İstanbul
DOLAR32.5411
EURO34.9524
ALTIN2454.8

BYD Elektrikli Otobüsler ile Busworld Türkiye'de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BYD Elektrikli Otobüsler ile Busworld Türkiye'de
Abone ol
Hızla büyümekte olan saf elektrikli araç üreticisi BYD, bugün İstanbul'da açılışı yapılan Busworld Türkiye'de ebuslarının tamamını, kapsamlı bir şekilde detaylarını açıklayarak sergiledi.

Yetkililer araçları hakkında katılımcılara geniş bilgiler verdi.Ürünleri arasında, 8.5, 12 ve 18 metre yüksekliğe sahip tek katlı (en son tip körüklü otobüs) otobüslerin yanısıra dünyanın ilk saf elektrikli çift katlı otobüsleri de yer alıyor. Firmanın bir adet A 12 metrelik otobüsü, dışarıdaki gösteri alanında test sürüşleri için hazır bulunmaktadır.12 metrelik bir adet ebus şu an itibariyle dünya çapında ebusları deneyen en son büyük şehir unvanına sahip Türkiye'nin başkenti olan Ankara'da deneme aşamasında. Bu denemeler BYD'nin sadece sıfır emisyonlu toplu taşıma ihtiyacını karşılamadığını, aynı zamanda ekonomik anlamda elektrik maliyetinin en düşük olduğu geceleri şarj edilmesi sebebiyle tek bir şarj ile çok sayıda sefer yapabilme (beş saatte tam olarak şarj olabilmektedirler) ve bunu da en düşük maliyetle uygulayabilme imkânını sunduğunu da ortaya koymaktadır. Bu durum işletme maliyet tasarrufunu neredeyse %75 seviyelerine kadar çıkarıyor ki otobüsü deneyen bir çok operatörün dört yıl içerisinde bu otobüsün sorun çıkarmasını beklemesine rağmen sorunsuz çalışmaya da devam ediyor. Bu durum da doğal olarak bilindik konvansiyonel dizel otobüsler ile karşılaştırıldığında bu özel otobüslerin ilk yatırım maliyetinin yüksek olmasına neden oluyor. Gerçekten de, 15 yıldan fazla kullanma ömrü olduğu yapılan denemelerle kanıtlanmış olan ebusların dizel eşdeğerleriyle karşılaştırıldıklarında yakıt maliyetlerinin inanılmaz derecede düşük oldukları ve maliyetleri çok büyük ölçülerde azalttıkları kanıtlanmıştır.

Teknolojinin sınırlarını zorlamak

BYD'nin ileri Fe batarya (lityum - demir fosfat) teknolojisi, tüm modellerinde de olacak şekilde inanılmaz uzun bir sürüş mesafesi sağlamak suretiyle (normal kent içi sürüş şartlarında 250 km'den fazla) ve bunun yanısıra dünyanın en güvenli ve güvenilir enerji biçimini sunarak ebus'un kalbini oluşturuyor. Fe batarya aynı zamanda kendini her konuda mükemmel şekilde kanıtlamıştır. BYD, dünyanın en büyük yeniden şarj edilebilen batarya üreticisidir. Şirket, yıllık artışlarla %10'a ulaşması beklenen enerji depolama kapasitesini genişleterek teknolojinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

12 metrelik bir ebusta BYD'nin Fe bataryaları 600 Ah toplam kapasiteye sahip 324 KWh enerji üreten yani 100 km'de 130 kWh enerji sağlayan üç sıra paket halinde bulunmaktadır. 60 kW enerji kaynağı sunan bu teknoloji ile sadece beş saat içerisinde tam olarak şarj edilebilmektedirler. Otobüsün batarya ömrü 4000 defadan fazla şarj edilebilme özelliğine sahip olup bu sayede otobüs yaklaşık 11 yıl boyunca düzenli olarak hizmette kalabiliyor.

Bu ebuslar ileri teknoloji Batarya Yönetim Sistemi'ne ve rejeneratif fren sistemine sahipler. Yavaşlama sırasında bu fren sistemi bataryalardan gelen enerjiyi geri yüklemek suretiyle sürüş mesafesini arttırıyor. Bu özellik, engebeli ortamlarda (ebus %15'e kadar engebeli ortamlarda kullanılabiliyor) genel sürüş mesafesine ciddi anlamda katkı sağlamaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karsan “Atak” Ve “Star” Yollara ÇıkıyorÖnceki Haber

Karsan “Atak” Ve “Star” Yollara Çıkıyor

İETT Giderek Y Kuşağına YöneliyorSonraki Haber

İETT Giderek Y Kuşağına Yöneliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar