İstanbul
DOLAR32.5419
EURO34.9074
ALTIN2442.5
MURAT UZUN

MURAT UZUN

Mail: halkulasim@gmail.com

Yaklaşan Yerel Seçimler

Türkiye son yıllarda hemen her sene bir seçim yaşamakta. Yaşanan seçim yoğunluğu hem siyasilerin hem de halkın heyecanını köreltti. Sivil toplum örgütleri dahi artık siyasi kazanımlar için koşturmaz hale geldi. Gerçi, siyasilerin de “he” deme gayreti kalmadı. Verilen onca söz ve haliyle o sözler kadar da tutulmayan söz…

Sırf bir oy için her şeye “he” deme hastalığından kurtulamayan siyasiler, partileri ve geleceklerine büyük zararlar vermektedir. Ülke geleceğine dahi verilmiş büyük zarardır tutulmayacak sözler vermek. Halkın siyasilere olan güvenini sarsmakta ve karamsarlığa düşülmektedir. Özellikle esnaf kuruluşlarının son yıllarda “söz alarak” camialarına duyurdukları imtiyazların gerçekleşmemesi büyük yıkımlar yaşatmıştır.

Örneğin servisçilerin tahditli plaka talebi! Örneğin taksicilere söylenen UBER’in kaldırılacağı! Örneğin halk otobüslerine KDV ve Gelir Vergisi indirimi! Bunlar sadece ulaşım alanında verilmiş ve hayat bulmamış sözler. Daha nice alanlarda hayat bulması beklenen onca söz var.

Yerel seçimler öncesi temennimiz odur ki öncelikle bu sözler hayata geçsin. Sonrasında yeni sözler verilecekse verilsin. Onca halk otobüsçü, servisçi, taksici önceki sözlerin karşılığını beklerken yerine yenileri de eklenmesin.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar