İstanbul
DOLAR32.469
EURO34.8591
ALTIN2450.9

Anadolu Yakasına 149 Modern Erguvan Otobüs Daha

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anadolu Yakasına 149 Modern Erguvan Otobüs Daha
Abone ol
İstanbul’un Anadolu Yakasında hizmet verecek 149 modern otobüs Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla Beykoz’da gerçekleştirilen törenle hizmete alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden Otobüs AŞ, Anadolu Yakasında hizmet verecek 149 erguvan rengi otobüsü daha hizmete aldı. Törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, İBB Otobüs AŞ Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, İBB Bürokratları ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Beykoz Belediyesi önündeki tören alanına gelişinde Beykozlular tarafından coşkuyla karşılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçmişte olan sıkıntıların bir kader olmadığını, bunların aşılarak şehrin güzel bir hale getirileceğini çalışmalarla gösterdiklerini ifade etti.

Başkan Kadir Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Verdiğiniz emanetin kuruşuna zeval getirmeden yatırım ve hizmete dönüştürüyoruz. Müjdelenmiş bu şehre hizmet etmenin ne demek olduğunu biliyoruz. Bu kentte çocukluğunu yaşamış biri olarak görevimizde İstanbul’u dünya şehirleriyle rekabete soktuk. Şu anda İstanbul dünyaya model oldu. İstanbul’un her alandaki çalışmaları örnek olarak alınıyor. Bilişim teknolojilerini dünyada en iyi kullanan belediyeyiz. Şehirde yaşayan herkesin hizmet aldığı bir belediye olmak için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bizim yaptığımız işlere birilerinin hayalleri dahi yetişemez. Birilerinin yaptığı yanlışları, kirleri temizlemek bize düştü.”

İstanbul’un geçmişteki su, hava kirliliği ve çevre gibi sorunlarını çözdüklerini ve ulaşım alanında çok büyük yatırımlar yaptıklarını dile getiren Kadir Topbaş,”Beykoz’a bugüne kadar yaptığımız yatırımlar toplamı 1 milyar TL’yi geçti. Karlıtepe ve Yuşa’ya teleferik yapıyoruz. Yuşa Tepesi’ni ve Anadolu Kavağı’ndaki Yoros Kalesi’ni onararak turizme açacağız. Kaleye de yüzeysel bir teleferikle çıkılacak. Küçüksu Çayırı’nı da bir düzenleme yaparak Beykoz halkına kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Beykoz’a metro yapılmasını planlara işlediklerini ve çalışma başlattıklarını anlatan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yunus’un dediği gibi bizim gölgemiz eğri düşmez. Emanetinizi namus bildik, hizmetimizi bu bilinçle yapıyoruz. İstanbul’a ne yaptılar ki diyenlere ne yaptığımızın hesabını sandıkta sorun lütfen. İstanbul’a 60 milyar TL yatırım yaptık. Geçmişte bu paralar nereye gidiyordu diye sorulmalı. Bizim hiç iç borcumuz yok. Metro için aldığımız dış borçlar var. Kasamızda paramız da var ham olsun. Tek imzayla 4,5 milyar dolar kredi alabilen bir belediyeyiz.”

“Eziyet otobüsü olan İkarusların tamamını kaldırdık. Ulaşımdaki tek başarıları bu otobüslerin egzoz borusunu yukarı vermek oldu. Kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullanan Topbaş, şunları kaydetti; “Dönemimizde İETT ve Otobüs AŞ’nin İstanbul’a yakışan modern otobüslerle hizmet vermeye başladığına dikkat çekerek, “İstanbul’da ‘akıllı otobüs’ dönemi başlattık. İETT’nin filosunu güvenli, klimalı modern otobüslerle yeniledik. Filomuzda bisiklet taşıma aparatlı otobüsler dahi var. Bu çalışmalarla İstanbul’da dönemimizde toplam 3 bin otobüsü yenilemiş oluyoruz. İETT’nin filosunun yaş ortalaması 14.6’dan 5’e düştü. Halk otobüslerini de yılsonuna kadar yenileyeceğiz. Bütün otobüslerimizi internet bağlantılı ve telefon hızlı şarjlı hale getireceğiz. Zaten bütün akıllı ulaşım uygulamalarını belediye olarak biz yapıyoruz. Yeni bir sistemle duraklar ile otobüsler bağlantılı hale gelecek. Şoför durağa 100 metre kala durakta bir yaşlı veya çocuk varsa görecek. Cep telefonuyla nereye hangi ulaşım aracıyla gidebileceğinizi, kaç dakikada gideceğinizi ve kaç para ödeyeceğinizi daha göreceksiniz. Dünya bu teknolojileri bizden istiyor.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mobiett İle Artık Her Durak AkıllıÖnceki Haber

Mobiett İle Artık Her Durak Akıllı

Kadir Topbaş'tan İstanbul'a 3 Müjde BirdenSonraki Haber

Kadir Topbaş'tan İstanbul'a 3 Müjde Bird...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar