İstanbul
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6

Engelli Kardeşlerimize Büyük Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli Kardeşlerimize Büyük Destek
Abone ol
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Avrupa Sivaslılar Birliği (ASBİR) tarafından Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere Avrupa’da yaşayan hayırsever Sivaslı gurbetçilerimizin bağışlarıyla temin edilen 68 adet akülü araç ile 100’e yakın yürüteç ve tekerlekli sandalyenin Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine katıldı.

Törene Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Avrupa Sivaslılar Birliği (ASBİR) Başkanı Ekrem Taştan, Avrupa Sivaslılar Birliği Hollanda Temsilcisi Göksel Soyugüzel, Avrupa Sivaslılar Birliği (ASBİR) Yönetim Kurulu Üyeleri, Aspir Sivas Temsilcisi Rüstem Altınküpe, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç,  İl Protokolü, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri, engelli dernek ve engelli vatandaşlarımızın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Engelli vatandaşlar için düzenlenen Akülü engelli dağıtım töreni Sivas Belediyesi mehter takımının saygı duruşu ve istiklal marşımızı seslendirmesinden sonra mehter takımının mini konseri ile başladı. Daha sonra Sivas Belediyesi folklor ekipleri Sivas halayı ile Türk folklorundan örnekler sundular. Programda görme engelli gençler katılımcılara türkü seslendirdiler.

Programda yurt dışında yaşayan sanatçı Kenan Koç ile Sivas Belediyesi Konservutarı Türk Halk Müziği Sanatçısı Tamer Günaydınoğlu ve saz ekibi mini bir konser verdi. Sivas Belediyesi Mısmılırnak Parkı açılışında konser vermek için Sivas'a gelen ünlü halk müziği sanatçısı Oğuz Aksaç, “Sosyal devlet sorumluluğunu gönüllü olarak üslenmiş belediye başkanımızı kutluyorum, teşekkür ediyorum” dedi.

BABAMIN VASİYETİNİ YERİNE GETİRMİŞ OLDUM

Programda konuşan Avrupa Sivaslılar Birliği Hollanda Temsilcisi Göksel Soyugüzel şunları söyledi: “Asbir, Hayatağacı ve Sivas Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği engelliler için akülü araba dağıtım şölenine hoş geldiniz. ASBİR olarak en büyük projelerimizden biri bu proje hemşerilerimizin desteğiyle devam edecek. Kısa bir anım var sizlerle paylaşmak istiyorum. Yıllar önce babam yurtdışından emekli oldu, Şarkışla’ya köye yerleşti. Bundan 3 yıl önce bir hastalığa yakalandı. Amansız bir hastalık geçirdi, kurtaramadık ve bana şunu söylemişti; çaresizlik kötü bir şey elimizden hiçbir şey gelmiyor. Bu akülü arabalar var ya bunlardan istiyorum.  Ben de buradan çık sana akülü araba getiririm. Ben sana akülü araba getiririm, sen hiç merak etme dedi. Maalesef kurtaramadık bu hastalığa yenik düştü. Tabi babamı sevindiremedim. Aspir’in bana vermiş olduğu bu görevi buradaki engeli arkadaşları sevindirdiğim için şimdi çok mutluyum.”

DAHA BÜYÜK KAMPANYALAR YAPACAĞIZ

Avrupa Sivaslılar Birliği Başkanı Ekrem Taştan ise şunları söyledi: “Avrupa Sivaslılar Birliği ve Sivas Belediyesinin organize ettiği engelliler ve dayanışma gününe hoş geldiniz. Burada sizlerle buluşmaktan çok mutlu olduğumuzu ifade ediyorum. Avrupa’dan 20 arkadaşla birlikte geldik, gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Asbir 2003 yılında Almanya’da kuruldu. Kuruluşundan bu yana çok büyük işler gerçekleştirdi. Akülü arabalar Avrupa’da da uygun fiyat, çok uygun maliyetlere alıyoruz Sivas Belediyesi Hayat Ağacı Derneğinin destekleriyle gümrüksüz buraya getiriyoruz. Avrupa’daki katkıda bulunan hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu kampanyamız öncekinden daha kolay oldu. Buradan Sivas’a yönelik faaliyetlerimizden söz etmek istiyorum. Bunlardan bir tanesi 100 bin araç hedefliyoruz. Bir tane de Cumhuriyet Üniversitesi’ne ambulans helikopter hediye etmek istiyoruz. Bunun çalışmalarını başlattık. 3 yatak kapasiteli ambulans helikopteri inşallah 2014 sonunda Sivas Cumhuriyet Meydanına indireceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sivas Belediyesine bu organizasyonda bulunduğu için teşekkür ediyorum. Engelli kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

ASBİR’İN ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORUZ

Törende konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise şunları söyledi: “Avrupa Sivaslılar Birliğini 2010 Mart ayında Almanya yaptığım bir ziyarette tanımıştım. Asbir 2003 yılında kurulan bir derneğimiz aktif bir derneğimizdir. Türkiye’yi, Sivas’ı unutmayan bu çok değerli kardeşlerime, Asbir yöneticilerine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yapmış olduğunuz iş çok önemli çok hayırlı bir iştir. Allah sizlerden razı olsun.  Memleketini düşünen, sılayi rahim yapan, bu vesileyle sılasına gelip giden kardeşlerimizin ayağı Sivas’tan eksik olmasın. Sivas’ın en büyük gücü Sivas’ın göçüdür. Bu göçü Sivas vermemiş olsaydı bu kadar insanın Sivas’ta maişetini temin etmesi de mümkün olmazdı. 623 bin Sivas vilayet ve köylerimizde yaşayan insanlarımız var. Avrupa’da bir bu kadar Sivaslı var. İstanbul’da bunun 3 misli Sivaslı var. Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da, Körfez’de, Mersin’de yaşayan Sivaslılara baktığımızda şehrin dışında nüfusun 10 katı bir kitle söz konusu. Bu büyük bir güçtür. İşte bu gücün organize edilmesi çok önemli. Dernekçilik çok önemlidir.  Ankara Sivaslı Dernekler Federasyonu başkanıyken rahmetli genel başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun, mekânı cennet olsun ruhu şad olsun, takdirleri ile geldik aday olduk bu mübarek Sivas halkının oylarıyla seçildik belediye başkanı olduk. Ne başkanımızı ne oy verenleri kimseyi inşallah mahcup etmedik. Bu Hayat Ağacı Derneği ben geldiğimde de vardı. Bu aktivitesini göstermiyor, kendi çapında bir şeyler yapıyorlardı. Şimdi Hayat Ağacı Derneği Asbir ortaklığıyla uluslararası bir dernek olmuş oldu.”

Kamu yararına çalışır bir derneğimiz daha var. Ankara Sivaslılar Kültürel ve Yardımlaşma Derneği. Ben o derneğin başkanıyım. Hemşerilerim bu derneğin çalışır belgesini kullanarak gümrüksüz bir şekilde bu arabaların Sivas’ımıza gelmesini sağlıyorum. Dolayısıyla bu derneğin faaliyetlerine sürdürülmesine desteği olan Ankara’daki kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”

YURTDIŞINDA YAŞAYAN SİVASLILARIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Yurtdışında yaşayan Sivaslıları şehre yatırım yapması için çağrı yapan Başkan Ürgüp, sözlerine şöyle devam etti: “Sivas’ımıza Almanya’dan Hollanda’dan Avrupa’dan yatırımcılarımız gelecek, yolumuza devam ettiğimiz sürece yolumuz çok açılacak. Şehir bir kültür şehridir, bir termal şehridir, tarih şehridir. Şehir canlanacak. Şehrin manevi dinamikleri çok önemli. Şehirde zatı muhteremler var, büyük evliyalar var, sultanlar var, Bu büyük değerlerimizi bilip bu değerlerimize sadık kalarak bunları sürdürmek mecburiyetindeyiz.”

Engelli vatandaşlara da seslenen Başkan Ürgüp, “Değerli engelli kardeşlerim, siz engelli değilsiniz, kafasında engeli bulunanlar engellidir. Engellilik sizin tercihiniz değildir. Bizler şu anda sağlıklı görünür durumdayız ama Allah korusun her zaman sağlıklı görünen insanlar da engelli adayıdır” dedi.

BAŞKANIMIZIN HIZINA YETİŞEMİYORUZ

Akdeğirmen Mahallesi Muhtarı Fevzi Mesci ise şunları söyledi: “Ben başkanımızın bu organizasyonunu yürekten takdir ediyorum. Yurt dışında bulunan bu arkadaşlarımıza böyle bir programı yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. Her zaman engelli olabiliriz. Allahın takdiri. Engelli kardeşlerimize böyle yardımcı olunması böyle bir katkı sağlanması çok güzel. Emeği geçenlerin hepsine teşekkür ediyorum. Bunun haricinde belediye başkanımızın yaptığı etkinlikler çok güzel. Ne kadar açılış varsa yetişemiyoruz. Başta imar revizyonu var. 25 senelik imar revizyonun altına elini attı. Turkuaz diyor yapamasa bile yıkacak. Yani bir santral yaptı, santralimiz var. Dışarıdan gelen insanlar, yurt dışından gelen insanlar mezarlıklara gıptayla bakıyorlar. Yeşil alanlar, parklar, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, Muhsin Yazıcıoğlu Stadyumu, Sıcak Çermik ve daha niceleri… Allah güç kuvvet versin Başkanımıza yetişemiyoruz biz. Çok teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlarımıza akülü engelli araçları Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile Avrupa Sivaslılar Birliği yöneticilerinin katılımıyla hak sahiplerine teslim edildi.

Program sonunda Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Avrupa Sivaslılar Birliği üyeleri onuruna Paşafabrikası Kütükev’de akşam yemeği verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çalıkıran’a Özel MAN Lions CoachÖnceki Haber

Çalıkıran’a Özel MAN Lions Coach

Yeni VISIGO ’nun İlk Teslimatı GerçekleştiSonraki Haber

Yeni VISIGO ’nun İlk Teslimatı Gerçekleş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar