İstanbul
DOLAR32.5805
EURO35.0067
ALTIN2459.5

18 “Asansörlü-Yürüyen Merdivenli” Üst Geçit

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18 “Asansörlü-Yürüyen Merdivenli” Üst Geçit
Abone ol
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi üzerinde hizmete aldığı 9 yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidinin ardından 9 geçit için daha harekete geçti. Çalışmalar sonunda sadece Anadolu Caddesi’ndeki yürüyen merdivenli-asansörlü üst geçit sayısı 18’e yükselecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin ana arterlerinde gerekli olan noktalara asansörlü- yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri kazandırmak için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Daha önce Anadolu Caddesi’nde 9, Gaziemir Akçay Caddesi’nde de 4 adet yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidini hizmete alarak bu arterlerde güvenli ve konforlu geçiş sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Caddesi üzerindeki 9 noktaya daha yaya üst geçidi kazandırmak için çalışmalar yürütüyor. 

Büyükşehir Belediyesi, Ulukent Köprülü Kavşağı’na yakın bölgeler olan Ulukent İzban İstasyonu ile Egekent 2 İstasyonu bağlantılı iki adet yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidi yapacak. Bu iki üst geçidin proje çalışmaları tamamlandı. Ayrıca Karşıyaka Jandarma önü ile Menemen Jandarma durağı bölgesinde iki tane yaya üst geçidi oluşturulacak. Yine Anadolu Caddesi’ndeki Hasan Demirel üst geçidi ile 80. Yıl İlköğretim Okulu önü, Çiğli Belediyesi önü, Karşıyaka Anadolu Lise önü ve Karşıyaka Pazaryeri olmak üzere toplam 5 noktadaki eski üst geçitlerin yerine yürüyen merdivenli- asansörlü yaya üst geçitleri yapılarak karşıdan karşıya geçişler güven ve konforlu hale getirilecek. Bu 7 üst geçidin proje çalışmaları sürüyor. 

Yaya üst geçitlerindeki asansörler, özellikle engelli vatandaşların ve yaşlıların güvenle ve rahatlıkla karşıdan karşıya geçişlerine yardımcı olmak amacıyla hazırlandı. 

Daha konforlu ve güvenli
Daha önce Anadolu Caddesi üzerinde Girne Kavşağı, Karşıyaka Devlet Hastanesi önü, Balatçık, Soğukkuyu, Çiğli (Eski İtfaiye Kavşağı), Maltepe Caddesi çıkışı, 8752 Sokak (Büyük Çiğli Geçidi’nin Harmandalı istikametine çıkış noktası), 8703 Sokak çıkışı ve Balatçık Sağlık Ocağı (8708 Sokak çıkışı) noktalarında inşa edilerek hizmete alınan 9 adet, Gaziemir Akçay caddesi üzerinde oluşturulan 4 adet yaya üst geçidinin ardından, yeni yapılacak 9 adet üst geçitle birlikte, metro sistemi hariç kentteki yürüyen merdivenli-asansörlü yaya üst geçidi sayısı 22’ye yükselecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Birdal "Sivas Ve Erzincan`a Hayırlı Olsun"Önceki Haber

Birdal "Sivas Ve Erzincan`a Hayırlı Olsu...

Denizdeki Konforu Karaya Taşıyor!Sonraki Haber

Denizdeki Konforu Karaya Taşıyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar