İstanbul
DOLAR32.455
EURO34.829
ALTIN2438.6
MUSTAFA ALTUNTAŞ

MUSTAFA ALTUNTAŞ

Mail: mustafa-altuntas@halkulasim.com

BASKILAR DEĞİL İLERLEMEMEK YIKAR

İstanbul Halk Ulaşım A.Ş. esnafı ile tüm zorlukları aşacaktır. Geçen her gün ve yaşanan her sıkıntı bizlerin yıkılmazlığını göstermiştir. Geçmişimizden aldığımız güç ve tecrübeler ile yarınlarımızın temsilcisi evlatlarımıza yakışır büyümeyi sağlayacağız.

Aile Şirketi Değil, Halkın Şirketi Olmalıyız

 

Otobüs camiası olarak kurumsallaşmak bizim için bir fırsat bunu gerçekleştirmek ve kurumsallaşma fırsatını değerlendirmek zorundayız. Zaten para kazanmıyoruz, olmuyor hiçbir şey yapmayalım diyemeyiz. Aile şirketi statüsündeki şirketler batıyor. Dünyadaki bütün şirketler kurumsal yapıya ulaştıkları zaman kimliğini herkese kabul ettirir. Diğer türlü bir çalışıma sistemi ilkel kaldı. Artık bütün şirketler tam bir kurumsal yapı, profesyonel kadro ile çalışıyor. İstanbul da toplu taşıma yapan halk otobüslerinin de artık tam bir kurumsal yapıya bürünmesi kanaatindeyim. Benim arabam, senin araban diye bir şey olmamalıdır. Bireyler çalışmak istiyorsa şirket çatısı altında şoförlük yapmalı bunu yaparken eğitim sertifikasını almalıdır.

 

Şoförlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

 

Halk otobüslerinde son zamanlarda şoförlerimize saldırılar oluyor bunun en büyük nedeni başıboş bırakılmış sistemdir. Yolcular şoförlere artık ön yargılı bakıyor. Şoförlerin yolculara duyduğu gibi yolcuların da şoförlere saygı duyması lazım. Şoförlerimiz onlara hizmet ettikleri sürece ekmek yiyorlar.

 

Trafikten kaynaklanan sıkıntılar yüzünden şoförler bazen agresif oluyor. Bu gibi durumlarda yolcuların kendilerini onların yerine koyup kavgacı çözüm üretmekten kaçmalıdırlar. Özellikle son dönemlerde yaşanan saldırıların boyutları iyice arttı. Hareket halinde otobüste araca yapılan bir saldırı tüm yolculara yapılmıştır. Hareket halinde yapılan bu saldırı şoförümüzden çok otobüs içinde ve dışında ki halkımıza yapılmış saldırıdır. Anlık yapılan böylesi vakalar birçok canın zarar görmesine neden olabilir. Şoförlerimiz can taşıyor yolcuların buna saygı duyması lazım. Ufak tefek nedenler yüzünden yaşanan bu saldırıları kınıyoruz.

 

 

Kurumsallaşma Tasarruf Demektir

Toplu taşıma ciddi bir iştir. Profesyonel idarecilerce, profesyonel kişiler bu işi yapmalıdır. Tabi ki otobüs sahibi küçük görülemez. Lakin bir şirket çatısı altında olmak herkesin bireysel kararlar almasını da kaldıramaz. İstanbul Halk Ulaşım A.ş. bünyesinde bir esnaf olmak demek bu şirket bünyesinde şirketin büyümesine katkı sağlamak demektir. Bireysel büyümekten öte şirketin büyüklüğünü göstermek gerekir. Bu amaç doğrultusunda ilerlemek için tüm ortaklarımızın yönetim işini yöneticilere bırakması ve ortak kararlara destek olması gerekir.

 

Kurumsallaşmanın halk otobüs camiasına faydası bizim şuan da kalem kalem olan masraflarımızda çok ciddi kar olanağı sağlar. Örneğin akaryakıtta, kaskoda, araç sigortasında yedek parça alımlarında, servis alanında ve otobüs alımlarında bize yüzde otuz yüzde kırk oranında giderlerimizde tasarruf sağlayacaktır. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz esnafımızda buna inanmalıdır. Elde edecekleri karlı kazancın farkına varıp şirketleşme yapısına geçişi hızlandırılmalıdır.

Bu doğrultuda şirketimiz profesyonel anlamda kadrolaşacak ve derneksel işlevleri bir yana bırakıp esnafına ve çağına yakışır bir şirket olacaktır. İlerlemenin birçok adımını sağlamış olan şirketimiz esnafının da desteği ile daha da büyüyecektir.

 

 

Rant İçin Değil, Halka Hizmet İçin Toplu Ulaşım Yapılmalıdır

İstanbul büyükşehir olmaktan öte bir dünya şehri haline geldi. Bu da ulaşım sektöründe İETT’yi en üst şekilde kaliteli taşımcılığa yönelmeye zorladı. Kurumsallaşmaya geçilmedikçe insanlar kendilerine bir şeyler çıkarmak için sürekli çalışacaklar. Bu yüzden Otobüs A.Ş diye bir kurum kuruldu. Bu şirket İstanbul Büyükşehir Belediyesi çatısı altında İstanbul’da taşımacılık yapmak yerine insanlara eziyet etmekte ve ne kadar rant elde edebilir anlayışıyla çalışan bir kurum haline geldi. 15 araçlık bir hatta 20 araç koyup insanların gözünü boyamaya çalıyorlar. Esnaf az kazandığı için kontak açamıyor ve mağdur olan yine halk oluyor. Otobüs A.Ş den araç alan insanlar yeni nesil araç kanunuyla zor duruma düşüyorlar. Bilinçsizce yapılan bir taşımcılığın hesapsızca yapılan tasarrufların ürettiği büyük sıkıntılar ulaşıma çözüm üretmek yerine çözülemeyecek sorunlar yaratarak insanlar zor durumda bırakılıyor.

 

Siyasi alanda görev yapmış pek çok kişi, otobüsçülükten ve toplu ulaşımdan anlamayan pek çok kişi anlamadıkları halde bu işi yaparak İstanbul halkına hizmet adında rant elde etmeye çalışıyorlar. Kaybeden yine İstanbul halkı oluyor. İETT’nin tek otorite olması gerektiği bir yerde eski siyasi kimlikleri ile belli güce sahip insanlara başka bir kurum oluşturarak İstanbul halkına hizmet yerine onların üzerinden ne kadar daha faydalanabildim çabasını yürütmesi çok yazıktır.

Toplu Taşıma Halk Otobüsçüsünün İşi, İşimize Sahip Çıkmalıyız

İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’nın üstün gayretleri ile belli bir dönemece gelindiği kanaatindeyim. Eğer halk otobüsçüleri kurumsallaşıp profesyonel bir kadro ve kaliteli yöneticilerle yönetilirse İstanbul’daki halk otobüsleri toplu taşımacılıkta çok önemli bir kurum haline gelir. İşimize sahip çıkmalıyız biz bu halka hizmet etmek istiyorsak hem halka kaliteli hizmet sunmak hem de kazanç sağlamak için bizde elimizi taşın altına koymalıyız. İETT Genel Müdürümüz gibi Belediye Başkanımdan ve siyasetçilerimizden de bu konuda destek bekliyoruz.

 

Esnaf şuanda mağdur durumda. Bunu profesyonelliğe geçerek çözebileceğiz. Bize çok büyük destek veren İETT Genel Müdürü ve ekibine güvenerek somut adımlar atmalıyız. Sen ben kavgasından, koltuk sevdasında vazgeçip kurumsulaşma için tüm yöneticiler ve esnaf, görev ve sorumluklarını yerine getirmeli elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.

 

İSTANBUL HALK ULAŞIM A.Ş

YÖNETİM KURULU BAŞKANI

MUSTAFA ALTUNTAŞ

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar