İstanbul
DOLAR32.6057
EURO34.9937
ALTIN2438.2

İETT Şoförlerine Pilot Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İETT Şoförlerine Pilot Eğitimi
Abone ol
Baraçlı: “ ‘Ben şoför oldum’ diyen toplu taşıma araçlarında şoförlük yapamayacak ”

İETT, şoförlerine verdiği eğitimleri tek çatı altında toplamak amacıyla sürekli bir eğitim merkezi olan ulaşım akademisini hayata geçiriyor. Teorik ve pratik eğitimlerin verileceği akademi bünyesinde Ruh Sağlığı ve Psikoteknik Merkezi, Güvenli Sürüş Pisti ile 5 bin şoförün eğitimden geçirileceği Simülasyon Merkezi yer alıyor.

İstanbul’da toplu ulaşımın kalitesini yükseltmek için bilgi ve teknolojiden yararlanan İETT, sürekli bir eğitim merkezi olacak İETT Ulaşım Akademisi projesini hayata geçiriyor. İlk etapta 5 bin İETT şoförünün eğitime tabi tutulacağı akademide daha sonra Özel Halk Otobüsleri ile minibüs, taksi ve dolmuş sürürcülerine de teorik ve pratik eğitim verilebilecek. Ulaşım Akademisi; ruh sağlığı ve psikoteknik merkezi, Ayazağa garajında kurulan güvenli sürüş pisti ve Kağıthane garajında kurulan simülasyon merkezinden oluşuyor.

Kağıthane garajında kurulan ve yapımı tamamlanan simülasyon merkezinde 2 otobüs, 1 metrobüs ve 2 binek araç simülatörü ile eğitim sınıfları, dinlenme odası ve eğitmen odaları bulunuyor. Merkezde, konusunda uzman eğitmenlerle deneyimli ileri sürüş hocaları nezaretinde şoförlere teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Her şoföre 12 saatlik simülatör eğitiminin verileceği merkezde ayrıca enerji verimliliği, ileri ve güvenli sürüş, algı ve trafik kuralları, davranış, görev senaryoları başlıklı konular da anlatılacak. Simülatör cihazlarında ileri ve güvenli sürüş tekniklerini öğrenen şoförler simülatörde yaptığı hataları görerek gerçek sürüş esnasında bu hatalardan kaçınmaya çalışacak. Böylece yolcuların daha güvenli seyahat etmeleri sağlanmış olacak.

Ruh sağlığı merkezinde rutin taramalar yapılacak 
İETT Ulaşım Akademisi bünyesinde çağımızın en önemli sorunlarından olan ruh sağlığı alanında hizmet vermek üzere bir de ruh sağlığı merkezi kuruldu. Proje, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından da destekleniyor. Bu merkezde çalışan psikologlar şoförleri rutin taramalardan geçiriyor, ihtiyacı olanlara terapi hizmeti veriyor. Ayrıca yakın bir zamanda göreve başlayacak bir psikiyatrist de ihtiyacı olan şoförlerin ilaçlarını düzenleyecek.  Bu terapiler ve daşınmanlık hizmeti sayesinde çalışanların kendi içinde yaşadığı çatışmalarn azalması, aile yaşamından iş yaşamına kadar birçok alanda olumlu yönde etkileyerek verimin artırılması hedefleniyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pegasus’la En Uygun Fiyatlarla SeyahatÖnceki Haber

Pegasus’la En Uygun Fiyatlarla Seyahat

Renault Trucks’tan Zolder’de ZaferSonraki Haber

Renault Trucks’tan Zolder’de Zafer

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar