İstanbul
DOLAR32.4434
EURO34.8113
ALTIN2447.9

Engelli Asansörlerine Kamera Takip Sistemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Engelli Asansörlerine Kamera Takip Sistemi
Abone ol
Ankara Büyükşehir Belediyesi, engelli asansörlerindeki tahrip ve zararların önüne geçmek, arızalara anında müdahale edebilmek için Türkiye’de ilk olan yepyeni bir çalışmaya daha imza attı. Yaya üst geçitlerinde bulunan engelli asansörleri, kameralarla 7-24 takip ediliyor, yüklenen yazılım sayesinde de oluşabilecek arızalar anında gideriliyor.

Bilişim ve teknoloji alanındaki yenilikleri yakından takip ederek, bu alanda örnek projelere imza atan, “Akıllı Kent” sistemini tüm şehre uygulayarak, kamu kaynaklarını etkin olarak kullanan, hayatı kolaylaştıran Büyükşehir Belediyesi, yine öncü bir çalışmaya imza attı.

 

-ASANSÖRLERE 7-24 TAKİP

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak, sosyal yaşantılarına katkı sağlamak adına yaya üst geçitlerinde de örnek bir çalışma gerekleştirerek engelli asansörleri inşa eden Büyükşehir Belediyesi, bazı art niyetli kişilerce sürekli tahrip edilerek, kullanılamaz hale getirilen, kabloları, aydınlatma araçları çalınan bu asansörleri mercek altına alıyor.

Bilinçsiz ve sorumsuz vatandaşlar tarafından sürekli tahrip edilen ve zarar verilen engelli asansörlerinin bakımı ve kontrolü konusunda sürekli sorun yaşadıklarını kaydeden Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, “Türkiye’de ilk olan yeni sistem sayesinde en çok zarar verilen 5 yaya üst geçidi engelli asansörüne monte ettiğimiz kameralar sayesinde, bu asansörleri 7-24 merkezden takip edebiliyoruz. Bu sayede de hem zarar vermek isteyen kişiler caydırılıyor hem de zarar veren kişiler hakkında yasal işlem başlatabiliyoruz” dediler.

Caydırıcı özelliği ile şimdiden kameraların takıldığı Samsun Yolu Görme Engelliler, Siteler, Kazım Karabekir, İbni Sina Hastanesi ve Gazi Üniversitesi yaya üst geçitleri engelli asansörlerindeki tahriplerde büyük oranda düşüş yaşandığını kaydeden yetkililer, “Yüksek çözünürlüklü HD kayıt yapan kameralar sayesinde, asansörlerimize zarar veren bilinçsiz vatandaşları tespit ediyor ve yasal işlem başlatılması için emniyet ile paylaşıyoruz. Sistemi tüm yaya üst geçidi engelli asansörlerimizde uygulamak için de çalışmalarımız sürüyor” diye konuştular.

ARIZALARA ANINDA MÜDAHALE

Daha önceleri gezici ekipler veya vatandaşlardan gelen şikayetlerle tespit edebildikleri arızaları da yüklenen yazılım sayesinde merkezden anında görebildiklerini ifade eden yetkililer, “Tamamen yerli bir firma tarafından geliştirilen yazılım sayesinde de engelli asansörlerinde meydana gelen arızalar anında merkezimize mail ve mesaj yoluyla iletiliyor. Ekiplerimiz hemen bölgeye gidip müdahalede bulunuyor. Böylece hem hangi asansörde arıza olduğunu hem de asansörün hangi bölümünde arıza meydana geldiğini anında öğrenebiliyoruz” dediler.

Çalışmanın Başkent’in dört bir tarafındaki tüm engelli asansörlerinde uygulanması için çalışmaların sürdüğünü ve yürüyen merdivenler için de bu sistemin kullanılması için projeler geliştirildiğini anlatan yetkililer, “Akıllı Kent Ankaramızda yenilik ve teknolojiyi bir arada kullanmaya devam ediyoruz. Yine Türkiye’de bir ilk olan bu uygulamamızla örnek olacağımıza inanıyoruz” diye konuştular.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Öğrenci Ve Memura Hafifleten KampanyaÖnceki Haber

Öğrenci Ve Memura Hafifleten Kampanya

Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı Açılışını Bakan Elvan YaptıSonraki Haber

Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı Açı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar