İstanbul
DOLAR32.5889
EURO35.0397
ALTIN2459.1

Adana-Bakü Arasında İlk Direkt Uçak Seferleri Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adana-Bakü Arasında İlk Direkt Uçak Seferleri Başlıyor
Abone ol
Dünya Türklüğünün Ve Türk kadınının gür sesi olarak tanınan, Azerbaycan Türk Kadınları Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti. Rüstemhanlı, kendi evlatları olarak gördükleri Hüseyin Sözlü’nün Adana’ya, Türk-Azeri İlişkilerine önemli katkı koyacağına yürekten inandığını söyledi.

Başkan Hüseyin Sözlü’yle ilgili övgü dolu sözler sarf eden Rüstemhanlı, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından dolayı kendisini tebrik etmek için buradayız. Kendisi Azerbaycanın dostudur. Türkiye, Azerbaycan’ın dostu kardeşidir ama Hüseyin Bey’in Azerbaycan’da bambaşka bir yeri  var. Ceyhan Belediye Başkanı olduğundan beri Azerbaycan’la Ceyhan’ın ilişkilerinin çok ciddi devlet seviyesinde olması, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Hüseyin Sözlü’ye olan sevgisi saygısı Azerbaycan’da herkesçe bilinir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olması dolayısıyla Azerbaycan’da çok büyük bayram yaptık. Çünkü Hüseyin Bey bizim evladımız. Ben yazdığım bir yazımda, Hüseyin Bey’in Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olması dolayısıyla, elbette kendi partisinin bundan yarar göreceğini fakat en çok Adanalılar’ın kazanacağını dile getirmiştim. Kendisinin kazanmasıyla Türkiye de, Azerbaycan da kazanmıştır” dedi.

ADANALILAR GÖZÜNÜZ AYDIN

Hüseyin Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte Azerbaycan-Adana ilişkilerinin çok ciddi ilerleme göstereceğini belirten Rüstemhanlı, “Direkt uçak seferlerinin de başlamasıyla birlikte, karşılıklı işadamlarının, devlet adamlarının gidiş gelişi kolaylaşacak. Dostluk ve manevi köprülerin yanında,  Adana-Bakü arasında turizmin, ekonomik ilişkilerin gelişmesi Hüseyin Bey’le birlikte gerçekleşecektir. Hüseyin Bey, hangi şehirden belediye başkanı olursa olsun, orada Türkiye’nin hayrına, Türk dünyasının hayrına çok önemli işlere imza atacağını bilirim. Çok sevinçliyim. Burada onu görmeye, tebrik etmeye geldim. Adanalılara ‘gözünüz aydın’ demek için geldim. Hüseyin Sözlü, Ceyhan’ın, Adana’nın, Türkiye’nin evladı olmakla birlikte, Azerbaycan’ın da dostu ve evladıdır. Onu çok seviyoruz. İnanıyorum ki Ceyhan’da olduğu gibi Adana’da da çok önemli projelere imza atacaktır” diye konuştu.

DÜNYA TÜRKLÜĞÜNÜN, TÜRK KADINININ YİĞİT, GÜR, ŞUURLU SESİDİR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, Tenzile Rüstemhanlı’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Sözlü, şöyle devam etti: “Kardeş Azerbaycan’da, bir fani olarak, belediye başkanlığım dolayısıyla uyandırmış olduğum heyecandan ötürü çok mutluyum. Tebrik etmek için bizat Adana’da bulunmaları beni şereflendirmiştir. Kendisi Azerbaycan Türk Kadınlar Birliği Başkanı olmasının ötesinde, Dünya Türklüğünün, Türk kadınlarının gür, yiğit, şuurlu sesidir. Onun için kendisine milletimiz adına vermiş olduğu mücadeleden dolayı her zaman çok teşekkür ediyoruz. Her 24 Nisan’da Türkiye üzerinde oynanan oyunlar ve dayatmalar konusunda Türkiye’dekinden daha yüksek, gür sesli sedayı Tenzile Hanımdan, Azarbeycan’dan duyarız. ‘Dilde, fikirde, işte birlik’ düşüncesini hayata geçirme noktasında, merhum Haydar Aliyev’in ‘Bir millet iki devlet’ felsefesini, yine Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Azerbaycan’ın kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir’ sözlerinin hepsini yerine getirmeyi kendisine bir ömür ilke edinmiş Tenzile Rüstemhanlı’yı tanımış olmak, ziyaretinden öte beni çok mutlu ediyor.”

ADANA-BAKÜ ARASINDA İLK DİREKT UÇUŞTA İŞADAMLARI VE MÜTEAHHİTLER OLACAK

İki ülke arasındaki ilişkilere de değinen Başkan Sözlü, şunları söyledi: “Türkiye-Azerbaycan münasebetleri, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’yla birlikte, var olan kardeşliği daha da sıcak hale getirmiştir. Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminden bu zamana kadar yakın diyaloglarımız var. Adana’da da bunu daha geliştirmek isteriz. Bora Jet yakında Adana-Bakü seferlerine başlayacak. Sadece işadamlarının getirilmesi değil, Bakü merkezli, Adana’dan oraya turistlik turların, yine Bakü’den Adana’ya getirilecek Azeri kardeşlerimizin Adana’yı tanımasına vesile olacak turların da seyehat acentalarınca yapılmasını teşvik etmek, desteklemek istiyoruz. Adana-Bakü arasındaki ilk direkt uçuşta, Adanalı sanayici, işadamları ve altyapı müteahhitlerini Bakü’ye götürmek, orada ilgili yerlerle diyalog kurmak, Türkiye-Azerbaycan ekonomik münasebetlerini de, kardeşlik ilişkilerinin üzerine destekleyici bir model olarak koymak ve yerleştirmek istiyoruz.”

DEVLET MADALYALARININ SORUMLULUĞUNU TAŞIYORUM

Başkan Hüseyin Sözlü, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ziyaret için kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu ziyaret Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesine daha da katkı koyacaktır. Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’den Devlet Hizmet Madalyası aldım. Haydar Aliyev Vakfı’ndan da nişan aldım. Onun için Azerbaycan’ın, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili sorumluluğum var ve bunu taşımaktan şeref duyuyorum. Onların güvenleri samimiyetten kaynaklanıyor, biz de onlara layık olacağız inşallah.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ulaşıma Köklü ÇözümlerÖnceki Haber

Ulaşıma Köklü Çözümler

Çanakkale’de Engelli Denize Ulaşımı KolaylaşacakSonraki Haber

Çanakkale’de Engelli Denize Ulaşımı Kola...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar