İstanbul
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

VOITH Eurasia Rail Fuarı'na İddialı Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VOITH Eurasia Rail Fuarı'na İddialı Geliyor
Abone ol
Raylı sistemler için ürünleri ile alanında fark yaratan Voith, geniş ürün gamı ile Eurasia Rail Fuarı'na katılıyor. 25-27 Kasım tarihlerinde Tüyap'da gerçekleşecek fuarda ürünlerini de sergileyecek olan Voith, 3. salon 111 numaralı standda yerini alacak

Voith bir teknoloji ortağı ve öncüsü olarak enerji verimliliğine sahip insan ve malzeme taşımacılığı hedefi belirlemiştir. Sürekli artan taşıma hacimleriyle baş edebilmek adına, Voith demiryolu taşımacılık hizmetlerinde daha fazla güvenlik, daha fazla verim ve daha fazla taşıma performansı elde etmek için CargoFlex kuplörünü geliştirmiştir. Son olarak dört adet otomatik yük treni kuplörü Almanya’dan DB Cargo ve GATX’e, İsveç’ten ise Green Cargo’ya ait test araçlarına yerleştirilmiştir.

Almanya’da Federal Taşımacılık ve Dijital Altyapı Bakanlığı (BMVI), İsveç’te ise Shift2Rail tarafından yürürlüğe konan ve finanse edilen test dizilerinin resmi başlangıç tarihinin 5 Ekim 2020 olması planlanmaktadır. Proje 2020 yılının Haziran ayından 2022 sonuna kadar devam edecektir. 2021 baharı itibariyle katılımcı imalatçıların ürettiği tüm kuplörler kış şartlarına uygunluk da dahil olmak üzere tamamen test edilmiş olacak ve Avrupa genelinde standart bir kuplör başlığı kullanılmak üzere karar alınacaktır.

Azami verimlilik için otomasyon

Voith CargoFlex, Mayıs 2019’dan bu yana İsviçre Federal Demiryollarına (SBB) bağlı bir şirket olan SBB Cargo’da başarılı bir şekilde günden güne faaliyet yürütmektedir. Kuplör, test kapsamında güç ve veri iletimini mümkün kılan dijital bir bileşen ile güncellenmiştir. Bu amaç için kullanılan elektrikli başlık tamamen mekanik şekilde işlemekte, böylece fren borusunda herhangi bir değişiklik gerektirmemektedir. CargoFlex aynı zamanda UIC530 yönergesine de uygun olup vagon yapısında herhangi bir değişiklik gerektirmez. Kuplör ayrıca demiryolu yük taşımacılığında ağır yüklere en iyi şekilde uyum sağlayabilmekte, hafif fakat güçlü tasarımı sayesinde olağanüstü güvenilirlik ve uzun hizmet ömrünü mümkün kılmaktadır. Otomatik ayrılma gibi mevcut ve gelecek modüllerle birlikte kullanılabilmesi adına tüm sistem modüler bir konsept ile tamamlanmaktadır.

SBB Cargo yurtiçi yük taşımacılığını Voith CargoFlex sayesinde tamamen otomatik hale getirmektedir.

OLTEN/SALZGITTER. Voith CargoFlex, Mayıs 2019’dan bu yana İsviçre Federal Demiryollarına (SBB) bağlı bir şirket olan SBB Cargo’da başarılı bir şekilde günden güne faaliyet yürütmektedir. 25 lokomotif ve 100 vagon bu amaç doğrultusunda Voith tarafından sağlanan 200 vagon kuplörü ve 50 hibrit kuplör ile donatılmış durumdadır. Projenin başarısı göz önüne alındığında, taşımacılık şirketi Haziran 2021 tarihinden itibaren yurtiçi karma ulaşımının tamamını otomatikleştirmiş olacaktır. Bu da, mevcut durumdan İsviçre dahilinde 6 ila 11 arası terminale ulaşılması anlamına gelmektedir. Bunun için Voith firmasından 206 vagon kuplörü ile 16 hibrit kuplör daha sipariş edilmiş olup teslimat halihazırda başlamış durumdadır.

Kuplör personeli ve vagon görevlilerinin bildirdiği sorunsuz işleyiş ve olumlu dönütler, birleşik ulaştırma sisteminin tamamının otomatikleştirilmesi yönünde karar alınmasını sağlamıştır.

Avrupa'nın Dijital Otomatik Kuplörü: tek tipe doğru ilk adım

 

 

Avrupa DAC (Dijital Otomatik Kuplör) Teslimat Programı Denetim Kurulu, Program Kurulunun önerisi üzerine, Avrupa demiryolu yük taşımacılığında kullanılan Avrupa DAC kuplör başlığı standardına ilişkin kararı kabul etti. Bu karar, sonraki aşamalarda telif ücreti veya patent olmaksızın birlikte çalışabilirlik ve operasyonel performans sağlaması ile kuplör başlığının nihai tasarımına ışık tutması yönünden büyük öneme sahiptir.

Alınan karar, seçim süreci için kriterlerin tanımlanması ve bir dizi kuplör başlığı üzerinde yürütülen testler ile bu yıl başlatılan şeffaf bir sürecin sonucudur ve önerilen Teknik Özellikler, 2022'de yapılacak olan Birlikte Çalışabilirlik revizyonuna katkı sunacaktır.

Test sonuçları, kriterlerin değerlendirildiği özel atölyelerde incelenmiştir. Değerlendirmenin ardından fikir birliğine varılmış, 14 Eylül'de düzenlenen toplantıda Avrupa DAC Teslimat Programı (EDDP) Kurulu, Avrupa DAC kuplör başlığı için mandal tipi tasarımda (Scharfenberg) karar kılmıştır.

PJM ve Voith daha verimli bir demiryolu yük taşımacılığı için bir sistem geliştiriyor

WaggonTracker izleme ve otomasyonu bir araya getirerek filo yöneticilerine gerçek zamanlı önemli bilgiler sağlayan sağlam bir genel sistem sunmaktadır.

HEIDENHEIM, ALMANYA. Avusturya firması PJ Monitoring (PJM) ile Voith arasında yapılan işbirliği demiryolu yük taşımacılığı faaliyetlerinde daha fazla verimlilik ve daha fazla güvenlik sunmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla, demiryolu taşımacılığı alanında uluslararası üne sahip sistem uzmanı ile Heidenheim merkezli teknoloji grubu önümüzdeki birkaç yıl boyunca birlikte çalışarak kuplör destekli otomatik tren açılışı ile yük vagonlarının otomatik kuplör ile güvenli bir şekilde uzaktan kumandayla ayrılma işlemini bir araya getirecek bir sistem geliştirecektir.

Demiryolu yük taşımacılığı faaliyetlerine yönelik otomasyon çözümlerinin tedarikçisi ve lider geliştirici olan PJM bu ortaklığa uzmanlığını katacaktır. Patentli izleme sistemi WaggonTracker sayesinde firma aynı zamanda bu segmentte dijitalleşmenin de öncüsü. WaggonTracker izleme ve otomasyonu bir araya getirerek filo yöneticilerine yük vagonları ve yük taşımacılığı hakkında gerçek zamanlı önemli bilgiler sağlayan sağlam bir genel sistem sunmaktadır. Bu veriler aynı zamanda karmaşık süreçlerin otomatik hale getirilmesi, örneğin fren testlerinin WaggonTracker ile otomatik bir şekilde yapılması için de kullanılabilmektedir. Platform, pek çok müşterinin verimliliği önemli derecede artırmasına ve maliyetten tasarruf etmesine imkan tanımıştır.

Voith yıllardır demiryolu teknolojisi segmentinde önemli ve lider yenilikçilerden biridir. Voith tarafından geliştirilen otomatik yük taşıma kuplörü CargoFlex buna bir örnektir. Voith tarafından geliştirilen kuplör halihazırda pek çok kez yük taşımacılığında rekabeti geliştirebileceğini ve filo operatörlerinin pazar konumlarını güçlendirebileceklerini göstermiştir. WaggonTracker’den sonra, CargoFlex de ikinci bir kilometre taşı olmuştur.

Yeni projede iki firma gelişmiş dijitalleşme, otomasyon ve otomatik kuplör kapasitelerini bir araya getirecektir. Burada amaç, uzaktan kumandalı ayırma süreçlerine odaklanan ve CargoFlex kuplörünün otomatik bir şekilde kullanılmasına imkan tanıyan bir sistem çözümü sunmaktır. Proje, PJM tarafından geliştirilen çözümlerle birlikte yüksek dijitalliğe sahip lojistik yönetimine temel oluşturmayı amaçlamaktadır.

Teknik güçlüklerin yanı sıra, yenilikçi sistem çözümünün karşılıklı şekilde kullanılabilir olması geliştirme ekibinin en önemli önceliklerinden biri olup geniş ölçekte pazarlamanın da temel noktasını oluşturmaktadır. İşte bu nedenle, iki şirket de güvelik ile ilgili uygulamalar, iletişim araçları ve protokoller gibi önemli bileşenleri birlikte geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, diğer pazar katılımcılarının da faydalanmasını sağlamak adına bir sonraki proje aşamasında sistemin bir sanayi platformuna aktarılması öngörülmektedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anadolu Isuzu Yeni Nesil Citi Volt Elektrikli Otobüslerini Proterra Teknolojsi İle GüçlendiriyorÖnceki Haber

Anadolu Isuzu Yeni Nesil Citi Volt Elekt...

Hyundai SEVEN Concept İle SUV Segmentini Yeniden ŞekillendiriyorSonraki Haber

Hyundai SEVEN Concept İle SUV Segmentini...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar