İstanbul
DOLAR32.4937
EURO34.7789
ALTIN2441.4

Engellilere Karşı Duyarlı Olmalıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engellilere Karşı Duyarlı Olmalıyız
Abone ol
2013 yılının sonuna kadar tüm İETT araçlarının engelli erişimine uygun hale geleceğini belirten İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, engellilere karşı herkesin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Engelsiz hayat dayanışma derneği Başkanı Âdem Kuyumcu,  dernek üyesi engelliler ile birlikte İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı’yı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baraçlı, engellilerin ulaşımla ilgili sorunlarını dinledikten sonra tek tek not aldı. Engellilerin sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini ifade eden Baraçlı, İETT’nin engellilere yönelik faaliyetlerini yerine getirirken aynı zamanda çocuklara, yaşlı ve hamilelere, bebek arabalı anne ve babalara, ağır yük taşıyan bireylere yönelik de faaliyetlerini sürdürme çabası içerisinde olduğunu söyledi. İlk defa bir kamu kurumunda 3 Haziran 2011 tarihinde erişilebilirlik koordinatörü atadıklarını kaydeden Baraçlı, “Toplu ulaşım hizmetleri yerine getirilirken sadece kamuda engelli duyarlılığı değil aynı zamanda özel taşımacılıkta da engelli duyarlılığını ön planda tutma gayreti içerisindeyiz. Bizler hizmet kalitesini ortaya koyarken, aynı zamanda hizmet yeterliliğini de sağlayabilecek bir faaliyeti ön plana çıkartıyoruz” diye konuştu.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı’yı makamında ziyaret eden Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği Başkanı Adem Kuyumcu da yaptığı açıklamada, İETT’nin son dönemde aldığı engelli erişimine uygun modern otobüslerin engellilerin hayatın içerisinde yer alması çok önemli olduğunu söyledi. Engellilerin hayatın içinde eşit şekilde,  gelecek kaygısı olmadan güven içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla engellilerin sorunlarını her platformda dile getirdiklerini kaydeden Kuyumcu, “Mimar doğru engelsiz tasarımlar yaparsa, mühendis doğru uygularsa, belediye denetimi doğru yapıp uygun olmayana izin vermez ruhsat vermez açılış izni vermezse mimari engeller kalkacaktır” dedi.

Ziyaretin sonunda İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı tarafından dernek başkanı Âdem Kuyumcu’ya, “Tramvay Rölyef Pano” dernek üyelerine de İETT yayınlarından “Ara Güler’in Gözünden İstanbul Tramvayları” ve “Toplu Ulaşımda Görgü ve Nezaket Kuralları” isimli kitaplar hediye edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ADARAY’a İlgi ArtıyorÖnceki Haber

ADARAY’a İlgi Artıyor

Başkan Topbaş İstanbul Muhtarlarıyla İftarda BuluştuSonraki Haber

Başkan Topbaş İstanbul Muhtarlarıyla İft...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar