İstanbul
DOLAR32.5889
EURO35.0397
ALTIN2459.1

GEFCO’yu CADIS İzleyecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GEFCO’yu CADIS İzleyecek
Abone ol
GEFCO karayolu taşımacılığı hizmetlerinin verimliliğini Kratzer Automation’un CADIS İzleme Çözümü ile optimize ediyor.

Sanayi lojistiğinin standartlarını belirleyen, otomotiv lojistiği sektörünün liderlerinden GEFCO Grup, müşterilerine sunduğu hizmetin kalitesini sürekli olarak artırmak için en yeni bilişim teknolojilerine yatırım yapıyor. Kratzer Automation tarafından Cereza Management & IT işbirliği ile geliştirilen CADIS yazılımını IT altyapısına ekleyen GEFCO Grup, bu atılımla müşterileri ile taşıyıcı firmalar arasındaki trafiğin verimliliğini optimum düzeye getirecek işbirlikçi platformlar kurma yolunda en önemli adımı atmış oldu.

GEFCO’nun sunduğu lojistik hizmetler hızlı çözüm oluşturma, yüksek performans ve güvenilirliğe dayanıyor. GEFCO bu özelliklerden ödün vermemek için sanayi uygulamaları konusunda yenilikçi bir IT şirketi olan Grup KRATZER ile çalışmaya başlayarak şirketin ihtiyaçlarına özel olarak uyarlanmış taşımacılık yönetimi ve yerleşik IT çözümüne sahip oldu.

Lojistik zincirinde her adımı kapsayacak yüksek performanslı bir yazılım

CADIS yazılımı, karayolu taşımacılığı için gerçekleştirilen tüm operasyonları bir PDA (Kişisel Dijital Asistan) aracılığıyla tarayarak, bu operasyonları analiz ediyor, planlıyor ve belgeliyor. Bu çözüm herhangi bir sevkiyatın yüklerinin toplanması, limanda indirilip yüklenmesi ve son teslimat da dahil her fiziksel aşamasını verimli ve uyumlu bir şekilde gözetim altında tutmayı mümkün kılan mevcut tek çözüm.

GEFCO Grup’un Karayolu Taşımacılığı Direktörü Bruno Rivoallan, GEFCO acentalarında CADIS yazılımının kullanılmaya başlanacak olmasından duyduğu sevinci dile getirerek, “Bu sistem üretim tesielerinden satış noktalarına kadar tedarik zincirinin her düzeyinde verilere erişebilmenin önemini gösteriyor. Özellikle havacılık ve otomotiv sektörlerinde taşınan mallar çok değerlidir ve bu nedenle bu tür sevkiyatlarda izlenebilirlik çok önemlidir. CADIS yazılımı yeni müşteriler kazanmada rekabet avantajı sağlayan önemli bir araç” dedi.

Optimum düzeyde operasyonel verimlilik için son teknoloji

Tamamen sahaya yönelik olarak geliştirilen CADIS çözümü teslimat talimatlarını barındırıyor ve sevkiyatların optimum şekilde dağıtımı için planlanan programı yönetiyor. Düzenli kontroller hataların önlenmesini sağlıyor ve sevkiyatın her aşaması gerçek zamanlı olarak görüntülenebiliyor. GEFCO müşterileri daha fazla operasyonel güvenilirliğin faydalarından yararlanabilirken, sevkiyatlarını her aşamada izleyebiliyor. Sistem ayrıca taşınan ürünlerin bulunduğu anlık koşulların fotoğrafını da çekiyor ve herhangi bir hasar/talep durumunda kullanılabiliyor ayrıca müşteri doğrudan ekran üzerine de imza atabiliyor. Teslimatın yapıldığına dair elektronik bildirim sisteminin kullanımı herhangi bir sevkiyat ve dağıtım bitiminde süreç içinde gerçekleştirilen kontrollerle ilgili raporların yazılmasını gereksiz kılıyor. Zira CADIS sistemi gerekli bilgileri anında global bilgi sistemine yüklüyor. Bu sayede kağıt tüketiminin azaltılmasının yanısıra, zaman tasarrufu da sağlanıyor; bu da tamamen müşterinin yararına oluyor ve hem verimlilik hem de üretkenlik artıyor.

Bir seneden az bir süre önce GEFCO bu yazılımı 13 Avrupa ülkesinde yüzden fazla  acentaya dağıttı: Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, İspanya, İsviçre ve İngiltere. Yaklaşık 2.000 GEFCO sürücüsü/taşıyıcısında paketleri limanda taramak; toplama ve teslim zamanlarını işlemek için PDA bulunuyor. GEFCO, 2013’ün ikinci yarısı boyunca yazılımın işlevlerinin kapsamını ambalajlama yönetimi ve dağıtım turuna hazırlığı kapsayacak şekilde genişletmeyi planlıyor. Sistemin bir diğer önemli aşaması olan sistemin teslimat yapılacak limanda da kullanımına 2014 senesinde başlanılacak. Bu da malların sevkiyat çıkış ve teslimat yerine varış zamanlarını doğrudan kaydetmeyi mümkün kılacak.

Global standart prosedürlerle kalite garantisi

Akışların analiz edilmesi, teslimatların takibi, performans göstergelerinin ölçümlenmesi: GEFCO lojistik hizmetlerinin kalitesini sürekli olarak kontrol etmek ve artırmak için güçlü bilgi sistemleri geliştirdi. Bu IT arayüzleri lojistik zinciri boyunca sevkiyat akışının izlenebilirliğini ve güvenliğini sağlıyor.

GEFCO Grup Başkanı Luc Nadal da konuyla ilgili açıklamasında, “GEFCO gibi uluslararası çapta bir şirket için global ölçekte çok sıkı, standart prosedürleri izlemek gereklidir. Bu prosedürler uluslararası faaliyet gösterdiğimiz her ülkede aynı düzeyde şeffaflığı bulabildikleri için müşterilerimizin daima memnun kalmalarını garanti eder. Yenilikçi veri yönetimi sistemleri de uçtan uca kusursuz hizmet sunma arzumuzu kanıtlayan bir unsurdur. Araştırma ve geliştirme ile en yeni teknolojik çözümlere sürekli yatırım yapmaya devam ediyoruz. Kratzer tarafından geliştirilmiş olan CADIS sistemi de buna mükemmel bir örnek”dedi.

CADIS çözümü halihazırda GEFCO tarafından kullanılmakta olan izleme ve takip çözümlerini tamamlıyor ve güçlendiriyor. Bu şekilde GEFCO Grup’un operasyonel performansı artıyor ve global hedefi olan sürekli gelişme hedefini de destekliyor.

KRATZER Automation’ın Fransa Müdürü Jacques Trépant da konuyla ilgili olarak, “GEFCO için geliştirdiğimiz çözüm ve bu çözümün başarılı bir şekilde IT sistemlerine tanıtılması çözümün lojistik sektöründeki etkinliğini kanıtlıyor. GEFCO projesi sayesinde KRATZER Automation, Avrupa taşımacılık sanayinde görünürlüğünü artırıyor. Ayrıca, GEFCO yazılımın birçok fonksiyonunu kullanıyor ve bu da bize ürünümüzün fonksiyonlarını daha da geliştirmek için cesaret veriyor” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“Değişimi Anlamak ve Yönetmek”Önceki Haber

“Değişimi Anlamak ve Yönetmek”

Chevrolet Corvette Stıngray Frankfurt'ta SergileniyorSonraki Haber

Chevrolet Corvette Stıngray Frankfurt'ta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar