber

Ford Cargo Yeni Pazarlara Açılıyor

Anadolu Isuzu’dan Üç Yeni Avrupa LansmanıSonraki Haber

Anadolu Isuzu’dan Üç Yeni Avrupa Lansma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar