darussafaka
İstanbul
DOLAR32.3407
EURO35.0951
ALTIN2239.8

İstanbul Tramvayı’na Berlin’de Büyük İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul Tramvayı’na Berlin’de Büyük İlgi
Abone ol
Tasarım ve mühendisliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTANBUL ULAŞIM A.Ş tarafından yapılan, üretimi de yerli sanayi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Tramvayı, sektörün en büyük uluslararası fuarı InnoTrans’ta büyük ilgi görüyor.

Tasarım ve üretimi tamamen yerli olan ve İstanbulluların oylarıyla seçilerek üretilen “İstanbul Tramvayı”, 23 Eylül’den bu yana, Berlin’de 2014 InnoTrans Fuarı’nda yurtiçi ve yurtdışında üst düzey ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. Bugüne kadar İstanbul Tramvayı’nı yerli ve yabancı 4000’i aşkın kişi ve kuruluş ziyaret etti.

İSTANBUL ULAŞIM A.Ş. yarın sona erecek olan sektörün en prestijli ve en büyük fuarı InnoTrans Fuarı’ndaki standında; Genel Müdür Ömer Yıldız’ın ev sahipliğinde, Türkiye’den, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanı Cemal Özdemir, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy’a evsahipliği yaptı.

Yurtdışından ise sektörün devlerinden, Hyundai Rotem CEO’su, Mekke Raylı Toplu Ulaşım İdaresi’nin Başkan Yardımcıları, SNCF Genel Müdür Yardımcısı, Siemens Metro Araçları Birimi Başkanı, Bombardier Araç Üretim Birimi üst düzey yöneticileri, Saudi bin Laden Grubu Genel Müdürü,  Vossloh Kiepe CEO’su, SYSTRA Başkan Yardımcısı, General Electric Ulaşım Birimi Başkanı gibi çok sayıda üst düzey yöneticiyi ağırladı.

2014 yılı başında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın bizzat lansmanını yaptığı araç, Türkiye’den ve dünyanın her yerinden gelen konuklardan tam not aldı.

InnoTrans Fuarı hakkında

1996 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen InnoTrans Fuarı, 250.000 m2’lik fuar alanında 100’ü aşkın ülke temsilcisi ve 100.000’in üstünde ziyaretçinin katılımı ile dünyanın en büyük raylı sistemler fuarı olma özelliğine sahip.

InnoTrans Fuarı, 3.5 km uzunluğundaki, 10.000 m2’yi aşkın dış alanında; küresel demiryolu sanayiinin, raylı sistem araç ve ekipmanlarındaki dünya çapında çığır açıcı yenilik ve teknolojilerini canlı olarak izleme imkânı sunuyor.

Günlük 1.5 milyon yolcusu ile bölgenin en büyük kent içi raylı sistem işletmecisi olarak Türkiye’den fuara katılan İSTANBUL ULAŞIM AŞ. işletme, bakım ve mühendislik alanındaki faaliyetlerini de fuarda tanıtma imkanı buldu. İnnoTrans Fuarı’na, Türkiye’den aralarında TCDD, Bursa Büyükşehir Belediyesinin kent içi toplu ulaşım şirketi BURULAŞ ve birçok yerli sanayici firmanın da yer aldığı toplam 37 firma katılıyor.

Yüzdeyüz İstanbullu yerli tramvay: İstanbul Tramvayı

Hem hafif metro hem de tramvay olarak kullanılabilecek İstanbul Tramvayı, İstanbul’un şartlarına uygun olarak tasarlandı. Uluslararası standartlara uygun olarak üretilen Yüzde yüz İstanbullu yerli tramvay, akredite kuruluşların gözetiminde başta fonksiyon testleri, statik ve dinamik testler, seyir emniyet testleri, performans ve fren testleri olmak üzere, gerekli güvenlik testlerinden geçerek tüm uygunluk sertifikalarını aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İETT Arşivi Devlete Emanet EdildiÖnceki Haber

İETT Arşivi Devlete Emanet Edildi

İstanbul Airshow 2014 Atatürk Havalimanı’nda AçıldıSonraki Haber

İstanbul Airshow 2014 Atatürk Havalimanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar