İstanbul
DOLAR32.4685
EURO34.7379
ALTIN2434.9

Başkent’te 12 Bin Kilometrelik Yol Çizgisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkent’te 12 Bin Kilometrelik Yol Çizgisi
Abone ol
Bu yıl Başkent yollarında 12 bin kilometrelik (720 bin metrekare) yol çizgisi planlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 3 bin 200 bilgilendirme yazısı uygulayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün yeni cadde ve bulvarların açıldığı, genişletildiği, yepyeni köprülerin yapıldığı veya yenilendiği, yollarının modern asfaltlarla döşendiği Başkent’te, çizgisiz yol kalmaması için de gece-gündüz çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yıl Başkent yollarına 4,5 milyon ton asfalt serimi için yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer bir yandan da modern ve konforlu yolların en önemli yol göstericileri olan şeritleme çalışmalarına devam ediyor.

Başkent yollarında bu yıl yaklaşık 12 bin kilometre (720 bin metrekare) kesikli çizgi çalışması yaparak, bir rekora imza atmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, güvenliği en üst seviyede tutmak için de yollara 3 bin 200 adet bilgilendirme yazısı uygulamayı planlıyor.

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri, “Kaliteli asfaltı, modern ve estetik görüntüsü, rahat trafiğiyle dünyaya örnek olan Başkentimizde yeni açılan, yenilenen veya çizgisi yıpranmış olan yollarda yaptığımız şeritleme çalışmalarıyla bu yıl da bir rekora imza atmayı hedefliyoruz” dediler.

12 Bin Kilometrelik Rekor Çizgi

Başkent yollarında seyahat eden sürücülerin veya toplu taşımlarla ulaşımlarını sağlayan Ankaralıların, genişleyen, modern levhalar ve sinyalizelerle döşenen yollarda rahat ve güvenli yolculuk yapabilmeleri için şeritleme çalışmalarına da başlandığını ifade eden yetkililer, “Takip edeceğimiz şeridin, gideceğimiz yolun en önemli aydınlatıcıları şeritleme çalışmaları için en kaliteli malzemeyi ve en iyi görüşü sağlayacak malzemeleri kullanıyoruz” diye konuştular.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın asfalt programıyla koordineli bir şekilde başlayan çalışmaların havaların el verdiği ölçüde devam edeceğini ve yaklaşık 720 bin metrekarelik çalışma yapılacağını anlatan yetkililer, şunları söylediler:

“Normal şartlarda bu kadar boya ile yaklaşık olarak 12 bin kilometre tek şeritli yol (kesikli çizgi) çizilebilmektedir. Yollara, gece görünürlüğü için uygun, reflektif özellikli, uzun ömürlü ve Avrupa Birliği ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün öngördüğü standartlardaki boyaları uyguluyoruz. Cadde ve bulvarlarda uzun ömürlü ‘termoplastik-kalıcı’ boya, yaya geçitlerine ise tırtıklı, hız kesme özelliğine sahip ‘çift kompenantlı-yükseltili’ boya seriliyor. Asfaltı yeniden atılacak yollara da geçici olarak soğuk boya kullanıyoruz.”

3 Bin 200 Adet Bilgilendirme Yazısı

Çizgileme çalışmalarını gece gündüz ve güvenli bir biçimde, trafiği aksatmayacak şekilde uyguladıklarını kaydeden yetkililer, “Çizgileme çalışmalarıyla Başkent yolları, güvenli ve konforlu sürüş keyfinin adresi olurken, sürücüleri yol düzeni hakkında bilgilendirmek, trafik sürüş güvenliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla da viraj ve tünel yaklaşımı gibi noktalarda uyguladığımız ‘ok, çift ok ve YAVAŞ’ yazılarından da bu yıl 3 bin 200 adet daha uygulamayı planlıyoruz” diye konuştular.

Köprülü kavşak, tünel yol gibi noktaların giriş çıkışları, yol ayrım noktaları, kaza kara noktası oluşturabilecek alanların da tespitlerini yaparak, trafik düzeninin sağlanması, kaza anında sürücünün erkenden uyarılması amacıyla çeşitli çalışmalara da imza attıklarını kaydeden yetkililer, “Darbe veya uygulanan kuvvet sonrası eski haline dönebilen ve yüksek kaliteli reflektif malzeme ile kaplanarak görünürlüğü en kaliteli hale getirilmiş esnek şerit ayırıcı delinatörleri de ihtiyaç bulunan yerlere yerleştiriyoruz” dediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir’den Bademağacı’na AsfaltÖnceki Haber

Büyükşehir’den Bademağacı’na Asfalt

İzmir’e Yeni Bir Bulvar DahaSonraki Haber

İzmir’e Yeni Bir Bulvar Daha

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar