İstanbul
DOLAR32.5411
EURO34.9524
ALTIN2454.8

Günde 3,5 Milyon Yolcu Taşıyoruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Günde 3,5 Milyon Yolcu Taşıyoruz
Abone ol
İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT’nin günde 3,5 milyon yolcu taşıdığını söyledi.

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, Haber Türk Gazetesi’nden Ebru Erdoğan ile bir röportaj gerçekleştirdi. Erdoğan’ın sorularını cevaplayan Baraçlı, günde 3,5 milyon yolcu taşıdıklarını, akaryakıt fiyatlarındaki artışın da etkisiyle toplu ulaşımı kullanan yolcu sayısının daha da artacağını dile getirdi. Akbil'den İstanbulkart’a hızlı bir geçiş gerçekleştirdiklerini ve 6 milyonu aşkın İstanbulkart kullanıcısının olduğunu belirten Baraçlı, yaz aylarında kullanımın yüzde 20 düştüğünü söyledi.

1705 yeni otobüs aldık 
850 milyon liralık yatırımla 1705 yeni otobüs aldıklarını dile getiren Baraçlı, Ekim sonunda tüm araçların teslim edilmiş olacağını söyledi. Bunların 240'ının doğalgazlı olduğunu anlatan Baraçlı, "Bu araçlar Karsan, Otokar ve Mercedes tarafından Türkiye'de üretiliyor. 5 yıl boyunca otobüslerin bakım onarım ve yedek parçaları da bu şirketlere ait olacak. Bu iş modeli, maliyetlerimizi yüzde 70 düşürdü. Biz, bu alım modeliyle Cenevre'de inovasyon ödülü kazandık" dedi.

750 bin kişi Metrobüste
750 bin kişinin her gün metrobüse bindiğini kaydeden Baraçlı, sabah ve akşam saatlerinde yaşanan ciddi kalabalığı önlemek için bazı önlemler düşündüklerini, ancak uygulayamadıklarını belirtti. Öncelikle sabahları 'pik' saatlerden sonraki zaman diliminde fiyatları düşürerek işe gitmeyenlerin geç saatlerde çıkmasını sağlamaya çalıştıklarını anlatan Baraçlı, “Biz bunu düşünürken, 'Sen emekçiden daha çok ücret alacaksın, eğlenenlerden daha az. Bu nasıl sosyal devlet anlayışı' diyenler oldu. Mesailerin başlama saatleri değiştirilebilir. Mesela Almanya'da 6'da, 7'de, 8'de başlayan işler var.  Ama tabii bu bizim yapabileceğimiz bir şey değil. Şu anda yine ücret tarifesiyle ilgili bazı çalışmalarımız var. Ya da bölmeleri artırıp boşta gezen araç sayısını en aza indireceğiz” dedi.

Yolcu akıllı telefondan otobüsü takip edebilecek
Akıllı telefonlar için yeni bir uygulama geliştirdiklerini dile getiren Baraçlı yolcuların, otobüs saatlerini ve o anda nerede olduğunu görebileceklerini söyledi. Uygulamanın hatla ilgili her türlü soruya yanıt vereceğini belirten Baraçlı, “Trafiği de göz önüne alarak, yolcunun durağa ulaşma süresini bildirecek. Uygulama neredeyse tamamlandı, çok kısa zamanda başlayacağız. Gereksiz durakların kaldırılmasıyla ilgili de bir çalışma yapıyoruz. Bir durakta otobüsün durup kalkma maliyeti 0.3471 lira. 650 hatta 5 bin 500 otobüsümüzle 11 bin 500 durakta duruyoruz. Biz bunları çarpıp bölünce inanılmaz bir maliyet çıktı ortaya. Bunun için de durak optimizasyonu yapmaya karar verdik” dedi.

Üç ayda bir özel araçlarımızı bir hafta bırakıyoruz
Toplu ulaşım araçlarındaki kaliteyi artırmak amacıyla yeni bir uygulamayı başlattıklarını belirten Baraçlı, her İETT ’linin 3 ayda bir, bir hafta boyunca özel araçlarını bırakıp toplu ulaşım araçlarına bindiğini söyledi. Bunun 170 denetçi anlamına geldiğini dile getiren Baraçlı, “Ben dahil bütün genel müdür yardımcıları, daire başkanları, 3 ayda bir, 1 hafta boyunca özel araçlarımızı bırakıp toplu ulaşım araçlarına biniyoruz. 850 memur için de yine bir hafta süreyle servisleri iptal ettik. Sosyal medyadan şikâyet gelmeden, sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
"Afete Dirençli" Şirketler ProgramıÖnceki Haber

"Afete Dirençli" Şirketler Programı

Bisikletini Park Et Metro İle Devam EtSonraki Haber

Bisikletini Park Et Metro İle Devam Et

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar